• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Clara Peya oferirà un concert el dia de Sant Jaume a Formentera

cartell 2021 clara peyaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim diumenge 25 de juliol Clara Peya oferirà un concert únic del seu onzè disc Perifèria a Formentera emmarcat en els actes organitzats per Sant Jaume, Diada de Formentera.

Clara Peya, considerada una de les pianistes més prolífiques i transgressores de l’Estat, és energia i sentiment en estat pur. Sempre amb el piano com a centre de gravetat per compondre i escriure cançons es diu que té una personalitat artística contagiosa i torrencial, en directe es despulla, es transforma i capta l’atenció del públic de manera hipnòtica.

Activista i lluitadora incansable va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura 2019 per la seva trajectòria musical i compromís social. Amb un impressionant currículum a l’esquena, musicalment Peya és inclassificable. Inquieta, visceral i transcendent, fuig de tòpics i, sobretot, creu en el poder de l’art com a eina de transformació social.

Graduada en piano clàssic a l’ESMUC (2007), va cursar estudis superiors de Jazz i Modern al Taller de Músics de Barcelona. Amb només 32 anys ja ha presentat vuit discs sota el seu nom on ha col·laborat amb músics de renom. Cal destacar també que és cofundadora de la companyia de teatre, dansa i música en directe “Les Impuxibles” i ha compost diverses músiques per espectacles de teatre i dansa.

El concert és gratuït i tendrà lloc el diumenge 25 de juliol, dia de Sant Jaume, a les 22.00 h al pati de sa Senieta. L’aforament és limitat. Cal fer reserva prèvia d’entrada a través de la web www.entradesformentera.cat.


15 de juliol 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Surt a exposició pública el projecte executiu per a la instal·lació de pantalans flotants i fondejos de baix impacte a s’Estany des Peix

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que avui ha sortit a informació pública el projecte executiu per a la instal·lació de pantalans flotants i fondejos de baix impacte a s’Estany des Peix. L’exposició pública de 15 dies d’aquest projecte s’ha publicat avui al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) als efectes que puguin presentar al·legacions i és un tràmit previ a la tramitació de l’expedient de contractació de l’obra.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que aquest “és un nou pas ferm cap a la regulació de s’Estany des Peix”. “Continuam amb el compromís de portar a terme aquest projecte perquè aquesta regulació sigui una realitat aquesta legislatura”, ha destacat el conseller.

El projecte es pot consultar a través del enllaç que publica el BOIB i de manera presencial a les oficines de l’àrea de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció del Consell de Formentera al carrer Mallorca de Sant Ferran.

El projecte executiu va estar encarregat a l’empresa Tragsatec. Cal recordar que aquest projecte té un cost de licitació d’1.259.204,18 euros i que per a l’execució de l’obra el Consell de Formentera disposa d’una subvenció a càrrec de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) per l’import de 652.154 €.


15 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ramon Mirabet torna a Formentera per les festes de Sant Jaume

cartell 2021 ramon mirabetEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que quasi tres anys després del seu primer concert a Formentera, Ramon Mirabet i la seva banda tornen a la nostra illa per presentar el seu últim disc Begin Again en un concert emmarcat dins les festes de Sant Jaume.

Alçat com a creador, productor i espectacular intèrpret, Mirabet ens apropa a un món on la èpica es fon amb la senzillesa, on res es queda a mitjan camí. Noves cançons amb noves sonoritats que arriben fins a l’epicentre del rock, fins al mateix nucli dels gens que ens fan ballar o fins a la mateixa arrel de la tendresa.

Ramon Mirabet segueix demostrant amb Begin Again que la seva no és una carrera convencional, que és un home disposat a mirar el pas de la corrent des de la riba i que la seva veu segueix sense trobar rival.

“Begin Again”
Begin Again és un disc fracturat amb la paciència que requereix qualsevol cosa de la qual et puguis sentir satisfet. Un disc visceral fet a base de cops contra els murs del temps, de la inspiració i de la pressió. Ramon Mirabet ha tengut clar que aquest disc havia de ser el millor disc que volia fer just en aquest moment i que res ni ningú alteraria els seus plans. Les cançons de Begin Again estan escrites des de l’amor i des de la ràbia positiva que t’ajuda a allunyar rancors, del que has vist i viscut en viatges, de les amistats correspostes i des de la convicció que tornar a començar no suposa donar ni un pas enrere.

El concert és gratuït i tendrà lloc el dissabte 24 de juliol a les 22.00 h al pati de les escoles de Sant Ferran amb aforament limitat. Cal fer reserva prèvia d’entrada a través de la web www.entradesformentera.cat.

14 de juliol 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Presentació de set nous vehicles elèctrics del Consell de Formentera

foto 2021 set vehicles EVLa presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, juntament amb diferents treballadors del Consell han presentat avui al Far de la Mola set nous vehicles elèctrics adquirits per la institució. Els vehicles 100 % elèctrics amb una autonomía de 340 km són tipus turismo, Peugeot 208 i han tengut un cost de 203.903 € (IVA inclòs) finançats amb el Fons de Sostenibilitat que aporta el Govern per aplicar la Llei de Sostenibilitat.

La presidenta ha declarat que “Formentera fa temps que aposta per una mobilitat el més sostenible possible” i que “aquesta és una passa més per aconseguir-ho”. De fet Alejandra Ferrer ha destacat que hi ha 30 punts de recàrrega elèctrica a l’illa i que el Consell de Formentera estableix una sèrie d’avantatges pels vehicles elèctrics, prèvia sol·licitud a l’OAC, com la targeta gratuïta de recàrrega als punts de recàrrega de la institució, la bonificació del 100 % del preu d’estacionament a la zona blava i la bonificació del 100 % del preu d’estacionament a l’aparcament soterrani de la plaça d’Europa, entre d’altres.

Per la seva part, el conseller de Mobilitat ha recordat que el Pla de Mobilitat Sostenible de l’illa de Formentera estableix a les seves propostes la renovació de la flota del Consell Insular de Formentera “per tal de millorar la seva eficiència energètica i reduir-ne les emissions”. Els treballadors que faran servir aquests vehicles són de les àrees de Serveis insulars, Inspecció, Mobilitat, Territori i Activitats, Secretaria (Servei de Notificació), Policia Local, Noves Tecnologies, entre d’altres. A dia d’avui el Consell de Formentera té una flota d’11 vehicles elèctrics, els set cotxes que s’han presentat, una furgoneta i tres motocicletes.


13 de juliol 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 3 de 294

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat