• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera es suma al repte de les Banderes Verdes

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que la nostra illa competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio. Un total de 100 establiments de l’illa, entre restaurants, cafeteries, bars i quiosquets de platja o hotelers s’han sumat a aquesta iniciativa que compta amb la col·laboració del Consell i està organitzada per Ecovidrio, una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de l’reciclatge dels residus d’envasos de vidre a nivell estatal.

Aquesta iniciativa compta amb la participació de 20 municipis de les Illes Balears, als quals s’han unit Formentera i 100 establiments de l’illa. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre. Per part seva, Ecovidrio està lliurant als restauradors i hotelers, de forma gratuïta, 23 cubs per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre. Ecovidrio té un sistema de puntuació per distingir amb la Bandera Verda als més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat o atorgar altres reconeixements si hi ha increment de
reciclatge.

9 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Interposades 84 propostes de sanció per no tenir el permís de formentera.eco en les primeres dues setmanes de regulació

foto 2021 f.eco la savinaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que en les primeres dues setmanes de regulació del projecte formentera.eco, entre el 24 de juny i el 4 de juliol, s’han interposat 84 propostes de sanció.

En concret, s’han detectat 83 vehicles de lloguer sense autorització i un vehicle particular que s’està llogant per internet. Els vehicles han set detectats sense autorització per circular i/o estacionar a Formentera per part de la Policia Local o al punt de control de la Savina.

Sancions
Cal destacar que en alguns vehicles ja acumulen més d’una sanció. Les sancions per circular o estacionar sense autorització són d’entre 1.001 i 10.000 €.

D’altra banda, en alguns casos també s’ha sancionat el fet que el vehicle de lloguer no disposàs del distintiu de l’empresa de lloguer. En aquest cas, les sancions per no portar el distintiu de l’empresa de lloguer poden arribar fins als 1.000 €.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que “per la present temporada estival, Formentera té per objectiu reduir el sostre de vehicles en un 8 % respecte a l’any 2019 i per a que això sigui així estam aplicant diverses mesures de control de les quals en destaquen el control policial i la lectura de matrícules a la Savina”.

El Consell publicarà setmanalment a la web www.formentera.eco les propostes de sanció. Es poden consultar en aquest link.

Per últim, Rafael González ha recordat que totes les matrícules dels vehicles que entren i circulen per l’illa aquest estiu han d’estar registrades a la web www.formentera.eco.

9 de juliol del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Obertura de portes del nou parc infantil de Sant Ferran

foto 2021 parc sant ferranLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, han visitat aquest matí les instal·lacions del nou de Parc de Sant Ferran que avui ha obert portes.

La presidenta ha mostrat la seva satisfacció per poder presentar avui aquest nou parc situat a Sant Ferran, en espai públic. “Aquesta instal·lació tan reclamada pels veïns i veïnes de Sant Ferran, és des d’avui és una realitat de la que poden gaudir tots els infants de Formentera”, ha declarat.

Per la seva part, la consellera de Joventut i Participació Ciutadana ha recordat que “aquesta l’obra es finança amb una dotació dels Pressupostos Participatius aprovats en el Consell d’Entitats, i correspon a un projecte presentat per l’APIMA de Sant Ferran, que també ha col·laborat en el disseny del projecte”. Parellada ha agraït als representants de l’APIMA la seva implicació i el seu temps per contribuir a fer poble.

Aquest parc està ubicat a la cantonada dels carrers de Guillem de Montgrí i Major de Sant Ferran i ocupa un espai de 295,35 m2. Les instal·lacions estan composades per zona de descans amb gespa artificial, una tarima de fusta amb una pèrgola i un banc i una zona de jocs infantils amb terra de cautxú.

A la zona de jocs hi ha una estructura de multijocs, uns gronxadors i un joc de tipus balancí. A la zona de la gespa s’han plantat 2 arbres i s’ha deixat dos savines existents amb el que hi ha 4 arbres en total. Tot el parc estarà tancat perimetralment, una part amb blocs de formigó, folrats de pedra i altra part amb una tanca de fusta. El pressupost de l’obra ha estat de 249.288 €.

8 de juliol del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La filla de Reinald Wünsche cedeix el fons fotogràfic del seu pare al Consell de Formentera

foto 2021 conveni wunscheCLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la filla del fotògraf Reinald Wünsche, Alma Ajna Wünsche Matilla, han signat un conveni de col·laboració en matèria de patrimoni cultural per al dipòsit d’imatges a l’Arxiu d’Imatge i So de Formentera. La consellera de Patrimoni, de qui depèn l’arxiu, Raquel Guasch, i el tècnic de l’Arxiu d’Imatge i So de Formentera (AISF), Xavi Oliver, han estat presents a la signatura.

Amb aquesta signatura Alma Wünsche cedeix al Consell de Formentera, en règim de dipòsit, el fons fotogràfic Wünsche que conté 34.000 negatius i 271 diapositives sobre Formentera i la vida de l’autor realitzades entre l’any 1970 i 2007 per Reinald Wünsche.

Aquest fons fotogràfic de Reinald Wünsche relacionat amb Formentera es troba referenciat a l’Inventari de Patrimoni Documental d’Imatges de Formentera, atès el seu valor des del punt de vista històric i artístic.

Amb la signatura del conveni es cedeix al Consell de Formentera les còpies digitals d’aquest fons. Des de l’arxiu es digitalitzaran els negatius per conservar les còpies i es permetrà el lliure accés amb finalitats de conservació, investigació, educació i divulgació cultural segons la normativa interna de l’AISF. Els documents portaran per títol Fons Reinald Wünsche (AISF). La cessió de les imatges no comportarà cap tipus de contraprestació econòmica per a cap de les dues parts.

Reinald Wünsche
El fotògraf Reinald Wünsche va nàixer a Berlín al 1943 i va residir a Formentera des dels anys 70 fins al 2008, any de la seva mort. La seva feina fotogràfica, en blanc i negre, es definia pel seu compromís amb l’illa de Formentera.

7 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 294

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat