• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell posa en marxa el Servei d’Atenció Integral per prevenir la LGTBIfòbia

foto cartell 2021 SAI BEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha posat en marxa el Servei d’Atenció Integral LGTBI, SAI Formentera, que ofereix atenció especialitzada a les persones, com també a les seves famílies, que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que “l’objectiu d’aquest nou servei és donar resposta professional, adequada, àgil, propera i coordinada a aquelles situacions de discriminació que pateix el col·lectiu LGTBI, perquè com a responsables polítics tenim el compromís irrenunciable de garantir que les persones tenguin igualtat d’oportunitats”.

El conseller també ha assenyalat que durant anys el col·lectiu LGTBI ha estat perseguit i “des de les institucions s’ha d’oferir suport a tothom i, en especial, a les persones que passen per situacions de vulnerabilitat; aquesta línia, l’administració ha de treballar per materialitzar mesures de prevenció i d’intervenció en situacions de discriminació”.

“Volem que el SAI sigui accessible a aquelles persones LGTBI que poden tenir temor a ser visibilitzades o identificades com a LGTBI, per falta de coneixements o empoderament personal”, ha assenyalat el conseller.

Servei gratuït amb cita prèvia
La conselleria de Benestar Social ofereix aquest servei gratuït on les persones interessades a rebre aquesta atenció comptaran amb el suport de personal dotat amb formació específica en matèria de diversitat i de gènere, no discriminació i drets civils.

El SAI Formentera és un espai de confidencialitat, escolta activa, respecte i empatia on s’ofereix una atenció especialitzada social, psicològica i jurídica. En aquest servei els professionals estableixen plans d’intervencions personalitzats segons les necessitats de cada persona.

L’accés al SAI es farà mitjançant cita prèvia al telèfon 971 321 271 (de 9 a 14 hores). Una vegada es tengui un primer contacte, es farà una primera cita d’acollida, on es recollirà la informació necessària per a valorar i poder proposar la intervenció idònia per a cada persona.

També, s’ha habilitat una adreça de correu electrònic sailgtbi@conselldeformentera.cat per atendre les consultes relacionades amb aquest servei.

Cal recordar que amb motiu del dia contra la LGTBIfòbia celebrat el passat 17 de maig, el Consell de Formentera es va sumar amb diferents iniciatives, com pintar un banc i passos de vianants amb els colors de la bandera del col·lectiu, així com la publicació d’un vídeo protagonitzat per persones LGTBI. A més, en el ple ordinari d’aquest mes de maig es presentarà una declaració institucional amb motiu d’aquest dia.


25 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull el primer congrés de ‘Vívete. Vides que inspiren vides’ adreçat als joves

cartell 2021 viveteEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que demà dimecres 26 de maig se celebrarà per primera vegada a Formentera el congrés “Vívete. Vides que inspiren vides”. El congrés, en línia, es dirigeix als alumnes de l’IES Marc Ferrer i comptarà amb les històries inspiradores de dues personalitats: l’esportista olímpic formenterer, Mateo Sanz i la història de superació, resiliència i drets humans de Nadia Ghulam.

La presidenta Alejandra Ferrer dirigirà unes paraules de benvinguda als alumnes de l’IES Marc Ferrer en les quals explicarà la seva satisfacció per poder acollir aquest congrés per primera vegada a l’illa. “Esperam que serveixi als i a les joves de l’IES Marc Ferrer a tenir més referents que els ajudin en el desenvolupament personal i emocional, i que treguin profit de les experiències de superació que transmetran els ponents”, segons ha declarat.

Vívete
Des de l’organització, Carlos Ramón ha explicat que “amb l’actual manera de viure hi ha moltes persones desorientades, especialment els joves. Els models socials s’han convertit en productes de consum que responen als interessos comercials per això vàrem crear aquest congrés que posàs en valor nous referents i models de vida que poden inspirar”.

Els congressos de “Vívete” varen néixer el 2017 amb la voluntat de promoure els valors humans, l’empoderament i eines que ajudin els joves a un desenvolupament personal i conscient de la mà de persones de rellevància en aquest camp. Juan Pablo Escobar, Irene Villa, Toni Nadal, Elsa Punset i Miriam Fernández han set alguns dels convidats que han compartit les seves experiències.


25 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera agilitza i bonifica la creació i regularització d’activitats econòmiques

cartell 2021 us ho posamEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Territori, ha iniciat una campanya per agilitzar i bonificar la creació i regularització d'activitats econòmiques que du per títol “Us ho posam més fàcil” i que es perllongarà fins al 31 de desembre del 2021. L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons ha explicat el conseller de Territori, Rafael González, és “facilitar, agilitzar i bonificar la realització dels tràmits per crear o regularitzar les llicències d’activitats dels negocis de l’illa”.

Agilització de tràmits
A partir d’ara tots els tràmits es poden realitzar de forma telemàtica mitjançant l’OVAC, Oficina Virtual del Consell de Formentera. Només entregant una declaració responsable i la documentació tècnica es podran crear o regularitzar les activitats. D’aquesta manera es facilita i agilitza la tramitació dels títols habilitants, els quals entren en vigor el dia següent d’haver-se sol·licitat.

Reducció de taxes
Altre dels canvis importants és que el Consell de Formentera redueix les taxes de transmissió, canvi de titular i altres tràmits simples. Per exemple, ara tots els canvis de titular tenen un taxa fixa de 200 €. Aquesta rebaixa és permanent, és a dir seguirà en vigor quan finalitzi la campanya i significa una davallada de devers el 89 % de la taxa.

Bonificació de taxes
A més, mentre duri aquesta campanya el Consell també bonifica el 50% de les taxes associades a les noves activitats. “Tenint en compte la situació actual de crisi generada per la covid hem fet aquesta bonificació especial per ajudar a les persones que inicien una activitat”, ha destacat Rafael González.

Assessorament
Des de l’àrea de Territori, s’ha posat en marxa un servei d’assessorament i consulta per particulars i professionals. Es pot demanar informació a: activitats@conselldeformentera.cat.

D’altra banda, treballadors del Consell de Formentera també faran un servei d’informació porta per porta pels negocis de l’illa on entregaran un fulletó amb les noves mesures. A més, es faran reunions informatives per explicar totes aquestes novetats als professionals del sector.

24 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Visita de l’ambaixador d’Itàlia a Formentera

foto 2021 visita ambaixadorLa vicepresidenta del Consell, Ana Juan, ha rebut aquesta tarda a l’ambaixador d’Itàlia a Espanya, Riccardo Guariglia, qui ha vingut acompanyat de la vicecònsol a Eivissa i Formentera, Monica Lacalamita, i el vicecònsol emèrit, Lanfranco Fabbro. La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, també ha estat present en la reunió.

Ana Juan ha destacat durant la visita protocol·lària “els estrets llaços que uneixen Formentera i Itàlia, un país que no només és un dels principals emissors de turistes cap a l’illa, amb prop del 35 % del turisme que arriba a l’illa els darrers anys”, sinó que “també forma part de la nostra comunitat; i es pot dir que ja és una comunitat arrelada a l’illa”. En l’actualitat, hi ha 1.706 persones d’origen italià empadronades a Formentera, segon les dades del padró de 2020.

En la reunió també s’ha parlat de la situació sanitària actual i la vicepresidenta ha assenyalat que Formentera "està preparada com destinació segura" per rebre un any més al turisme transalpí.

21 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 285

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat