• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Nou aparcament camp de futbol

aparcament-camp-de-futbolv21El Consell de Formentera, a través de la conselleria d’Esports, informa que s’ha habilitat una nova zona d’aparcament al costat del camp municipal de futbol de Sant Francesc. Aquest aparcament té una superfície de 2.698 metres quadrats i una capacitat per 70-80 vehicles. A més, a l’estar ubicat en terrenys de titularitat insular, suposa un estalvi de 6.000 euros a l’any, que era el cost de lloguer del terreny on es trobava l’anterior aparcament.

La conselleria d’Esports informa també que s’han adquirit quatre noves porteries de futbol-7 per al camp municipal amb un cost de 7.457,33 euros


27 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El cicle “Contes per parlar amb la lluna” obre les activitats del mes d’octubre de les biblioteques de Formentera

foto biblio oct019 3El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat les activitats organitzades per les biblioteques de Formentera per aquest mes d'octubre. El pròxim dimarts 1 d'octubre torna el cicle de contacontes Contes per parlar amb la lluna, dirigit a infants de 0 a 4 anys i que tindrà lloc cada primer dimarts de mes, fins al mes de desembre, a les 17.30h a la biblioteca Marià Villangómez.

Aquesta activitat és un contacontes familiar coordinat per na Xènia Fuertes i pretén proporcionar un espai de trobada a les famílies amb nadons d'entre 0 i 4 anys amb la intenció d'apropar el llibre i la narració oral al nadó. L'objectiu és oferir als nens i nenes en els seus primers mesos i anys de vida l'oportunitat de descobrir el gust per la lectura a través de la màgia dels contes. Les famílies que es desitgin inscriure han d'enviar un email a biblioteca@conselldeformentera.cat.

Taller d'animals de companyia
I el dilluns 7 d'octubre al punt de lectura de Sant Ferran entre les 17 i les 19h tindrà lloc un taller d'animals de companyia per totes les edats, que compta amb la col•laboració de Acción Francisco Formentera.

Aquest taller té com a objectiu conscienciar del valor positiu dels animals de companyia i prevenir el seu abandonament. Consta de dues parts, en la primera es pretén apropar els animals de companyia als nens i nenes a través del llenguatge corporal i una segona que consisteix en una representació teatral acompanyada d'una activitat de dibuixar.

Contacontes
El dilluns 14 d'octubre a les 17.30h a la biblioteca Marià Villangómez tindrà lloc un altre contacontes: En construcció (Contes curts i absurds). Està dirigit a infants de més de 4 anys. Gemma Moll ens presentarà contes que se'ns presenten gairebé com un acudit. Divertits. Una provocació per les ments més inconformistes que buscaran el perquè a cadascuna d'aquestes històries.

Presentació de llibres
El dimecres 16 d'octubre a les 20h a la biblioteca Marià Villangómez es farà la presentació del llibre No con tu hija a càrrec de l'autor, Íñigo Franco Benito (Ifrabe). L'encarregat de presentar l'acte serà Vicent Ferrer Mayans.

El dijous 24 d'octubre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Biblioteca, entre les 20 i les 22h, s'ha organitzat a la biblioteca Marià Villangómez la presentació d'un llibre, Hola, soy tu niño interior, acompanyada de la celebració d'un taller. La presentació es farà a càrrec de l'autora, Alessandra Rossin, i José Luis García Guerricagoitia serà l'encarregat de presentar l'acte.

Es tracta d'una presentació d'un llibre que va acompanyada d'un taller. És el tercer llibre que presenta l'autora i consta d'una primera part on trobem conceptes teòrics que s'alternen amb exemples pràctics, envoltats d'anècdotes i contes. La segona part consta d'exercicis pràctics i meditacions per posar en pràctica la primera part. Aquesta segona part és la que es desenvoluparà en un taller introductiu.

Taller de màscares de Halloween
Finalment, el dimecres 30 d'octubre entre les 17 i les 19h al punt de lectura de Sant Ferran es farà un taller de màscares de Halloween, per infants d'entre 4 i 10 anys. Serà un taller creatiu de realització de màscares que es realitza en aquestes dates com cada any. Aquesta edició el taller es farà a càrrec de l'artista Maristela Campana.


25 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els joves de Formentera es sumaran a les accions reivindicatives del “Fridays for Future” i l’aturada mundial pel clima

cartell-fff1El Consell de Formentera, a través de les àrees de Joventut i Medi Ambient, ha organitzat una activitat reivindicativa sota el lema “No és una crisi del planeta, és una crisi de la humanitat” per aquest divendres coincidint amb la celebració del Fridays for Future. Aquesta acció s’inclou dins la programació mensual del Casal de Joves i pretén donar continuïtat a altres accions realitzades anteriorment en suport d’aquest moviment juvenil que lluita en tot el món contra el canvi climàtic.

En aquesta ocasió la data coincideix amb l’aturada mundial pel clima i les mobilitzacions convocades arreu del món. Així el divendres, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, a partir de les 18.30h es faran tallers infantils i una exposició de murals (en col·laboració amb el programa Formentera Marxa). A les 19.30h es farà una projecció de documentals, «Consciencia’t i actua», i també es projectarà un vídeo sobre el circuit que segueixen els residus a Formentera i es donaran fulletons informatius entre els assistents.

A les 20.30h hi haurà una performance per la crisi climàtica a càrrec d’IMPROXOC. Tot amb paradetes informatives d’entitats i col·laboradors, com CleanWave, Plastic Free Formentera i Qué Celeste Festival, que tindran com a rerefons la importància de tenir cura del medi ambient. Als infants i joves que hi participin se’ls convidarà a un berenar. Amb aquesta i altres accions es pretén conscienciar des de la infància i la joventut de la importància que té la sostenibilitat a Formentera i a la resta del món.


25 de setemnbre 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Un projecte sobre les activitats de la pagesia formenterera obté la Beca d’Investigació 2019 del Consell de Formentera

foto campEl Consell de Formentera, a través de la conselleria de Patrimoni, informa que el projecte titulat ‘Memòria de pagesia. Recollida d’informacions orals sobre les activitats productives tradicionals a Formentera: agricultura de secà, vinya, ramaderia i altres’, ha obtingut la Beca d’investigació 2019 del Consell de Formentera. El projecte el dirigirà Antoni Ferrer Abárzuza, doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les quatre sol·licituds presentades en aquesta convocatòria varen ser totes admeses a tràmit, i després que la Comissió Avaluadora valoràs els projectes presentats en base a l’interès científic, la coherència i la metodologia, i els currículums dels investigadors, el projecte mencionat quedà en primera posició.  Aquesta beca té una dotació econòmica de 6.000 euros.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha valorat “el treball d’investigació que suposa aquesta beca, ja que deixarà constància d’una manera de fer i de viure de Formentera que no podem permetre’ns ni perdre ni oblidar. Tot això és patrimoni immaterial que tenim el deure i la responsabilitat de documentar, salvaguardar i en algun cas, potenciar”.

Feina i calendari productiu de la pagesia
Aquest projecte té per objectiu recopilar un corpus d'entrevistes que permeti documentar acuradament els coneixements de les pràctiques productives fonamentals de l'economia tradicional de Formentera i la seua interrelació que dóna lloc al calendari productiu de la pagesia. Així, es persegueix aprofundir en el coneixement de les espècies més cultivades, les seues variants i característiques, el seu calendari, les feines de la terra que requerien abans de la sembra i durant el seu creixement, les eines i ferramentes que es feien servir, la rotació de cultius, els processos de collita, preparació i destí del producte final i la reserva de llavors i els seus mètodes de conservació, entre altres aspectes.

En el cas de la vinya també es persegueix documentar el calendari, l’elecció de les terres destinades al seu conreu i la superfície en relació a la resta de terres treballades, així com tot el procés de vinificació i el destí final del vi, tenint en compte la seua importància alimentària en la societat tradicional i també comercial en cas d’excedent. A banda dels cultius de cereals i de la vinya, l’estudi també contempla abordar la ramaderia per entendre com s’integrava en el procés de conreu dels cereals i, si fos el cas, també de la vinya.

Es tracta d’una proposta de projecte de gran interès, tenint en compte que els coneixements i les tècniques vinculats a les activitats productives  i els coneixements i usos relacionats amb la naturalesa representen una part del patrimoni cultural que és urgent documentar de manera rigorosa, tenint en compte que la seua naturalesa intangible el fa més fràgil i canviant que el patrimoni de tipus material (moble o immoble).

Ampliar les beques
Finalment, la consellera Guasch destaca la “importància de les beques d’investigació” i considera que, “després d’anys de convocar, cal dotar-les de més pressupost i que creixin en nombre i en àmbit de coneixement, fent-les més concretes i a la vegada més nombroses”.

La Llei 18/2019, de 8 d’abril, de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears, contempla aquests àmbits del saber com a part del patrimoni cultural de tipus immaterial. Per altra banda, el Pla Insular de Gestió del Patrimoni Cultural de Formentera 2017-2019, concretament en la seua actuació 2.2.1, també considera prioritària la recerca en aquest camp.

26 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera dóna ajudes extraordinàries per l’alimentació del ramat de l’illa per mor de la sequera

foto-ajudes-ramadersEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, informa que la Cooperativa del Camp preveu repartir entre els ramaders de l’illa 28 tones de pinso per al bestiar oví i caprí i 3.000 quilos de farina d'ordi per a l’alimentació del sector porcí. A més, també es repartiran paques de farratge entre els propietaris de bestiar de l’illa.

“Aquestes ajudes es donen per part del Consell de Formentera per pal·liar els efectes de la sequera d’aquest any”, segons ha explicat el conseller de Sector Primari, Josep Marí, que ha assegurat que cada any que la sequera afecta els cultius dels que es nodreix el ramat de l’illa el Consell treu aquesta subvenció extraordinària.

Els interessats a rebre aquestes ajudes han d’anar a la nau de la Cooperativa del Camp amb la cartilla ramadera de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h, dilluns, dimecres i divendres de 16.30 a 19.30h i dissabtes de 9.00 a 13.00h. Les ajudes es donen segons el nombre d’animals, per a cada animal reproductor declarat es dona un sac de gra (civada/ordi) o un sac de pinso o 2 paques de farratge. En total hi ha censats 948 caps de bestiar oví/caprí/porcí a l’illa de Formentera.

25 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 242 de 403

242

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat