• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

La justícia i la felicitat visiten les Pitiüses amb la tragicomèdia ‘Distancia siete minutos’

distancia 7 minutos 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura informa que, l'obra teatral Distancia siete minutos es representarà el pròxim dissabte 1 d'octubre, a la Sala de Cultura (Cinema) de Formentera a partir de les 21.00 hores. La tragicomèdia també es podrà veure al Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu a les 20.00 hores de diumenge 2 d'octubre. Aquesta obra de Titzina Teatre que parla sobre la felicitat, les relacions paterna-filials o la justícia s'emmarca dins el projecte Platea impulsat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports per fomentar la circulació d'espectacles d'arts escèniques i forma part del programa formenterer L'Illa a Escena.

Distancia siete minutos aprofita la gran capacitat expressiva de Pako Merino y Diego Lorca, autors i directors de la peça, a més dels únics ocupants de l'escenari, juntament amb un 'attrezzo' senzill que serveix per a no desviar l'atenció de cap detall de la història. El to còmic de l'inici es va convertint en un sabor una mica amarg conforme es va desenvolupant la història de Félix, un jutge amb dificultats per a mantenir relacions sentimentals i gaudir de la vida, marcat per la figura autoritària del pare. Quan ha d'abandonar la seva llar temporalment per una plaga de tèrmits i retornar a viure amb el seu progenitor sorgeix el conflicte (i d'ell, potser, l'esperança) mentre que per l'escenari desfilen el pare, però també protagonistes dels casos en què treballa el jutge o, fins i tot, un fumigador. Tots ells són personatges interpretats per Pako Merino només amb petites flexions del llenguatge, del seu vestuari o inclús de la posició del cos.

El muntatge, destinat a públic adult i en castellà, tindrà una durada de 90 minuts. Les entrades per a la funció de Formentera es podran adquirir a la taquilla de la Sala de Cultura (Cinema) mitja hora abans de l'obra, el preu serà de 12 euros. Per a la funció de Santa Eulària des Riu es podran adquirir per 13 euros de forma anticipada a les tendes Holidays del carrer Sant Jaume de Santa Eulària des Riu o al Holy Sport de l'avinguda d'Ignasi Wallis, a Eivissa. O a 15 euros el mateix dia de la funció a les taquilles del Palau de Congressos.

La recuperació del camp, premi al turisme sostenible

foto camp es capEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlos Marí assistiran avui al lliurament dels premis de Turisme Sostenible de les Illes Balears 2016 que es farà a les 20.00 hores al Museu d'Art Modern Contemporani es Baluart de Palma de Mallorca.

El Consell de Formentera rebrà un dels premis a la millor iniciativa de turisme sostenible pel projecte de "Recuperació del camp a Formentera". Aquesta iniciativa consisteix en la creació d'un fons de terres i en donar suport als treballs que fomenten la recuperació del paisatge i el sector agrícola i ramader de Formentera, que ajuda a garantir i preservar la cultura, així com els costums i la identitat local, segons ha explicat el president.

"El manteniment i la cura del nostre paisatge exigeix treballar els nostres camps, i protegir totes les singularitats del nostre paisatge", ha afegit. Formentera és una illa dedicada 100% al turisme on és absolutament necessari donar passes i ajudes per incentivar el treball al camp i a la ramaderia. Aquesta recuperació del camp és una part important de la sostenibilitat turística, ja que ens ajuda a garantir i preservar la nostra cultura, costums i identitat, que és finalment el motiu pel qual ens visiten els turistes.

El president ha mostrat la seva satisfacció per rebre aquest guardó de caràcter honorífic que té com a objectiu difondre, reconèixer i incentivar les bones pràctiques a les Illes Balears com a destinació turística basada en la qualitat i en la sostenibilitat.

Les policies de les Pitiüses critiquen les traves per incorporar nous efectius

coord policiaEl Consell de Formentera ha acollit aquest migdia la reunió del segon semestre de 2016 del Consell de coordinació pitiús de policies locals, una entitat creada per tal que els diferents cossos de policia local puguin intercanviar informació i acordar polítiques i prioritats conjuntes.

La reunió ha estat presidida pel president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el director general d’Emergències i Interior del Govern de les Illes Balears, Pere Perelló, i ha servit per unificar una postura crítica per les traves que la Delegació del Govern a Eivissa i Formentera està posant a l'augment de les plantilles de les policies locals.

En aquest sentit, la convocatòria del 39é curs bàsic de policia local, que té el termini d'inscripció obert fins al 5 d'octubre, ha estat vist per tots els assistents com una oportunitat per a reforçar els cossos de policia de les Pitiüses.

A la trobada també s'han unificat plantejaments per desenvolupar la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les illes Balears i s'ha col·laborat per coordinar les actuacions de les policies locals en matèries com la vigilància a les zones rurals.

Continua l'escena teatral i musical a Formentera

volen volen 4El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, ha presentat avui el programa d'arts escèniques i musicals de la Sala de Cultura (Cinema) previstes per a aquest tercer trimestre d'any. “Després de la bona acollida de l’edició anterior del programa Illa a Escena hem tornat a preparar noves propostes dirigides a tots els públics per augmentar la vida cultural, a partir del mes d’octubre, a Formentera”. Així ho ha explicat la consellera del ram, Susana Labrador, que ha destacat que torna a haver-hi presència de “totes les expressions artístiques i estils, tant en el món de l'òpera com del teatre, dels espectacles infantils o musicals”.

Octubre
A l'octubre, la companyia Titzina Teatro, presenta a Formentera el seu darrer treball: Distancia siete minutos, una emocionant lliçó d'interpretació i escriptura dramàtica a càrrec de Pako Merino y Diego Lorca. L'obra, aclamada per la crítica, es podrà veure dissabte 1 d'octubre a la Sala del Cultura (Cinema) i diumenge 2 d'octubre al Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu. Un espectacle que forma part del programa Platea, impulsat pel Ministeri de Cultura.

Els més petits, dins del cicle de Formentera Viu L'òpera, podran gaudir de l'òpera per infants amb àries de Mozart: El cas dels 3 porquets. Una producció amb tres cantants acompanyats d’un teclat, en una òpera-faula cantada i parlada en català, on els infants intervindran activament en l’espectacle. L'obra, que forma part del circuit Talent IB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, es podrà veure el 9 d'octubre a les 18.00 hores.

Novembre
Al novembre, continua Formentera Viu l'Òpera amb la projecció de Los Tres Tenores. Luciano Pavarotti, Plácido Domingo i Josep Carreras protagonitzen aquest màgic espectacle musical interpretat a les termes romanes de Caracalla, que es podrà veure dissabte 5 a les 20.00 hores a la  Sala de Cultura (Cinema)

Formentera Viu l'Òpera va néixer amb l'objectiu de donar conèixer aquesta art escènica, amb una selecció d'obres molt representatives en el món de l'òpera per tal de projectar-les en alta definició a la Sala de Cultura (Cinema).

Coincidint amb el dia Mundial de la Infància, un dels pallassos més reconeguts de l’escena catalana presenta a Formentera el seu nou treball: La gran A…ventura [història d’un Pallasso]. Marcel Gros, amb més de trenta anys de professió a l'espatlla, aconsegueix dibuixar un somriure constant en el rostre dels espectadors amb aquest espectacle multi-còmic mini-mèdia, indicat única i exclusivament per a tothom. La gran A...ventura es podrà veure dissabte 12 de novembre a les 17.30 hores a la Sala de Cultura, i diumenge 13 de novembre al Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu. Una obra que forma part del circuit Platea.

I el 19 de novembre, torna a Formentera, Cap·pela  per presentar el seu nou musical Feel'N'Soul Vint anys de veus. Grans temes del soul, d'artistes com Stevie Wonder, Jackson Five, Ray Charles, Nina Simone o Van Morrison, entre d'altres interpretats per un dels grans grups vocals. Sensibilitat, elegància i molt, molt sentiment és el que respira aquest meravellós Feel'N'Soul interpretat amb la pròpia veu sense cap tipus d'acompanyament.

Desembre
Dins del circuit Talent IB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, el 10 de desembre la Sala de Cultura acull l'obra Gran Buffet, de la companyia mallorquina Diabéticas acelerades. La nova i darrera producció d'aquesta companyia mallorquina narra la història de tres germanes bessones de certa edat que regenten un bar en una de les barriades més populars de Palma.

Avui, aquest antic barri palmesà és una mostra de la societat plural i globalitzada on es mesclen gent de tota casta, de tota raça, de tot idioma i de tot color. Una comèdia amb números musicals  per a tots els públics, races, sexes i religions.

I per als més petits, dins de la Mostra d'espectacles Infantils de Formentera organitzat amb col·laboració de Sa Xerxa, diumenge 18 de desembre la companyia de dansa Mariantonia Oliver presenta l'espectacle Volen Volen. Una proposta que integra dansa, circ i teatre d'objectes, dedicada als infants a partir de 3 anys.

El 28 de desembre els menorquins Dosnoudosmil presenten a Formentera Quina pescada. Un divertit espectacle, on la cura pels detalls es manifesta tant en la història com en l'escenografia i la il·luminació.

Suport cultural
L'Illa a Escena compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics a través del programa Talent IB i del Programa Platea impulsat pel Ministeri de Cultura per a la difusió de les arts escèniques.

Aquesta programació és possible gràcies a la Fundació Baleària, que col·labora activament amb l’organització d’activitats culturals que s’impulsen a  Formentera, d’acord al conveni signat aquest any amb l’entitat.

Més articles...

Pàgina 313 de 360

313

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat