• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

El Consell signa l'acció concertada amb la Cooperativa del Camp

foto 2022 coop del campLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Marcos Ribas, han signat l'acció concertada entre el Consell i la Cooperativa per donar continuïtat a les actuacions del programa públic de recuperació del sector agrícola i de millora de l'entorn rural i del paisatge de Formentera efectuades durant 2022.

L'acció concertada està dotada amb 130.000 euros i té l'objectiu de contribuir a la reactivació de l'activitat agrícola a Formentera i continuar el cens de terres, així com donar suport a la totalitat de les actuacions efectuades per la Cooperativa amb la finalitat de recuperar l'activitat agrícola a l'illa.

9 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La segona edició del Formentera Astronòmica mostra el millor del cel nocturn de l'illa a turistes i residents

foto 2022 fa CEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquest cap de setmana s'ha celebrat la segona edició del Formentera Astronòmica. Devers 100 persones adultes, entre residents i turistes, han participat en alguna de les activitats organitzades dins el festival i han descobert part de l'apassionant món de les estrelles.

També ha tengut una gran afluència de públic les activitats infantils, al llarg del cap de setmana 500 nens han fet manualitats o han visitat el planetari instal·lat a la plaça de la Constitució de Sant Francesc on un astrofísic expert en didàctica de l'astronomia ha explicat als infants interessats el nostre cosmos.

foto 2022 fa A

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seua satisfacció per l'organització d'aquest esdeveniment, que ha tengut molt bona acollida tant per part dels nostres visitants com dels formenterers amants de les estrelles. A més, ha assenyalat que la poca contaminació lumínica de Formentera converteix l'illa en un escenari ideal per gaudir del cel nocturn. Per aquest motiu, Alejandra Ferrer ha destacat que Formentera ha iniciat els tràmits per ser destinació "Starlight" que reuneix els llocs del món on millor es poden observar les estrelles.

Programa

La part diürna de l'esdeveniment ha tengut lloc a Sant Francesc. Les xerrades s'han fet a un hotel i els tallers, a la plaça de la Constitució. La part nocturna s'ha fet en diversos indrets naturals amb poca contaminació lumínica i s'ha fusionat amb la gastronomia, hi ha hagut dos sopars temàtics amb observació d'estrelles, els participants han viatjat a l'espai a través dels telescopis i han participat en un taller de fotografia nocturna. Cal destacar que Javier Aranda, un xef distingit amb estrella Michelin, va cuinar amb el xef local Juan Exojo, en un sopar amb periodistes i ponents.

foto 2022 fa B

Entre els ponents especialitzats en astronomia destaquen Carlos Briones, investigador del CSIC; Manuel González, astrònom; Eva Ramírez, experta d'INECO; Asier Arranz, divulgador de la IA i astronomia a Nvidia; Dalila Dawid, experta en fotografia nocturna; Miguel Ángel Molina, director general de l'espai a GMV; Rosa Rodríguez del SOCIB.

L'Associació Astronòmica de Formentera ha tornat a col·laborar en l'esdeveniment. Gràcies als seus nous telescopis s'han fet dos sessions nocturnes d'observació del cosmos.

9 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera20 ha celebrat el dècim aniversari ajudant a posicionar Formentera en l'entorn digital

foto 2022 f20 AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que aquest cap de setmana s'ha celebrat la desena edició del Formentera20. Durant quatre dies, experts en cultura digital, comunicació i creativitat han compartit idees i talent en diferents espais de l'illa, ho han fet en un format reduït en una cita a la qual s'han inscrit cinquanta amants de l'entorn digital.

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seua satisfacció per haver celebrat els deu anys d'aquest esdeveniment que reuneix experts en comunicació i màrqueting a Formentera i que, a més, "ha portat cinquanta participants que a través de les xarxes socials ajuden a posicionar Formentera com a referent a les xarxes socials i a la premsa", segons ha afegit.

La directora del Formentera20, Rosa Castells, ha destacat que per celebrar el dècim aniversari del festival "hem reunit per primera vegada experts de les plataformes més importants del moment com Netflix, Meta (Facebook), Twitter, Prisa, TikTok… juntament amb grans professionals com ara el publicista Toni Segarra, Bruno Sellés, cofundador de Vasava, i Isabelita Virtual".

La proximitat entre tots els participants ha fet que hi hagi hagut una xarxa real i un intercanvi d'idees que serveixen com a punt de partida de nous projectes en un esdeveniment que, un any més, es resumeix sota el lema #DesconnectarPerConnectar.


9 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oberta la línia d'ajudes al patrimoni cultural de Formentera per un total de 250.000 euros

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, ha obert la línia d'ajudes per a intervencions en béns del patrimoni cultural, rehabilitació de parets de pedra seca i soterrament de línies elèctriques i/o telefòniques a Formentera. La quantitat destinada enguany per aquestes ajudes és de 250.000 euros i la data límit per sol·licitar les ajudes és el dia 29 de juliol. Les bases ja han sortit publicades al BOIB i també es troben a la pàgina www.conselldeformentera.cat.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que "és el tercer any consecutiu que es treu aquesta convocatòria i que per tant donam continuïtat i consolidam aquesta línia de subvenció donant una visió clara de suport a la ciutadania en la cura del patrimoni". Per a la consellera "amb aquestes ajudes volem reforçar el nostre patrimoni com a senya d'identitat".

L'any passat es varen concedir 25 subvencions per un import total de 192.278,40 € que quedaven distribuïts en 125.911 €, de 17 peticions de rehabilitació parets; 50.267,40 €, de 6 peticions d'intervencions en béns i 16.100 €, de 2 peticions soterrament d'esteses.

Emguany s'ha incrementat el percentatge destinat a la rehabilitació de parets de pedra seca, que passa del 45 al 50 %, en total la quantia de la partida pressupostària de 250.000 € es distribuirà inicialment de la següent manera: 35 % per a intervencions en béns del patrimoni cultural, 50 % per a rehabilitació de parets de pedra seca i 15 % per a soterrament de línies elèctriques i telefòniques.

No obstant això, si en alguna d'elles existeix romanent aquest es podrà traslladar a altres línies de subvenció. En aquest cas es prioritzarà, en primer lloc, la rehabilitació de parets de pedra; en segon, les intervencions en béns del patrimoni cultural; i en tercer lloc, el soterrament de línies elèctriques i telefòniques.

A la convocatòria de 2022 es poden presentar les actuacions i intervencions en béns del patrimoni cultural com ara les actuacions de restauració, conservació, consolidació i rehabilitació en elements declarats bé d'interès cultural (BIC) o bé catalogat (BC), així com en aquells que es trobin inclosos en el Catàleg i en l'Inventari del patrimoni cultural de Formentera, sempre que aquestes actuacions suposin una millora i una posada en valor del bé.

Respecte a la rehabilitació de parets de pedra seca, les ajudes són per reparacions de murs que es duguin a terme amb els materials i les tècniques tradicionals, així com la substitució de parets de blocs de formigó —o altres materials poc adequats— per parets de pedra seca realitzada d'acord amb la tècnica tradicional.

Finalment, les ajudes pel soterrament de línies aèries es refereixen a obres destinades a soterrar traçats aeris de línies elèctriques (de mitja tensió, centres de transformació, xarxes de distribució de baixa tensió i derivacions individuals) i de telèfon.

Les sol·licituds per a aquestes ajudes es poden presentar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, carrer de Ramon Llull núm. 6 o de manera telemàtica, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC), a la qual es pot accedir des de la pàgina web del Consell de Formentera.

6 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 subvencions patrimoni

Més articles...

Pàgina 4 de 349

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat