• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formentera duu a terme tractaments contra les paneres

fumigacio---anti-paneres-cuque1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que aquest dies s’estan realitzant tractaments de desinsectació de paneres als nuclis urbans de Sant Francesc, ses Bardetes, Sant Ferran, es Caló, el Pilar, es Pujols, Sa Roqueta i la Savina.

A causa de les altes temperatures estivals, es preveu un augment de les poblacions de paneres. Per aquest motiu, el Consell ha posat en marxa el dispositiu de control i tractament contra aquests insectes. El tractament, dut a terme per una empresa especialitzada en control de plagues, es realitza mitjançant productes autoritzats i s’aplica a la xarxa de clavegueram i a les instal·lacions municipals.

La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha destacat que “tot i que el Consell realitza tractaments de desinsectació amb periodicitat, demanem la col·laboració de la ciutadania per tal que els tractaments dels nuclis urbans siguin més efectius. És convenient que tots els ciutadans i empreses que tinguin la necessitat de realitzar tractaments de paneres, els facin el més aviat possible”. Aguilera ha incidit en la importància del control de les fosses sèptiques, ja que “son un focus de cria important”, i ha recordat que per evitar molèsties “cal segellar convenientment les fosses que han quedat fora d'ús”.

Així mateix, es recomanable informar a l'àrea de Medi Ambient quan es realitzen tractaments a una comunitat de veïns o en grans superfícies als nuclis urbans per si es requereix una neteja extraordinària en la via publica. D’altra banda, es millor realitzar els tractaments de paneres a la nit o de matinada, quan hi ha menys afluència de persones a la via pública.

Per qualsevol dubte o aclariment, es pot contactar amb l'àrea de Medi Ambient al telèfon 971 32 12 10 o al correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat

Formentera compta amb dos inspectors permanents per lluitar contra la precarietat laboral a l’estiu

foto pla lluita 2El conseller de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears, Iago Negueruela, juntament amb la consellera insular de Comerç, Alejandra Ferrer, i la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, ha presentat aquesta tarda a Formentera el Pla de lluita contra la precarietat en el treball d’aquest 2018.

Negueruela ha anunciat que la quarta campanya del Pla de lluita contra la precarietat laboral compta amb dos inspectors a Formentera. Aquests dos inspectors, que van iniciar la seva feina el passat 1 de juliol, s’estaran de manera permanent a l’illa fins a finals d’agost i realitzaran al voltant de 80 actuacions.

El conseller ha explicat que en els tres darrers anys, 1.096 persones han millorat les seves condicions laborals a Formentera gràcies a l’aplicació de l’esmentat Pla, tot i que “la taxa de temporalitat amaga una precarietat important i aquest ha de ser l’eix principal d’actuació del Pla cara a corregir la situació”, ha declarat Negueruela.

Per la seva banda, la consellera de Comerç, Alejandra Ferrer, ha valorat positivament els resultats de les campanyes precedents, “que han evitat la competència deslleial que hi ha hagut durant els darrers anys entre les empreses i han permès garantir els drets dels treballadors i lluitar contra la precarietat laboral”.

Ferrer ha recordat la participació del Consell de Formentera, col·laborant per trobar allotjament per als inspectors a l’illa, ha permès ampliar el seu horari d’actuació, una mesura necessària tenint en compte que “són molts els negocis que obren a partir de les vuit del vespre, i la manera de fer inspeccions que hi havia abans, on l’inspector arribava a la barca de les 10 i marxava amb la de les sis de la tarda, deixava fora de control un gran percentatge de negocis de l’illa que sols obren en horari nocturn”, ha declarat la consellera.

Formentera dona suport a l’acord dels governs balear i valencià per elaborar una proposta de nou Pla de gestió de la zona pesquera pitiüsa

reunio---pesca-al-consell-d-ei1Representants del Consell de Formentera han participat avui en la reunió de les autoritats de Pesca dels governs de les Illes Balears, del País Valencià i de les confraries de pescadors celebrada al Consell d’Eivissa i que ha tractat de les problemàtiques que afecten el sector a les Pitiüses.

Una d’aquestes problemàtiques és l'actual legislació reguladora de l'activitat dels vaixells d'arrossegament peninsulars que pesquen en aigües profundes dels caladors d'Eivissa i Formentera, una norma que es considera que té mancances i que s'hauria de revisar.

De la trobada n’ha sortit l'acord de crear una comissió de treball conjunta per tal d'elaborar una nova proposta de Pla de gestió de la zona pesquera. Aquesta es faria arribar posteriorment al Govern de l'Estat.

En la reunió s’han abordat també d’altres problemàtiques comunes, com les pràctiques il·legals en la pesca de la tonyina i amb el llançament de peces mortes a la mar, cosa que provoca importants danys a les barques d'arrossegament, especialment a les alacantines que treballen als caladors de les Pitiüses.

Horari especial de servei de bus per la Flower de dissabte i per Sant Jaume

foto pujada-busEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que aquest dissabte nit, en motiu de la Flower de Sant Francesc, així com el dimarts 24 i el dimecres 25, dia de Sant Jaume, s’estableix un horari especial de servei de bus.

Aquest servei unirà Sant Francesc amb la resta de nuclis poblats i principals punts de l’illa per a facilitar el desplaçament de tothom que vulgui gaudir de la Flower de dissabte i anar en transport públic als concerts de dimarts i dimecres nit que es faran a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha destacat que amb aquest servei especial de bus “esperem facilitar el desplaçament tant dels residents com dels visitants que vulguin gaudir de les festes sense haver de conduir. Així, a més, minimitzem el risc d’accidents”.

Flower dissabte
La línia que uneix el Pilar amb Sant Francesc passant per l’Hotel Riu, es Caló, Ca Marí, i Sant Ferran, partirà de la Mola en dues sortides; a les 23.10 h i 00.10 h, mentre que des de Sant Francesc hi haurà cinc sortides direcció la Mola iniciant-se a les 01.30 h cada hora fins les 05.30 h amb la darrera sortida.

La línia que uneix es Pujols amb Sant Francesc passant per sa Roqueta i la Savina, partirà des Pujols cap a Sant Francesc des de les 22.00 h fins les 01.00 h cada mitja hora. De Sant Francesc direcció es Pujols, hi haurà autobús cada mitja hora des de les 01.30 h fins les 05.30 h.

Concerts de dimarts 24 i dimecres 25
La línia que parteix de la Savina fins Sant Francesc passant per ses Salines, sa Roqueta, es Pujols i Sant Ferran, sortirà del port des de les 20.30 h fins les 22.45 h cada tres quarts d’hora.

D’altra banda, la línia de la Savina a el Pilar, partirà del port a les 20.20 h i fins les 04.00 h, mentre que des del Pilar ho farà a les 21.15 h, 22.15 h i 00.45 h en direcció Sant Francesc.

El preu del bus serà de 4€ l’anada i de 6€ l’anada i tornada.

Formentera edita un catàleg en motiu dels deu anys del Mercat Artístic de Sant Ferran

catalogo-mercat-2018--baja-def5En motiu dels deu anys del Mercat Artístic de Sant Ferran, les àrees de Comerç i de Cultura i Patrimoni del Consell de Formentera, han elaborat un catàleg que mostra i rememora aquesta dècada d’art al carrer. Es tracta d’un recorregut visual que ofereix un total de vint-i-quatre mirades diferents i úniques de l’illa a través d’un ventall de llenguatges expressius igualment diversos.

El Mercat Artístic de Sant Ferran va sorgir per iniciativa d’un petit col·lectiu d’artistes plàstics i visuals, amb ganes de compartir l’art i treure’l al carrer. L’objectiu era crear un lloc de trobada multidisciplinari per a amants de la creació i la cultura. Aquest catàleg és un reconeixement a la història d’aquest Mercat i, a la volta, una invitació a conèixer d’una altra manera aquest espai d’intercanvi i diàleg entre alguns dels llenguatges artístics presents a la nostra illa.

Aquesta dècada de trajectòria és la mostra de com s’ha consolidat aquesta iniciativa i de la seva bona acollida, tant per part de residents com de visitants. Alguns dels artistes que hi han passat, entre els quals n’hi ha que encara hi exposen, són: Maria Teresa Matilla, Nuria Fortuny, Claudia Maccarini, Juan Escudero, Emilia Brussoni, Anna Ametller, Mar Ample, Sandra González, Raquel Caramazana Bocanegra, Julie Aubrun, Francisco Lucas, Elena Montesinos, Muntsabee, Fabiana Schulz, Iván Arguedas, César Ordás, Olga López, Maria Isabel Escandell, Gabriel Raventós, Juan González i Pablitopablo.

El catàleg es pot aconseguir a les parades dels integrants del Mercat Artístic, mercat que se celebra cada dia, llevat dels dimecres i diumenges.

Més articles...

Pàgina 292 de 403

292

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat