• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Nova edició del Taller d’agricultura per a infants

Taller dagricultura per a infantsEl Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea d’Agricultura, informa que el pròxim dijous 1 de febrer s’obre el termini d’inscripció dels tallers d’agricultura per a nens, un termini que es perllongarà fins l’inici dels tallers o fins que les places estiguin totes cobertes. Tanmateix, l’àrea d’Agricultura elaborarà un llistat d’espera per aquells nens que no s’hagin inscrit dins el termini proposat.

Els tallers començaran el dissabte 17 de febrer i acabaran al mes de juny, coincidint amb la finalització del curs escolar

Adreçada als més petits, aquesta activitat vol ser una ferramenta que afavoreixi i contribueixi a l’educació mediambiental i al desenvolupament individual i social de l’infant. Així mateix, el coneixement del món rural i tradicional fomenta el respecte i defensa de la natura.

Els tallers es desenvoluparan els dissabtes al matí, en dos grups separats i de dues hores de durada cadascun. Així, de 10h a 12h es farà el taller adreçat a infants d’entre 4 i 6 anys, i de 12h a 14h s’impartirà l’adreçat a boixos i boixes entre 7 i 11 anys.

Els tallers són pensats per a un màxim de 15 nens, seran conduïts per dos monitors i es realitzaran a l’Hort dels nens, una àrea habilitada a prop de la Capella de sa Tanca Vella de Sant Francesc. Els alumnes hauran de dur roba còmoda i calçat adequat per als tallers, a més d’una ampolleta d’aigua.

El conseller de Medi Rural, Bartomeu Escandell, ha declarat que aquest curs es reedita després de la bona acollida que han tingut les darreres edicions. L’objectiu és que els més petits es “familiaritzin i gaudeixin de les tasques del camp, tan arrelades a la nostra illa”. Escandell ha recordat que des de la seva àrea es vol potenciar la recuperació del camp a l’illa, i que “fer-ho a partir dels més joves és una garantia d’assegurar-ne la pervivència i l’us en les generacions futures”.

Formentera ofereix un programa d’acolliment lingüístic per a alumnat nouvingut

Presentacio del projecte dacolliment linguisticAquest matí s’ha fet la presentació del projecte d’acolliment lingüístic per a afavorir la integració d’alumnat nouvingut. La presentació ha estat a càrrec de la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i de la docent i coordinadora de les classes, Maria Isabel Jiménez.

Davant el fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants en relació als natius, i que aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social, des del departament d’Immigració es va plantejar l’inici d’aquest projecte, que es materialitza en un taller d’acolliment lingüístic pensat per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquest col•lectiu.

Objectius del programa d’acolliment
A diferència d’anteriors edicions, el programa d’enguany, que comença el 5 de febrer i s’estendrà fins a la finalització del curs, no se centrarà en un grup escolar, sinó que s’oferirà a tots aquells nouvinguts tant de primària com de la ESO.

En paraules de na Maria Isabel Jiménez, coordinadora de les classes, “oferint aquest recurs, que cerca potenciar la millora de comprensió lectora, escriptora, així com oral de la llengua catalana, volem donar resposta a una sèrie de necessitats que es promouen i demanen des dels centres escolars”.

D’aquesta manera es pretén millorar tant l’aprenentatge escolar com la integració social, ja que com ha esmentat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, “si hi ha una bona integració de l’alumnat a l’escola, creiem que la integració de la família en general en surt també beneficiada”.

Les classes s’adequaran al nivell escolar de cada alumne i volen potenciar també el treball en equip i promoure la igualtat d’oportunitats a l’hora de seguir el ritme de les classes lectives i fomentar una actitud en positiu de l’alumnat nouvingut davant la llengua vehicular dels centres educatius de les Illes Balears.

Inscripcions
Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a la seu del Centre Municipal de Serveis Socials, a la Vénda des Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 09.00h a 14.00h, des d’aquest dijous 25 de gener fins al dijous 1 de febrer.

Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o al correu electrònic rescolar@conselldeformentera.cat. L’espai on es desenvoluparan les classes d’acolliment es decidirà en funció del nombre d’inscripcions i de les seves necessitats.

El Servei Municipal d'Aigua de Formentera incorpora dos nous vehicles elèctrics

nous vehicles electrics consell i aqualia servei daiguaEl Consell de Formentera i Aquàlia han presentat avui els nous vehicles elèctrics que s'han incorporat a la flota del servei. Es tracta de dues furgonetes Citroën E-Berlingo, que es sumen als vehicles que ja té el servei.

Els nous vehicles, amb una autonomia de 125 quilòmetres, són totalment elèctrics. S’evita, així, l'ús de combustibles fòssils i l’emissió de CO2 a l'atmosfera. "Les dues furgonetes estalviaran 2.800 litres de combustible a l’any i evitaran enviar a l’atmosfera 3,55 tones de CO2”, ha assenyalat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, qui a més ha afegit que “la incorporació d'aquests dos vehicles al servei públic dóna compliment al compromís del Consell d'apostar per una mobilitat més sostenible, contribuint a salvaguardar el medi ambient i a frenar el canvi climàtic i anar substituint la flota de vehicles convencionals per d’altres energèticament més eficients”.

La consellera també ha explicat que “no emeten soroll en circular, així que també contribuïm a disminuir la contaminació acústica, especialment important en una illa com Formentera, on existeixen espais naturals protegits i també a fer una illa més agradable per a veïns i visitants”.

El director de la delegació d’Aquàlia a Balears, Eduardo del Castillo, ha assenyalat que “a Aquàlia estem molt conscienciats amb la necessitat de preservar el medi ambient, com demostra que siguem el primer operador del cicle integral de l'aigua que calcula la seva petjada de carboni de forma global i en la totalitat d'activitats que desenvolupem. La nostra idea a Formentera és anar renovant de manera progressiva la nostra flota amb vehicles no contaminants en la mesura del possible, mentre que aquests s'ajustin a les necessitats d'autonomia i potencia necessaris per a la realització de les diferents tasques del Servei Municipal d'Aigua”.

Del Castillo també ha explicat que Aquàlia ha instal·lat per a aquests vehicles dos punts de recàrrega en les seves instal·lacions, que se sumen als 16 punts que ja té el Consell distribuïts per tota l’illa i que poden donar servei a 32 vehicles al mateix temps.

La incorporació d'aquests vehicles elèctrics suposa un pas més del Consell Insular de Formentera i Aquàlia per la sostenibilitat i la conversió de Formentera en una illa intel·ligent que desenvolupi la seva activitat amb el mínim impacte ambiental i la màxima eficiència energètica.

Nova temporada del programa L’Illa a Escena a Formentera

cartell illa a escenaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta L’Illa a Escena 2018, el programa d'arts escèniques i musicals previstes per al primer semestre de l'any que ens oferirà noves propostes adreçades a tots els públics per promoure i fomentar la vida cultural a l’illa.

Així, la Sala de Cultura (Cinema) acollirà una amplia representació de totes les expressions artístiques i estils, tant en el món del teatre, com en la dansa, el circ i els espectacles infantils.

Gener
La primera proposta ens arriba aquest mateix dissabte dia 27, amb la 2a Cantada Pagesa que ens oferirà l’àrea de Música tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera. Una quinzena de cantadors, des de les noves generacions passant per les més veteranes, pujaran a l’escenari per interpretar les cançons tradicionals del cant formenterer glosat i redoblat.

El concert tindrà lloc dissabte a les 20.30h a la Sala del Cultura (Cinema) i l’entrada serà de franc.

Febrer
El proper mes, i dins del circuit TalentIB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, arriba a Formentera “Abans que arribi l’alemany” obra guanyadora del primer premi del segon Torneig de Dramatúrgia Catalana de les Illes Balears, muntatge teatral per a adults que ens parla sobre la realitat d’enfrontar-nos i conviure amb les adversitats i del dret a decidir sobre la pròpia vida a través de la visió d’una persona a qui se li acaba de diagnosticar Alzheimer. Com reaccionar, com enfrontar-se, com conviure amb això?

Abans que arribi l’alemany” és una producció de la companyia Produccions de Ferro i es podrà veure a la Casa del Poble de la Mola el dijous 8 i el divendres 9 de febrer a les 20.30h en modalitat de taquilla inversa.

Així mateix, els amants de l’òpera podran gaudir aquest febrer de la projecció de “La Novena de Bethoven”, des del Duomo de Milà. Un extraordinari esdeveniment musical celebrat el 3 de juny de 2017 amb motiu dels 650 anys de la Catedral milanesa sota la direcció de Zubin Mehta.

La projecció es farà a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 10 de febrer a les 20.00h a un preu de 8 euros l’entrada.

També al febrer, i sempre dins del circuit TalentIB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, els més petits podran gaudir del clàssic “Les Aventures de Gepeto i Pinotxo”, de la companyia La Fornal d’Espectacles, una companyia amb més de 25 anys d’experiència en gestió cultural i escènica. El clàssic de Carlo Collodi de 1881 que es desenvolupa en un poblet italià on dos vells amics es troben i decideixen construir una titella. Aquest titella, Pinotxo, serà el fill que tant li hagués agradat tenir Gepeto. Però aquest fillet de fusta no serà tal com pensava el seu pare, sinó que li ha sortit un fill entremaliat que no se’n pensa cap de bona. Això el durà a viure moltes aventures.

L’espectacle es representarà el dissabte 17 de febrer a la Sala del Cultura (Cinema) a les 18.00h i les entrades costaran 3 euros.

Per acabar el mes, Formentera podrà delectar-se amb el recital de piano i música espanyola, “Evocación”, una actuació que explora un repertori d'alta qualitat artística on es conjuguen música i dansa (a través de compositors com Albéniz, Falla o Granados, entre d'altres), i que al seu torn posa de manifest un model de concert pràcticament en desús. “Evocación” serà interpretat pel pianista, compositor i director de la Coral de Formentera Jose Jaime Hidalgo de la Torre, i la ballarina i coreògrafa Nieves Portas, tots dos artistes de referència i amb una llarga trajectòria professional, i actuals professors de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Formentera.

El recital es podrà veure el dissabte 24 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) amb entrades a 3 euros.

Març
El mes de març començarà amb la projecció de l’òpera “Moisés a Egipte”, basada en l'Èxode d'Egipte dels israelians, liderats per Moisés, a través de la introducció d'un tema amorós, en el qual el fill del faraó, Amenofis (tenor) planeja impedir la seva marxa, ja que estima a la israelita Anaïs (soprano).

La projecció es farà a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 3 de març a les 20.00h. Preu de l’entrada, 8 euros.

El dissabte següent, 10 de març, serà el torn de “Els Mijorals de Don Mariano”, un espectacle per a tota la família de la companyia eivissenca Es Molí. Dedicada a la figura de Mariano Llobet, aquesta comèdia costumista recrea situacions que afecten la vida d’una família de mijorals de la pagesia eivissenca durant l’etapa de la postguerra (anys cinquanta del segle XX).

L’obra es podrà veure de manera gratuïta a la Sala de Cultura (Cinema) a les 20.30h.

També al març, Formentera podrà gaudir de l’obra de teatre “Domenica”, de la creadora i actriu Vicka Duran que, a través del personatge de Lourdes, ens presenta una història d’amor on la il·lusió, la frustració i el dolor formen també part del recorregut emocional del personatge. L’arrel del conflicte es presenta a través de la diferència entre estimar i voler, un binomi peculiar que encara que tots reconeixem com a conceptes diferents, són sempre utilitzats curiosament com a sinònims.

Domenica” es podrà veure el dissabte 17 de març a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades tindran un cost de 3 euros.

Abril
A l’abril, arriba a Formentera, de la mà de la companyia Tshock Cultura Emocional, el cicle teatral dedicat a la figura del poeta i artista Blai Bonet, amb l’obra “Oficis al carrer” i el documental “El teatre de Blai Bonet” que rendeix homenatge a la seva faceta dramatúrgica.

Oficis al carrer, fou escrita per a la festa de final de curs d’EGB de l’Escola Bisbe Verger de Santanyí el 1985 i ara, 33 anys després, torna a reunir els mateixos actors per a homenatjar els antics oficis propis de Santanyí com el desaig, les cosidores, els brodadors, els escorxaribelles, els esmoladors o el pedacer.

Concebut per a tots els públics, aquest espectacle es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 14 d’abril les 20.30h i l’entrada serà de franc.

D’altra banda, i per als més petits, la companyia menorquina S’Espai de Circ, presenta a Formentera la seva obra “El Viatge d’en Filo Cordafil”, on a través del circ, el teatre i la dansa, en Tall i els seus amics conviden a compartir un viatge amb grans dosis d'humor i fantasia, on tot tipus d'objectes es transformen en personatges increïbles, per submergir-se en el seu imaginari. Una història sorprenent plena de diversió, emocions i valors, amb una posada en escena cuidada fins el darrer detall, on descobrim un món ple d'imaginació.

L’espectacle es podrà veure diumenge 15 d’abril a les 17.30h a la Sala de Cultura (Cinema). Preu de l’entrada, 3 euros.

Suport cultural
El programa L'Illa a Escena compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, a través del programa TalentIB per a la difusió de les arts escèniques.

El patrimoni cultural i natural de Formentera a FITUR

foto FITUR 2018 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui dijous, aprofitant la celebració del dia de Balears a FITUR, i atès que les Nacions Unides han proclamat el 2018 com a l’any del turisme cultural, Formentera hi ha presentat el seu patrimoni cultural amb la reedició posada al dia del nou catàleg de patrimoni cultural.

Aquesta presentació ha anat vinculada tant al patrimoni cultural, amb la riquesa d’aquest gràcies a l’empremta de les nombroses civilitzacions que han poblat Formentera al llarg de la història, com al patrimoni natural i paisatgístic de l’illa, una característica que ens fa sobresortir com a destí turístic i que s’ha lligat amb el projecte Save Posidonia Project.

Els visitants, a més, podien veure i passejar per alguns dels llocs més emblemàtics de l’illa, com els fars o les torres de vigilància, mitjançant ulleres especials i gràcies a diversos vídeos de realitat virtual en 360 graus.

Així mateix, també s’ha fet una campanya de “selfies” amb sorteig de vàries estades a Formentera per a que els participants que resultin guanyadors puguin venir a Formentera i gaudir de les nostres platges, cultura, rutes i gastronomia entre d’altres atractius que ens destaquen com a una illa única a la Mediterrània.

Més articles...

Pàgina 316 de 403

316

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat