• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Finalitza el termini per presentar les sol·licituds per obtenir amarrament a s'Estany des Peix

foto 2022 retirada estanyEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que ja ha finalitzat el termini per presentar les sol·licituds per obtenir amarrament a s'Estany des Peix. Ara, es revisaran i analitzaran les peticions i, una vegada aplicats els criteris de puntuació, aproximadament al mes de juny, es publicarà la llista provisional en el tauler d'anuncis del Consell de Formentera.

En el primer recompte s'han registrat prop de quatre-centes vuitanta sol·licituds, algunes de les quals són sol·licituds repetides i altres de característiques que no poden accedir a l'amarrament (com les de la llista sisena), tal com figura en el reglament que regula el fondeig i el règim jurídic de les instal·lacions d'amarratges. Cal recordar que el projecte per a la regulació de fondejos a s'Estany preveu setanta-vuit amarratges en pantalans flotants i dos-cents set punts de fondeig, que es distribuiran en boies de baix impacte.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha assenyalat que "el nombre de peticions, a falta del primer cribratge, és l'esperat, vist el gran nombre d'embarcacions que fondegen a l'estiu en aquest indret protegit", i ha remarcat que el Consell "complirà amb l'objectiu de preservar aquest espai". El conseller ha recordat que el reglament aprovat pel Ple del Consell "valora les embarcacions d'ús tradicionals, les de petita eslora, les de menor potència de motor, així com l'antiguitat del fondeig". També cal destacar que el reglament bonifica les embarcacions tradicionals, els usuaris jubilats i les famílies nombroses.

Les persones que vulguin rebre informació del procediment poden adreçar-se l'àrea de Medi Ambient a Sant Ferran. L'horari d'atenció al públic, a partir del 2 de maig, serà de 10 a 12 hores.

Més de tres-cents morts trets del fons de s'Estany

D'altra banda, les obres de neteja dels morts existents al fons i d'instal·lació dels pantalans i de les boies ecològiques continuen portant-se a terme a s'Estany des Peix. En aquest sentit, des de l'inici dels treballs s'han tret del fons més de tres-cents morts, a més de dos-cents quilos de residus i deixalles de tota mena, i encara queda una àmplia zona per netejar.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha destacat la col·laboració dels usuaris i de les persones que tenen fondejades les embarcacions a s'Estany durant el procés d'adequació de la zona.

També, pròximament, el Consell obrirà el procés de contractació de les persones que treballaran en aquest espai per ajudar els usuaris i controlar el fondeig regulat.

29 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana l'entrada en el Comitè de rutes de l'aeroport d'Eivissa per defensar la connectivitat de l'illa

La presidenta Ana Juan ha sol·licitat al Govern balear que el Consell de Formentera formi part del Comitè de desenvolupament de rutes de l'aeroport d'Eivissa, al qual ja pertanyen el Consell i ajuntaments eivissencs, la delegació del Govern de les Illes Balears i organismes com AENA. L'entrada de Formentera en aquest comitè ha de suposar, segons la presidenta Ana Juan, "que l'illa tengui veu i vot en la connectivitat de l'aeroport d'Eivissa amb la Península i les destinacions internacionals".

En una carta dirigida al conseller balear de Mobilitat, Josep Marí Ribas, Ana Juan li recorda que "des de Formentera l'única sortida per via aèria a la Península i a l'estranger és a través de l'aeroport de la nostra illa veïna d'Eivissa. Per la nostra condició de triple insularitat, la dependència de l'aeroport des Codolar provoca que la ciutadania de Formentera pateixi els vaivens de les programacions de les connexions àrees".

Per aquest motiu, des del Consell se sol·licita l'entrada per tal què "la nostra illa estigui representada en les decisions que es prenen sobre les programacions aèries, tant nacionals com internacionals". Ana Juan recorda que la programació d'aquestes connexions han de garantir la connectivitat tot l'any i que també influeixen directament a Formentera com a destinació turística, la nostra principal indústria econòmica.

Creació i objectius

Els comitès de desenvolupament de rutes varen sorgir l'any 2011 com a iniciativa del Ministeri de Foment davant la necessitat de crear un espai únic de diàleg on administracions centrals, autonòmiques i locals, juntament amb el sector empresarial, participin en la presa de decisions que afecten directament la connectivitat d'un aeroport. D'aquesta manera, tots els actors implicats poden participar en la promoció del transport aeri.

Els objectius del comitè són servir com a interlocutor de les actuacions per enfortir i garantir la connectivitat aèria tot l'any, amb la col·laboració de les diferents línies aèries, i també establir rutes aèries d'acord amb les necessitats del potencial de cadascuna de les illes.

28 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'1 de maig entra en vigor la prohibició d'executar obres que ocasionin molèsties

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Territori, informa que a partir d'aquest diumenge 1 de maig entrar en vigor de l'ordenança de remors i vibracions que prohibeix la realització d'obres que puguin ocasionar molèsties als nuclis urbans o zones turístiques.

Durant la temporada (entre l'1 de maig i el 15 d'octubre), als nuclis urbans o zones turístiques sols es poden executar obres que no ocasionin molèsties com ara remors i vibracions que normalment són produïdes per excavacions i construccions de fonaments i estructures. També resta prohibida l'ocupació de via pública amb bastides. Per assegurar el compliment de la normativa el Consell de Formentera reforçarà les inspeccions a través de la Policia Local.

Excepcions

Sí que es podran fer obres menors o interiors que no ocasionin molèsties al veïnat i d'altres motivades per la reparació d'avaries en les conduccions existents que han de ser solucionades per motius de seguretat o salubritat, o obres urgents que no admetin dilació, amb sol·licitud prèvia que s'haurà d'analitzar i resoldre, cas per cas, per part del Consell.

28 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de l'horari d'estiu a les zones d'aparcament regulat de Formentera

foto 2022 aparcament la savinaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir del pròxim diumenge 1 de maig s'inicia l'horari d'estiu a les zones d'aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. L'horari de regulació serà de dilluns a diumenge de 9 h a 21 h.

Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l'illa, els vehicles no bonificats hauran de pagar 1,20 € per hora. Els vehicles dels residents que tinguin les bonificacions en regla podran treure els tiquets de manera gratuïta.

Recordem que amb l'horari d'estiu, els tiquets ens permeten aparcar a la zona blava per un temps màxim d'1 dia, en lloc de 3 dies com succeeix a l'hivern. Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim d'1 dia a l'estiu, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l'hivern.

Per a més informació podeu consultar el web http://www.zonablava.com/.

28 d'abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 349

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat