• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

El Jutjat de Pau de Formentera trasllada les seves dependències

jutjat-de-pau1El Consell de Formentera informa que les oficines del Jutjat de Pau s'han traslladat en la seu de la Conselleria de Benestar Social, ubicada a sa Venda des Brolls, 53 a Sant Francesc. L'horari del Jutjat de Pau és de 9 a 13.30 hores, per bé que en cas de necessitat es realitzen diligències més enllà d'aquest horari.

En aquest local es segueixen prestant els serveis habituals del Jutjat de Pau, com ara tramitació i celebració d'Actes de Conciliació, diligències de comunicació com notificacions, citacions, requeriments i emplaçaments, així com delegades per exhorts d'altres jutjats o tribunals, tant en l'àmbit civil com penal entre d'altres. Així mateix, també té funcions de Registre Civil.

23 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza el curs de vela per a usuaris discapacitats del Centre de Dia

curs-de-vela--2-1El Consell de Formentera, a través de la Conselleria d'Esports, informa que aquest migdia ha finalitzat el curs d'iniciació a la vela per als usuaris del Centre de Dia, celebrat durant els mesos d'estiu.

Impartit pels monitors de l'Escola Municipal de Vela, els alumnes han après en aquest temps a navegar i a desenvolupar-se en el vaixell i han aconseguit poder navegar per si mateixos, que era un dels objectius d'aquesta activitat. En l'última sortida celebrada avui han participat un total de vuit alumnes acompanyats pels monitors de l'escola i del Centre de Dia. La jornada ha finalitzat amb un bany a la platja.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, s'ha mostrat “molt satisfeta per aquesta activitat, que se celebra aquest estiu per primera vegada”, que es du en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social, i ha desitjat “que es mantingui la col·laboració amb el Centre de Dia perquè els usuaris puguin gaudir d'aquest tipus d'activitats tan enriquidores”.

L'embarcació adaptada en què es realitza aquesta activitat té una capacitat per a 12 tripulants i va ser adquirida fa dos anys pel Consell de Formentera amb el suport de l'Obra Social 'la Caixa'.

20 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Balanç del primer any de posada en marxa de la regulació de vehicles a l’illa de Formentera

Foto balanc formentera.ecoLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han aprofitat la celebració de la setmana de la Mobilitat Sostenible per presentar el balanç oficial de la regulació de l’entrada de vehicles a l’illa de Formentera feta per primera vegada els mesos de juliol i agost d’aquest 2019.

Alejandra Ferrer ha recordat el camí seguit per arribar a fer de Formentera una illa més sostenible en matèria de mobilitat. Sobre la posada en marxa de la regulació aquest primer estiu ha assegurat que “s’ha aconseguit un dels principals objectius: que l’aplicació fos tranquil·la i sense incidències destacables, i que no hem superat la xifra màxima de vehicles de l’estiu anterior, trencant així la tendència alcista”.

La presidenta ha agraït la col•laboració de tota la ciutadania i sector empresarial per fer possible aquesta primera experiència que “ens acosta a ser l’illa sostenible que tots volem”. Alejandra Ferrer ha avançat que “ara amb el balanç de la posada en marxa de la regulació ens reunirem amb el sector social i empresarial i en el marc del Consell d’Entitats es consensuaran i definiran les bases de com es farà la regulació la pròxima temporada”.

Dades formentera.eco
Per part seva, el conseller de Mobilitat ha recordat que la mitjana diària de vehicles que han circulat aquests mesos de regulació per Formentera ha estat de 20.595 vehicles. “El dia que varen haver menys vehicles autoritzats per circular per Formentera va ser l’1 de juliol amb 17.834, i el dia que més el 10 d’agost amb 21.929”. Si comparem les dades amb les de l’estiu anterior, hi ha hagut una davallada del 2% sobre el màxim estimat.

El conseller també ha explicat que la recaptació total de la taxa d’entrada de vehicles ha estat de 59.512€ i ha recordat que els turistes han abonat un euro al dia per cotxe i 0,50€ per motocicleta. A més Rafael González ha destacat que s’han obert 19 expedients sancionadors que ara mateix es troben en tramitació.

Comptatges a les carreteres
El conseller també ha presentat les dades de la campanya d’aforaments i comptatges que s’han fet a les carreteres de l’illa durant la primera quinzena d’agost i segons la qual “s’ha constatat una reducció del 8% de mitjana del nombre de vehicles a les nostres carreteres”. D’altra banda, segons les dades facilitades per l’APB, el nombre de vehicles embarcats i desembarcats al port de la Savina s’han incrementat durant els mesos de juliol i agost en un 1,9%, però Rafael González ha matisat que “l’estiu del 2018 aquest creixement va ser del 13% respecte a l’any anterior, pel que s’ha registrat una desacceleració en el creixement de les entrades i sortides del port”.

Transport públic
Pel que fa al transport públic, segons la campanya de recompte de pujades i baixades del servei de transport públic, s’ha constatat que hi ha hagut un increment del 7,6% en el dies punta d’agost, en el nombre d’usuaris si ho comparem amb el 2018. En aquest sentit, i tenint en compte les dades de l’operador del servei en els mesos de juliol i agost la pujada ha estat de l’1,6%.

Bicicleta
Altra de les dades positives que ha destacat Rafael González ha estat la de l’increment de l’ús de la bicicleta que ha augmentat en un 28%, segons la campanya de comptatge manuals de bicicletes a les rutes verdes, que s’ha comparat amb dades obtingudes el 2017, ja que al 2018 no es va fer aquest tipus de comptatge.

Tenint en compte aquestes dades, el responsable de Mobilitat ha conclòs que “la regulació ha comportat també l’augment dels desplaçaments en modes de transport més sostenibles, com el transport públic i la bicicleta”, i ha afegit que seguiran fent feina per desplegar el Pla de Mobilitat Sostenible aprovat al 2018 i “fer la nostra illa un lloc més sostenible”.

19 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull el primer Simposi Internacional de Restauració en Arqueologia Subaquàtica

simposi31La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, han obert aquest matí la primera edició del Simposi Internacional de Restauració en Arqueologia Subaquàtica que se celebra durant aquest cap de setmana a la sala de plens del Consell de Formentera.

Organitzat per l'Institut Balear d'Estudis en Arqueologia Marítima (Ibeam), aquest primer simposi en què participen 45 especialistes procedents de quinze països pretén servir com a plataforma de divulgació dels projectes més innovadors en la preservació del patrimoni marítim que es donen actualment al llarg de tot el món.

En la inauguració, la presidenta Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció per "la celebració d'aquest esdeveniment a l'illa amb prestigiosos experts mundials de l'arqueologia subaquàtica", mentre que la consellera Raquel Guasch hi ha subratllat els valors patrimonials de l'illa i el treball que s'està realitzant, com l'elaboració de la Carta arqueològica subaquàtica de Formentera.

L'esdeveniment compta amb la col·laboració d'entitats científiques tan importants com el Centro Internacional de Arqueología Subacuática de la UNESCO (Croàcia), l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE), el Centro de Investigaciones del Patrimonio Costero (Uruguai) o la universitat de Flinders (Austràlia) entre d'altres.

S'espera que aquest primer simposi es converteixi en una cita bianual que permeti la formació de futures generacions de restauradors del patrimoni cultural submergit així com una plataforma de col·laboració entre diferents institucions científiques.

A més de la col·laboració del Consell de Formentera, el simposi compta amb el patrocini de Trasmapi, Ok Rent a Car, Fundación Julián Vilás i la Fundación Abel Matutes.


20 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Dansa, teatre, música, performance i circ en aquest segon semestre de L’Illa a Escena

foto 2019 illa a escena 3El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d’arts escèniques i musicals previstes per a aquest segon semestre d’any: L’Illa a Escena. La consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador, ha explicat que la Sala de Cultura (Cinema) acollirà nou propostes adreçades a tots els públics, adults i infantils, per “promoure i fomentar la vida cultural a l’illa”. “Amb aquesta proposta esperem que els formenterers i formentereres puguin gaudir d’una programació cultural variada i plural, i així fer arribar actes culturals de totes les expressions artístiques i estils”, segons ha explicat la consellera.

Setembre
El cicle s’inicia amb Pàries, una proposta d’Espai_F amb la posada en escena a càrrec de Miquel Costa. Pàries és una peça escènica breu sobre les ferides de les relacions humanes després de la mort de la idea moderna de comunitat. L’obra es podrà veure el pròxim dissabte 28 de setembre en dos funcions, a les 19.00 h i a les 21.00 h.

Octubre
El mes d’octubre s’inicia amb dansa amb una producció de Fils Roulants. Fortaleza a la Napolitana, una peça creada i interpretada per la ballarina Valeria Del Vecchio que parla de la dualitat d’una dona que viu la força com a màscara davant la vida, i la fragilitat que, finalment, demostra que no hi ha missions a acomplir. L’espectacle es podrà veure, amb prèvia reserva d’entrada, dissabte 5 i dilluns 7 d’octubre a la Sala de Cultura (Cinema) a les 20.30 h.

També a l’octubre, el Festival Collective Signatures arriba a la seva tercera edició amb Arcipelago, enguany dedicat a la performance. Dijous 17 d’octubre a la Sala de Cultura (Cinema) es podrà veure una marató de videoart, entre les 16 i les 22 h. Dins d’aquest mateix projecte, divendres 18 d’octubre, entre les 19.30 i les 22 h, al jardí de ses Eres hi haurà la performance òpera final amb tots els artistes convidats. El festival comença el dia 16 i inclou un programa de performance en diferents localitzacions de l’illa.

I els més petits gaudiran de valent amb l’espectacle de titelles Jon Braun, una obra que ens parla del valor que ens infon l’amor davant la desgràcia. Un western familiar de cuidada estètica i ple d’emocions. Jon Braun va rebre el premi de millor espectacle per a públic familiar Titeremurcia 2018. L’obra es podrà veure dissabte 26 d’octubre a les 18.00 h Sala de Cultura (Cinema).

Novembre
El mes de novembre s’inicia amb l’espectacle de la coreògrafa i ballarina Helena Lizari Malebable, una coproducció del Mercat de les Flors i del Festival El més petit de tots. Aquest espectacle de dansa infantil (de 0 a 5 anys) estimularà la imaginació dels més petits. Un viatge a través de les sensacions i dels sentits. Una aventura de percepció per mitjà de les textures, del tacte. L’obra es podrà veure dissabte 9 de novembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

I també dirigit al públic infantil, arriba a Formentera Mobil, un espectacle de circ de la companyia La Güasa. Barreja de fragilitat, desequilibri i tensió, que narra la història d’un home senzill que ve a mostrar i compartir el seu últim gran enginy. Una màquina complexa realitzada en un 90 % amb materials reciclats, plena de diferents mecanismes que creen un ambient d’expectació entre el públic.

Mobil ha set guardonada amb diversos premis, entre ells: Premi FETEN 2014 a la millor direcció, Premi ACA al millor espectacle individual, Premi ACA a la millor escenografia. L’espectacle es podrà veure dissabte 23 de novembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Divendres 29 de novembre a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) Aires Formenterencs, presentarà el seu nou disc i celebrarà el seu 30è aniversari. Els acompanyarà Miquel Brunet, Eduard Riera i Pep Lluís Garcia.

I dissabte 30 de novembre, també a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) es farà el final del certamen Art Jove de Poesia Salvador Ibarra. Un certamen convocat per l’AELC, amb la col·laboració de l’Institut Balear de la Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut.

Desembre
I l’espectacle infantil Plastiiik tancarà aquesta edició de L’Illa a Escena. Els menorquins Melicotó Titelles presenten una proposta per prendre consciència de la importància de cuidar el nostre entorn natural. L’espectacle es podrà veure dissabte 28 de desembre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema).

Preus
Tots els espectacles infantils tenen un preu de 5 euros, entrada d’adult gratuïta. La producció essència d’Espai_F Pàries té un preu de 12 euros i Fortaleza a la Napolitana de 7 euros. La marató de performance art i videoart i Arcipelago són actes gratuïts, igual que el concert d’Aires Formenterencs i la final del certamen Art Jove.

Suport cultural
L’Illa a Escena compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics per a la difusió de les arts escèniques; i de Platea del Ministeri de Cultura, amb la finalitat d’impulsar la programació conjunta de companyies professionals de dansa, teatre i circ, enriquir l’escena cultural i garantir als ciutadans l’accés a la cultura.


19 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 243 de 403

243

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat