• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formentera promociona el seu patrimoni cultural a la World Travel Market

wtm londres 2018 1Formentera és l’única illa balear en participar també al Global European Market, el “first dates” del turisme global

Avui ha obert les portes la World Travel Market de Londres, la fira de promoció turística més important del Regne Unit, que finalitzarà el proper dimecres 7 de novembre. El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, així com la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i el gerent de l’àrea, Carlos Bernús, són a la City per representar i promocionar la nostra illa en aquest certamen turístic on Formentera torna a compartir espai amb la resta d’illes a l'estand de Balears.

Demà dimarts se celebra el dia de les illes a la WTM. Aquest 2018, Any Internacional del Patrimoni Cultural, Formentera aprofitarà per presentar-hi el nou catàleg de patrimoni cultural. Aquesta presentació anirà vinculada tant al patrimoni cultural, amb la riquesa que aquest representa gràcies a l’empremta de les nombroses civilitzacions que han poblat Formentera al llarg de la història, com al patrimoni natural i paisatgístic de l’illa, una característica que ens fa sobresortir com a destí turístic i que s’ha lligat amb les rutes verdes desplegades al nostre territori, unes rutes que permeten als visitants conèixer gran part del nostre patrimoni cultural i històric.

Global European Market
Així mateix, Formentera ha estat l’única illa de Balears que ha participat al GEM, Global European Market, unes jornades de cites de 12 minuts que han permès la participació del Consell en una trentena de reunions on prèviament s’escull amb qui et vols trobar i que ha servit per mantenir intercanvi de propostes amb empreses majoritàriament relacionades amb el mercat britànic, però també amb representants de la Xina, l’Índia i els EUA. “Cites molt professionals, en les quals es va molt per feina i de les que esperem que es vagi materialitzant l’interès d’aquests representants en venir a conèixer Formentera per a posteriorment comercialitzar-la com a destí turístic als respectius mercats”, ha declarat el gerent Carlos Bernús”.

D'altra banda, també s’aprofitarà la WTM per dur a terme reunions amb agents de viatges i agències de comunicació, tant britàniques com del mercat holandès i dels Estats Units, per començar a planificar l’any 2019 i l’estratègia a seguir en l'àmbit de comunicació i màrqueting. Paral·lelament, es celebraran trobades amb portals on-line i amb algunes companyies aèries.

Formentera acull el segon Curs pràctic de conservació de metalls subaquàtics

foto-curs-conservacio---sub-1El Consell de Formentera, a travès de l’àrea de Cultura i Patrimoni, informa que avui s’ha iniciat el II Curs Pràctic de Conservació de Metalls de Procedència Subaquàtica.

La consellera de Patrimoni, Susana Labrador, ha destacat la importància de donar suport a iniciatives com aquesta, ja que “tenim un patrimoni que cal conservar i que, de ben segur, s’ampliarà amb futures troballes. Per això, és capital disposar de professionals amb coneixement específics que ens hi puguin ajudar“.

Aquesta és la segona ocasió que Formentera acull un curs d’aquestes característiques. Des d’aquest dimecres i fins el proper dissabte, una desena de conservadors-restauradors de diverses procedències, es concentren a l’illa per aprendre de primera mà de dos experts de màxim nivell, Philippe de Viviés i Jean-Bernard Memet, les darreres tècniques destinades al tractament d'objectes metàl·lics de procedència subaquàtica.

El curs, teòric i pràctic, està organitzat pel Consell de Formentera i l’Institut Balear d'Estudis en Arqueologia Marítima (IBEAM), i compta amb la col·laboració del Museu Arqueòlogic d'Eivissa i Formentera i el suport de la naviliera Trasmapi.

Per a l’arqueòleg subaquàtic Javier Rodríguez, coordinador del curs, es tracta de “donar una visió sobre la figura d’un conservador-restaurador en el procés d’una excavació subaquàtica, des de la planificació de la intervenció fins a l’actuació in situ i el posterior tractament dels objectes extrets al laboratori per a acabar exposats al museu”.

Per a que els alumnes puguin aprofundir en les tècniques de conservació, les jornades pràctiques preveuen la restauració d’una àncora extreta l’any 1997 en aigües properes al far de la Mola que data dels segles XVII/XVIII.

Inici de l’horari d’hivern a les zones d’aparcament regulat de Formentera

foto zona blava 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir d’aquest proper dijous 1 de novembre s'inicia l'horari d'hivern a les zones d’aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc i Sant Ferran, mentre que a es Pujols es deixa d’aplicar la zona blava fins la propera temporada turística. Fins l’1 de maig doncs, l’horari regulat s’estableix de dilluns a dissabte de 09.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius l'aparcament serà lliure.

Així, els vehicles podran romandre aparcats a la zona blava fins a tres dies seguits, en lloc d'un dia com succeeix amb l'horari d'estiu. Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim de 3 dies, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l'estiu.

Places de 15 minuts
A partir d’aquest primer de novembre també entren en funcionament les places de 15 minuts i el seu nou model de tiquets. Les places de 15 minuts, habilitades a Sant Francesc i Sant Ferran, tenen per objectiu afavorir la rotació de vehicles a les zones de major activitat comercial i necessitat d’aparcament.

Els nous tiquets de 15 minuts, que seran gratuïts per a tots els usuaris, es podran treure i utilitzar a totes les zones d’aparcament regulat de l’illa. D’aquesta manera, amb un tiquet de 15 minuts es podrà aparcar durant aquest període a qualsevol plaça de zona blava. En el cas dels tiquets de tres dies, aquests permeten aparcar a totes les zones excepte a les habilitades de 15 minuts.

Durant el mes de novembre el Consell de Formentera realitzarà una campanya informativa per comunicar aquests canvis. Els controladors d'aparcament regulat tindran com a treball prioritari informar de les novetats aplicades a conductors i comerciants de Sant Francesc, Sant Ferran i la Savina.

Formentera cedirà un solar a l’IBAVI per a la construcció d’HPO

foto-cessio---solar-2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Territori, cedirà un solar a l’IBAVI per a la construcció de futurs habitatges de protecció oficial (HPO).

El solar està situat a Sant Ferran i es fruit d’un conveni urbanístic signat entre la institució insular i la propietat del mateix. Es tracta d’una parcel·la de 775 m2 qualificada com a equipament que permet edificabilitat d'1,2 m2 per m2 , amb un 60 % d'ocupació en planta baixa i pis.

Parc infantil
A més del solar esmentat, el Consell disposarà d’un altre terreny per a instal·lar-hi un parc infantil. Així, Sant Ferran tornarà a disposar d’un parc infantil fora del recinte escolar. Cal recordar que l’anterior recinte d’aquestes característiques, situat al parc Bob Baldon, va ser traslladat a l’interios de les instal·lacions del Col·legi Públic de Sant Ferran arran de la construcció de la promoció de 14 habitatges de protecció oficial lliurats l’any passat.

Formentera recull 527,4 tones de matèria orgànica en cinc mesos de campanya

foto materia organica 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que la prova pilot de recollida de fracció orgànica d’enguany, duta a terme des del 15 de maig fins a mitjans d’octubre, s’ha tancat amb la retirada d’un total de 527,4 tones d’aquests residus als 170 establiments que hi han participat.

La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha volgut agrair la col·laboració de tots els grans i mitjans productors que han pres part en la campanya d’aquest 2018, “aquesta ha estat la primera volta que ampliàvem la recollida a tota l’illa, i gràcies al compromís adquirit per tots els establiments col·laboradors, s’ha arribat a recollir 127 tones més de les que es preveien inicialment”.

Cal recordar que aquest 2018 s’han establert dues rutes de recollida de restes de grans i mitjans productors, negocis que han disposat de l’assessorament d’una informadora ambiental i dels tres zeladors de l’àrea, que han fet el seguiment de la campanya.

Una segona vida en forma de compost

Aquesta campanya forma part d’una de les accions del pla director de residus que està en tramitació per l'illa de Formentera, un pla que té com a objectiu principal reduir el cost del transport de residus a l’abocador de Ca Na Putxa a Eivissa. Així mateix, Europa marca com a prioritat valoritzar els residus per donar-los una altra vida, i en aquest cas el Consell treballa en convertir la fracció orgànica en un producte apte per enriquir el camp de Formentera.

Així doncs, amb les 527,4 tones de residus orgànics recollides s’ha produït 1700 metres cúbics de compost mitjançant un procés de compostatge en pila, una tècnica on es barregen els residus orgànics amb restes de poda que han passat un procés de triturat. Aquestes piles es van monitoritzant perquè el procés de maduració s’efectuï en aproximadament 8 mesos. Està previst que el compost resultant passi a disposició de la Cooperativa del Camp per la seva aplicació als camps per tal d'aportar nutrients i augmentar així la productivitat dels conreus.

Les dades d’aquesta prova pilot serviran per a estudiar l'aplicació de la recollida d'orgànica en la futura contracta de residus, que ha d’entrar en vigor al 2020.

Més articles...

Pàgina 280 de 403

280

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat