• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Manel arriba el 4 de setembre a Sant Ferran

El grup català Manel torna a Formentera el pròxim 4 de setembre al pati del CEIP Sant Ferran a les 21.30 hores. Les entrades són gratuïtes i cal fer reserva prèvia a la web www.entradesformentera.cat. L’aforament és limitat, amb una capacitat de 250 persones. El concert està organitzat conjuntament per la Direcció General de Política Lingüística del Govern, l’àrea de Política Lingüística del Consell de Formentera i l’Obra Cultural de Formentera i forma part del cicle de concerts ‘Treu la llengua’, que tenen lloc aquest estiu a cadascuna de les quatre Illes. Manel presenta a Formentera el seu cinquè disc, Per la bona gent (2019).

23 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’art tèxtil de Simona Colzi vesteix el centre “Gabrielet”

cartell 2021 colziL’artista Simona Colzi torna demà al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ amb l’exposició “Essència botànica: de les plantes a la seda”, una mostra d’art tèxtil amb la qual l’artista mostra les seves darreres creacions. Simona va començar la seva feina a l’illa en el mercat de la Mola i va ser una de les participants de la Passarel·la Formentera 2021. Els seus dissenys són confeccionats i tenyits a mà i amb herbes que ella mateixa recull del camp formenterer.

L’exposició romandrà oberta des de demà a les 18 hores fins al 31 d’agost. L’horari de visita és de 10 a 14 hores i de 19 a 22 hores.

20 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera comptarà amb el primer aparcament de l’illa amb una pèrgola de plaques fotovoltaiques

foto 2021 pergola fotovoltaiquesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, està tramitant la instal·lació d’una pèrgola de plaques fotovoltaiques a més de cinc punts de recàrrega dobles a l’aparcament del poliesportiu Antoni Blanc. Aquesta instal·lació, la primera d’aquest tipus a Formentera a un aparcament públic, comptarà amb 260 plaques fotovoltaiques i permetrà generar 134.486 kWh l’any, segons la producció estimada del projecte. L’energia neta serà autoconsumida pels cincs punts de recàrrega que hi haurà sota la pèrgola i l’excedent servirà per abastir d’energia neta el poliesportiu Antoni Blanc. La instal·lació esportiva, segons les dades del portal d’energia del Consell, té un consum anual de 231.984 kWh. És a dir, l’energia neta de la pèrgola fotovoltaica podrà cobrir pràcticament la meitat del consum anual generat pel poliesportiu.

El projecte té un pressupost de 238.000 euros i acaba de rebre una subvenció de 185.000 euros de la conselleria de Transició Energètica del Govern balear dins del marc de l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de les mesures d’impuls del turisme sostenible (ITS). Els treballs sortiran a licitació el mes de setembre; la previsió és que la pèrgola s’instal·li al llarg de l’hivern i entri en funcionament el 2022.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de la subvenció “que permetrà posar en marxa aquest projecte per generar energia neta a Formentera. Vivim en un lloc ideal per poder desenvolupar polítiques verdes i des del Consell treballam per impulsar iniciatives com aquesta”.

El conseller Antonio J. Sanz ha recordat que la posada en marxa, aquest estiu, del portal d’energia a la web del Consell serveix per “controlar, reajustar i estalviar el consum a Formentera i enfocar l’illa cap a la generació d’energia verda”.

Cal recordar que Formentera va signar el 2019 l’adhesió i desenvolupament del Pacte de Batlles per al Clima i l’Energia, pel qual es compromet a aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle mitjançant actuacions relacionades amb l’eficiència energètica i les fonts d’energies renovables.


20 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oberta la segona línia d’ajudes de 482.896 € per a autònoms i petites empreses de Formentera per pal·liar la crisi de la covid-19

cartell 2021 ix ajudes AEl Consell de Formentera ha obert la segona línia d’ajudes amb una partida de 482.896 euros que es destina a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la crisi sanitària de la covid-19 entre els treballadors autònoms i petites empreses de l’illa. La nova convocatòria que s’ha publicat avui en el BOIB completa així els 630.000 euros acordats inicialment entre el Consell i el Govern, que aporten les ajudes a parts iguals.

De la primera convocatòria llançada el mes de març, de moment, se n’han beneficiat 43 autònoms i petites empreses de l’illa amb un import total de 130.000 euros. Encara queden per resoldre les darreres sol·licituds i al·legacions.

La vicepresidenta del Consell, Ana Juan, ha anunciat que en aquesta segona convocatòria s’han ajustat algunes bases “amb l’objectiu d’arribar a més beneficiaris de l’illa” i ha recordat que “aquest treball s’ha fet conjuntament amb els empresaris i autònoms”. Així, per exemple, s’han ampliat les activitats que s’hi poden presentar; les empreses en règim d’estimació objectiva (mòduls) i les empreses creades durant l’estat d’alarma rebran una quantia fixa; en aquesta ocasió no s’exigeix un màxim de sous en comptes corrents i els beneficis declarats pels empresaris passen de 25.000 a 50.000 euros. “Continuam treballant per ajudar un sector productiu essencial i motor principal de la nostra economia”, ha assenyalat Ana Juan.

Ajudes d’entre 1.500 i 7.000 €
Les ajudes són de diferents tipus segon l’activitat, el temps d’alta a l’Administració Tributària, el nombre d’establiments o la tributació. Així, les ajudes oscil·len entre els 1.500 euros que poden rebre les parades dels mercats i els 7.000 euros que poden rebre els empresaris amb dos establiments.

Requisits
Entre les condicions per sol·licitar les ajudes, els demandants han de tenir els centres de treball i el domicili fiscal a l’illa de Formentera i han d’estar al corrent d’obligacions tributàries amb l’administració, o se’ls ha d’haver aprovat un ajornament del pagament del deute. A més, han de tenir com a màxim deu treballadors de mitjana anual i no han de superar els 600.000 euros de facturació anual, uns beneficis declarats inferiors als 50.000 euros per l’any 2020 o haver sofert una minva en la facturació del 35 %, com a mínim, en l’exercici de l’any 2020 i en el període comprès entre l’1 de gener i el 31 de maig de 2021, respecte de l’any 2019. A més, els crèdits ICO concedits per facilitar el manteniment de l’ocupació i pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària no seran tinguts en compte a efectes del càlcul d’aquest import màxim.

20 dies hàbils per demanar les ajudes en línia
Per facilitar l’accés a aquestes ajudes i resoldre qualsevol dubte, el Consell de Formentera disposa d’un servei d’informació i atenció a la ciutadania al número de telèfon 971 32 10 87. Les persones interessades tenen un termini de vint dies hàbils (fins al 16 de setembre) des de l’endemà de la publicació al BOIB per sol·licitar les ajudes a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC). A més, tota la informació i les bases també es publicaran a la web del Consell de Formentera.


19 d’agost de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 302

5

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat