• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

La Mitja Marató Illa de Formentera i la cursa 8 km reuneixen més de 3.700 atletes aquest dissabte

foto 2022 mitja maraLa presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer, han presentat avui la XIII Mitja Marató Illa de Formentera i la IX 8 km Sant Ferran - la Savina que se celebraran aquest dissabte 14 de maig a l'illa. En total, ambdues proves reuneixen més de 3.700 atletes arribats des de diferents països i punts de la geografia nacional. A la presentació d'avui també hi han assistit el director d'Unisport Consulting, Manuel Hernández, empresa organitzadora de la prova; resposable de màrqueting de Trasmapi, Nuria de la Torre, i la directora de l'àrea de Caixabank a les Pitiüses, Gaelle Ledour, patrocinadors principals de les proves.

Ana Juan ha subratllat que "Formentera està preparada i il·lusionada per rebre la prova més nombrosa de l'ampli calendari esportiu i d’esdeveniments que ofereix l'illa en primavera". Juan ha destacat que enguany hi ha canvis a la sortida: "la Mitja Marató és una prova per gaudir de l'esport i d'aquest entorn privilegiat que és Formentera, i per tots nosaltres és important que la prova sigui respectuosa amb el medi ambient; així, enguany s'ha desplaçat la carpa d’animació de la sortida de la Mola, per respectar l'hàbitat del virot; i també, com l'any passat, la prova estarà lliure de plàstics d'un sol ús".

D'altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat "l'atractiu d'aquesta competició que, a més de recórrer l'illa de punta a punta, és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants de gaudir de Formentera al mes de maig, de la seua naturalesa, cultura i gastronomia".

Primavera esportiva a Formentera

Per la seua part, Paula Ferrer s'ha mostrat "molt satisfeta perquè l'illa està demostrant que podem organitzar esdeveniments de rellevància internacional en diferents esports, com de vela, judo, escacs, ciclisme o, ara, atletisme... amb participació de més de sis mil persones entre totes les proves". La consellera d’Esports també ha agraït "la feina dels voluntaris, cossos de seguretat, protecció civil i dels equips sanitaris que fan possible aquesta competició".

Finalment, Manuel Hernández, ha destacat que "la prova ha tornat a cobrir pràcticament la quota de participants, una mostra més de la seua rellevància i consolidació en el calendari nacional i internacional".

Estalvi de 22.500 botelles de plàstic

Com ja es va fer el 2021, en aquesta edició es donarà en la línia de meta un bidó reutilitzable a tots els participants, que podran omplir d'aigua o refrescos cada vegada que vulguin. A més, en els diferents punts d'avituallament de les curses, tots els envasos seran reutilitzables. Amb això s'estalviaran en un dia fins a 22.500 botelles de plàstic.

També Ecopilas tornarà a estar present incentivant el reciclatge de piles i, aquest any, en col·laboració amb el Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, es realitzarà una activitat als centres escolars de l'illa per conscienciar els més joves sobre la importància de reciclar un material altament contaminant.

La sortida de les dos proves serà a les 17.30 hores, la Mitja Marató, com és habitual, des del far de la Mola; i la de 8 km, des de Sant Ferran.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Aprovada l'ordenança reguladora dels preus públics del servei d'amarratges a s'Estany des Peix

foto 2022v ple extraEl Ple del Consell de Formentera reunit avui en sessió extraordinària ha aprovat de manera inicial l'Ordenança reguladora dels preus públics del servei d'amarratges a s'Estany des Peix. La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i l'abstenció de l'oposició (Sa Unió). Aquesta ordenança s'ha redactat una vegada finalitzat el termini de consulta pública prèvia; i, ara, una vegada aprovada inicialment, s'obrirà un termini de 30 dies hàbils d'exposició pública per presentar a legacions. El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha recordat que la regulació del fondeig en aquest indret dins del Parc Natural de ses Salines "és necessària a causa del deteriorament mediambiental del fondeig descontrolat". Aquest reglament, segons el conseller, "posa en valor les embarcacions d'ús tradicionals, les de petita eslora, les de menor potència de motor i altres aspectes, com ara l'antiguitat del fondeig" i que també "s'han establert bonificacions per a les embarcacions tradicionals, així com per als usuaris jubilats i les famílies nombroses".

Els preus de les embarcacions de petita i mitja eslora, que són la gran majoria dels usuaris de s'Estany, fluctuen entre els 50 i 135 euros al mes. Sobre aquests preus públics s'hi ha establert una sèrie de bonificacions als usuaris com ara la bonificació de les persones jubilades amb un 40 %, les famílies nombroses amb un 30 %, les embarcacions de tipologia tradicional un 15 %; així com les embarcacions zero emissions amb un 25 %.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Projectes relacionats amb la salut, inclusió social, medi ambient i cultura dins els Pressupostos Participatius de 2022

foto 2022 pressupostos partiAhir a les 20.30 h es va celebrar la tercera sessió dels pressupostos participatius de 2022 a la sala d'Actes del Consell. A la sessió s'han presentat les votacions que han fet les entitats de Formentera dels 20 projectes presentats als pressupostos participatius de 2022.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha agraït a les associacions l'esforç que han fet per participar en aquest procés i haver triat aquests projectes que són un reflex de la societat de Formentera, segons va explicar. Per la seua part la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha destacat que els projectes tenen a veure amb iniciatives de salut, inclusió social, medi ambient i cultura i demostren que la ciutadania de Formentera és solidària.

Associacions que varen presentar i els projectes triats:
-AECC Formentera (Associació Espanyola Contra el Càncer de Formentera)
Materials pel programa d'atenció integral de malaltia oncològica. Pressupost aproximat: 5.000 €.
-Cosmitos i AVIF (Associació de Veïns de Formentera)
Fonts d'aigua a parcs, places i a les zones esportives. Pressupost aproximat: 80.000 €.
-Club de Surf Formentera
Rampa flotant per persones amb mobilitat reduïda. Presssupost aproximat: 3.000 €.
-APNEEF (Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera)
Mobiliari inclusiu en els parcs infantils. Pressupost aproximat: 25.000 €.
-OCB (Obra Cultural Balear)
Reforma del cinema (no estructural però sí de millora de les instal·lacions). Pressupost aproximat: 250.000 €.

El pressupostos participatius d'aquest 2022 del Consell d'Entitats tenen una partida assignada de 325.000 €. Tot i que les previsions dels pressupostos superen aquesta quantia la consellera Parellada ha assegurat que cap projecte es quedarà sense executar per manca de finançament.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de la regulació d'accés al Parc Natural de ses Salines i a sa Tanca d'Allà Dins de cap de Barbaria

foto 2022 acces AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà 12 de maig s'inicia la regulació d'accés a la platja de ses Illetes del Parc Natural de ses Salines de Formentera. A partir del dia 1 de juny s'iniciarà la regulació de l'accés a les zones des Cavall d'en Borràs i de Llevant, també del parc natural. Com és habitual, l'accés serà de franc per als residents a l'illa.

Els no residents hauran d'abonar des de demà i fins al 15 de juny 4 € per cotxe i 2 € per moto, del 16 de juny al 15 de juliol 5 € per cotxe i 3 € per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d'agost serà de 6 € per cotxe i 4 € per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5 € per cotxe i 3 € per moto, i la segona, 4 € per cotxe i 2 € per moto.

Els vianants, les bicicletes, les persones amb mobilitat reduïda que accedeixin amb vehicle i els vehicles elèctrics també hi tendran accés gratuït, mentre que els vehicles híbrids pagaran un 50 % de la tarifa. "Tenim per objectiu potenciar la mobilitat sostenible en el parc natural i evitar que es produeixin situacions de saturació en aquesta zona d'importància mediambiental i gran atractiu turístic", segons ha explicat el conseller de mobilitat, Rafael González.

El període de regulació de l'accés al parc natural s'estendrà fins al 15 de setembre en el accessos a les zones des Cavall d'en Borràs i de Llevant i fins al 30 setembre en l'accés a ses Illetes. La capacitat màxima autoritzada dels aparcaments és de 384 cotxes i 1.132 motocicletes.

Regulació al far des Cap

La regulació de l'accés amb vehicles de motor al far des Cap de Barbaria s'inicia aquest diumenge 15 de maig i estarà vigent fins al 15 d'octubre de 2022 amb l'objectiu de preservar aquest paratge natural situat a la finca pública de sa Tanca d'Allà Dins, segons ha explicat Rafael González.

El conseller ha recordat que "des de fa cinc temporades es restringeix l'accés de vehicles de motor amb una barrera situada en el quilòmetre 6,5 de la carretera des Cap; amb la regulació es garanteix que l'experiència de visitants i residents en anar al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi".

Cal destacar que abans de la tanca hi ha un aparcament amb capacitat per a seixanta cotxes i cent motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles i vagin caminant o amb bicicleta fins al far.

En l'horari de màxima afluència, d'11 h a 13 h i de 18 h a 22 h, hi haurà un vigilant/informador al costat d'aquesta barrera que, a més, permetrà l'accés amb vehicle a persones amb mobilitat reduïda.

11 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartel 2022 far

Més articles...

Pàgina 3 de 349

3

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat