• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

S'amplia el termini de votació dels Pressupostos Participatius de 2022

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Participació Ciutadana, informa que s'amplia el termini de votació dels Pressupostos Participatius de 2022. Tenint en compte que el període de votació de projectes ha inclòs dies festius i de vacances escolars, el termini de votació que finalitzava ahir s'ha prorrogat fins al proper dimarts 3 de maig.

En els pròxims dies, es convocarà la tercera i darrera sessió del Consell d'Entitats per als Pressupostos Participatius d'aquest 2022. Recordem que les associacions de Formentera han de triar entre 29 projectes presentats. El Consell de Formentera ha reservat una partida de 325.000 € per dur endavant els projectes que les associacions escullin.

27 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Els mercats artesans i artístics a Formentera comencen la temporada amb la normalitat d'abans de la pandèmia

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que el pròxim diumenge 1 de maig, comença l'obertura dels mercats artesans i artístics a l'illa de Formentera. L'1 de maig s'inicia l'activitat als mercats de la Mola, Sant Francesc i es Pujols; el dia 16 de maig obrirà el de la Savina i el 28 de maig, els mercats artesans i artístics de Sant Ferran.

La presidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, ha celebrat que enguany, després de dos anys de pandèmia, ja puguin obrir els mercats "amb normalitat i sense restriccions d'aforament". Ana Juan ha assenyalat que "és una bona notícia per als artesans de Formentera, un sector que també necessita recobrar la normalitat; per als residents, que també en gaudim, i per als turistes que ens visiten, ja que els mercats formen part de la nostra oferta turística diferenciada".

Cal recordar que els dos darrers anys, les restriccions varen impedir el funcionament amb normalitat dels mercats i que el Consell de Formentera va bonificar el cent per cent de la taxa de l'ocupació de la via pública de totes les parades que estiguin en sòl públic depenent de l'administració local, com ha recordat Ana Juan.

Els horaris seran els mateixos que abans de la pandèmia:

Mercat artesà de la Mola. Dimecres i diumenges, de 16.30 a 22 hores. De l'1 de maig al 12 d'octubre.
Mercat de Sant Francesc. Cada dia de 10 a 14 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat de la Savina. Cada dia d'11 a 14 hores i de 17 a 24 hores. Del 16 de maig al 30 de setembre.
Mercat des Pujols. Cada dia de 19 a 24 hores. De l'1 de maig al 30 d'octubre.
Mercat artístic i artesà de Sant Ferran. Dijous, divendres i dissabtes de 20 a 24 hores. Del 28 de maig a l'1 d'octubre.
Mercat de segona mà de Sant Francesc. Dimarts i dissabte, d'11 a 14 hores. Tot l'any.


26 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 mercats

La lingüista Carme Junyent oferirà una conferència a Formentera sobre la situació del català i el llenguatge inclusiu

El Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, informa que Carme Junyent oferirà la conferència "El català al 2022. Situació i reptes. La qüestió del llenguatge inclusiu" el dijous 5 de maig, a les 19.30 hores, a la sala de plens del Consell (al costat del Centre de Dia). La conferència és oberta i no cal inscripció prèvia.

Carme Junyent és professora de lingüística a la Universitat de Barcelona i membre fundadora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA). És autora d’una àmplia obra sobre la diversitat i la situació de les llengües del món i, a més, ha publicat obres i articles divulgatius sobre el llenguatge inclusiu, una temàtica de molta actualitat. Junyent ha editat i col·laborat en obres que han esdevingut èxits de vendes, com ara El català, la llengua efervescent: 77 visions sobre el terreny (Ed. Viena, 2021), Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou (Eumo, 2021) i El futur del català depèn de tu (La Campana, 2020).

Al març del 2022, Carme Junyet fou designada presidenta del Consell Lingüístic Assessor, un organisme de nova creació integrat al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu, entre d’altres, refermar la vehicularitat de la llengua catalana en l’àmbit educatiu.

27 d’abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 catala

Formentera acull les Jornades de coordinació esportiva entre consells insulars

foto 2022 jornades coordinacio esportiva ALa consellera d'Esports del Consell de Formentera, Paula Ferrer, ha presentat avui les Jornades de coordinació esportiva entre consells insulars que es porten a terme avui i demà al Centre d'Esports Nàutics de Formentera. Paula Ferrer ha destacat que "la finalitat d'aquestes jornades és millorar la coordinació entre les diferents administracions insulars i posar en comú tota la feina que es desenvolupa, tenint en compte les peculiaritats de cada una de les illes, amb l'objectiu final d'oferir un millor servei a la ciutadania i als nostres esportistes".

Prop de mil tres-cents participants en proves esportistes només a l'abril

Un dels temes que es treballen en aquestes jornades és l'organització d'esdeveniments esportius a les illes, que tenen el vessant esportiu i turístic. En la presentació, Paula Ferrer ha destacat que a l'abril a Formentera "s'han dut a terme set proves esportives de diferents especialitats, com l'atletisme (FART i Cursa Solidària), ciclisme (Trofeu Ciclisme en ruta i Volta Cicloturista), judo (estada de Setmana Santa) o vela (campionat nacional de patí de vela i regata Ophiusa), amb prop de mil tres-cents participants entre totes les proves més tots els seus acompanyants, esdeveniments que han comptat amb la col·laboració de l'àrea d'Esports".

En les Jornades de coordinació també es tractaran altres temes com la gestió esportiva municipal, el pes de les empreses de serveis esportius i els clubs d'elits o l'esport escolar.


26 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 349

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat