• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Els escolars de Formentera participen al VII Parlament Infantil de les Illes Balears

foto parlament infantil 3El Consell de Formentera, a través de l'àrea de l’àrea de Joventut, informa que tres alumnes dels centres educatius de l’illa han participat aquest dilluns a la setena sessió del Parlament Infantil de les Illes Balears.

Així, na Kiara Berazategui del Col·legi Mestre Lluís Andreu, en Mario Romero del Col·legi El Pilar de la Mola i n'Adora Tur del Col·legi Sant Ferran, membres del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera, s’han traslladat a Mallorca per presentar les seves propostes en representació de la infància i joventut de Formentera i treballar, conjuntament amb joves de tot Balears, en l’elaboració de la Vacuna de pau i bon tracte contra tot tipus de violències.

Vacuna de pau i bon tracte contra tot tipus de violències

L’esmentada vacuna és un document que contempla propostes com acabar amb les guerres, la regulació de la venta i fabricació d’armes, la introducció de l’assignatura d’educació per la pau i per la resolució de conflictes, o la necessitat d’igualar les diferències socials eliminant els models jeràrquics entre una dotzena de suggeriments ideats per combatre el virus de la violència.

El Parlament Infantil de les Illes Balears es celebra cada any amb motiu del Dia Universal de la Infància, i s’organitza conjuntament amb el Parlament de les Illes Balears, l'Oficina de Defensa de Drets del Menor i UNICEF Comitè Balears.

El Parlament rubrica així el seu ferm compromís de donar suport a organitzacions i actes que potenciïn la presa de consciència sobre els problemes de les nenes i nens d’arreu del món, propiciant el debat entre el jovent i proporcionant un espai on es puguin tractar aquells temes i aspectes que els afecten, de manera que aquests desenvolupin aptituds i actituds que els permetin sentir-se ciutadans i interioritzar criteris de sostenibilitat, consciència ecològica i estima de l’entorn en el qual viuen.

Vídeo de la sessió: https://youtu.be/XmxMSGupTlo

Formentera premia les compres del divendres 'Black'

cartell black fridayEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Comerç, i en col·laboració amb la PIMEF, informa que aquest divendres 23 de novembre tindrà lloc la jornada “Black Friday a Formentera”, inclosa dins el programa de fidelització per al comerç local “Compra a Casa”.

Durant aquesta jornada totes les compres superiors a 15 euros que es realitzin en els establiments adherits a la campanya Compra a Casa participaran en el sorteig d’una targeta regal amb 50 euros.

La compra guanyadora es donarà a conèixer el proper dilluns 26 de novembre. La persona premiada podrà recollir el seu premi a les oficines de PIMEF.

Actualment són 29 els establiments adherits al programa Compra a Casa i des de la seva posada en marxa el 2016 ja s’han expedit 1.700 targetes.

Formentera incorpora dues noves places gràcies al Programa d’ocupació SOIB Jove Qualificats Entitats Locals

foto-noves-places-soib-joves-2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que aquesta setmana s’han incorporat a la institució dues joves gràcies al programa SOIB Jove Qualificats Entitats Locals.

Vanessa Parellada, consellera de Benestar Social, ha destacat les avantatges d’aquest programa “que permet que el nostre jovent tingui una bona oportunitat per a iniciar-se en el món laboral a diverses administracions, entre elles el Consell de Formentera”.

SOIB Jove Qualificats Entitats Locals

Aquest és un programa de subvencions que cerca fomentar l’ocupació entre el col·lectiu de persones joves desocupades majors de 18 anys i menors de 30, inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb formació acadèmica o professional de grau superior acreditada, sense o amb poca experiència laboral prèvia en la seva formació.

Així, na Maria Antònia Martorell i n’Alba Portas, s’encarregaran de l'elaboració del Catàleg de Serveis del Consell Insular de Formentera i la seva publicació a la web corporativa, una eina que informarà a la població resident i als visitants de tots els serveis que ofereix la institució i les seves diferents àrees de gestió.

D’altra banda, treballaran també en la creació d’una base de dades per la gestió dels Registres d’Activitats i Turisme i actualització de las dades dels registres existents, recurs que facilitarà al personal tècnic implicat l’explotació de la informació del registres d’Activitats generals i d’Activitats turístiques d’una manera més eficaç i eficient, a més de centralitzar la informació i actualitzar-la.

El programa SOIB Jove Qualificats Entitats Locals està cofinançat pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, i amb Fons de Conferència Sectorial.

Aquesta és la segona vegada que el Consell de Formentera s'acull al programa SOIB Jove.

Es Trucadors recupera el seu entorn natural

foto es Trucadors 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que uns 35 voluntaris i voluntàries han participat aquest matí de dissabte a la Jornada de sensibilització i retirada de munts de pedra a es Trucadors.

La jornada s’ha iniciat a les 10.30h del matí i s’ha allargat fins les 14h. Abans d’iniciar les tasques de retirada dels munts de pedra, tècnics del Parc Natural i especialistes en fauna han explicat com s’havien de fer les tasques de desmuntatge, ja que segons el tipus de pedra, aquestes s’havien de transportar a la vora de la mar i en d’altres casos s’havien de deixar terra endins perquè actuïn de refugi dels petits invertebrats i d’altres espècies que poblen aquest fràgil hàbitat.

La retirada de munts de pedra s’ha dut a terme en equip, formant dues cadenes humanes que han anat rotant per poder cobrir tota la zona on es trobaven la majoria de piles de pedres.

A banda de les persones voluntàries, a l’activitat hi ha col·laborat una brigada de l’Ibanat, el Gen-Gob, l’associació Formentera Sense Plastic, tècnics i direcció del Parc Natural i el Consell de Formentera.

Daisee Aguilera, consellera insular de Medi Ambient, ha agraït la col·laboració de voluntariat, entitats i administracions en una jornada que “ha permès retornar aquesta zona al seu paisatge original”. Aguilera ha destacat que la zona des Trucadors, situada en ple cor del Parc natural de ses Salines, és un espai especialment fràgil a causa de l'erosió per l'onatge i el vent, una climatologia que configura un modelat litoral propi i singular amb formacions característiques, a més d’extremadament sensible a qualsevol canvi que es produeixi.

En acabar la jornada, s’ha plantat a la zona recuperada una senyal de prohibició d’aixecar nous munts de terra per conscienciar els futurs visitants sobre la fragilitat de l’espai i la inconveniència de modificar el paisatge, ja que aquesta activitat perjudica fauna i flora.

Formentera valora positivament les mesures proposades en el decret de Transport Marítim

foto decret transport maritim 2El Consell de Formentera fa una valoració positiva de les mesures proposades pel Govern de les Illes Balears en el decret de Transport Marítim presentat ahir pel conseller balear de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis.

Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera, ha valorat el nou decret com “una passa molt important per a arribar a una aprovació definitiva que esperem que resolgui una demanda històrica perseguida durant més de tres legislatures per Formentera”. Ferrer ha felicitat a la Conselleria de Territori i a la Direcció General per la feina feta en col·laboració amb conselleria insular de Mobilitat, “per poder-nos posar d’acord amb les línies mestres d’aquest decret en el que correspon al transport marítim de Formentera”, alhora que ha desitjat que la tramitació del decret arribi a la seva finalització i aprovació el més aviat possible.

Decret de Transport Marítim
Aquest decret executa el mandat de la Llei 11/2010, de 2 de novembre, de transport marítim de les Illes Balears, que estableix que el Govern dictarà les normes reglamentàries i disposicions administratives que requereixin el desenvolupament i l'aplicació de dita llei, dotant l’administració dels mecanismes per garantir, en matèria de transport regular, un transport que resolgui les necessitats de mobilitat de la ciutadania de les Illes. D’altra banda, regula també el transport recreatiu i turístic, i dóna força d’exigència legal als horaris i freqüències que hi ha d’haver entre les Illes i, per tant, del seu obligat compliment.

Així mateix, el decret qualifica la ruta entre el port de la Savina de Formentera i el port d'Eivissa com a línia marítima d'interès públic de les Illes Balears o línia estratègica, donant una especial atenció a l’Illa de Formentera –afectada per la triple insularitat— amb el clar objectiu de cobrir la necessitat de poder connectar amb els vols amb arribada o sortida a l’aeroport d’Eivissa, tant a primera hora del matí com a darrera hora del vespre.

Rafael González, conseller insular de Mobilitat ha fet una estimació positiva del nou text, ja que “hem pogut constatar que les principals reivindicacions que hem fet hi surten reflectides. Aquestes reivindicacions han estat la primera i darrera barca que connecten Formentera amb Eivissa, així com la regulació de les excursions marítimes a més de garantir l’accessibilitat universal en aquests trajectes”. González ha valorat positivament que des del Govern balear s’hagin treballat aquests aspectes cabdals i que hi surtin recollits. Ha avançat a mes que, una volta rebuts el documents, s’estudiarà que les fórmules proposades “donin resposta i compleixin els objectius de la nostra illa”.

Ara, doncs, s’inicia la fase d’audiència pública sobre el decret i, per tant, el seu contingut resta obert a les aportacions i opinions de les distintes entitats, col·lectius i institucions lligats al sector del transport marítim.

Més articles...

Pàgina 278 de 403

278

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat