• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Joves de l’illa participen en el repartiment de cartells pels establiments per prevenir sobre el consum d’alcohol a menors

foto 2021 no t ofeguis CUna quinzena d’estudiants de l’IES Marc Ferrer ha començat avui amb el repartiment de cartells de la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’, impulsada per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera per prevenir el consum i la venda d’alcohol a menors de Formentera.

Els joves, repartits en diferents grups, han començat per la localitat de Sant Francesc i s’han apropat als bars i restaurants, així com a establiments comercials que venen alcohol, on han repartit cartelleria específica per informar sobre aquesta iniciativa. En aquest cas, al cartell general de la campanya s’afegit la frase ‘Aquí no venem alcohol a menors’. En aquesta iniciativa el Consell compta amb la col·laboració dels empresaris de l’illa, que s’han adherit a través de la Pimef de la Cambra de Comerç i de la Federació Hotelera.

Jornada de formació
D’altra banda, dins de les accions que es desenvolupen en aquesta campanya, el proper 29 de juny s’ha organitzat una jornada de formació per als agents implicats en la prevenció de consum d’alcohol dels menors. L’activitat es realitzarà a la sala de plens del Consell (al costat del Centre de Dia) el dia 29 de juny amb dues convocatòries: de 9.30 a 11.30 hores i de 12 a 14 hores.

Aquesta formació està dirigida a monitors de temps lliure i monitors esportius. Es pot reservar plaça al telèfon 971.321.271 o al correu benestarsocial@conselldeformentera.cat abans del dilluns 28 de juny a les 14 h.

21 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra el Dia de l’Orgull LGTBIQA+ amb un cartell d’activitats per a totes les edats

cartell 2021 orgull AEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat i LGTBIQA+, ha presentat avui el cartell d’activitats per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+ que tindrà lloc el pròxim dilluns 28 de juny. “El cartell, sota el lema ‘Lluitar per la Igualtat és un orgull’, recull una sèrie d’activitats destinades a tots els públics que comencen aquest dijous 24 de juny i finalitzen el dimarts 29 de juny”, segons ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer, que ha afegit que espera “que els formenterers i formentereres de totes les edats puguin gaudir d’aquests actes organitzats per visibilitzar i donar suport a les diferents realitats del col·lectiu”.

Xerrada
Concretament, el dijous 24 de juny, a les 19.30 h es farà una xerrada en línia titulada “Per què la necessitat d’un dia de l’orgull LGTBIQA+ si no hi ha un dia de l’orgull hetero?” a càrrec d’Alejandro Piña Redondo. En aquesta conferència s’explicarà per què el col·lectiu LGTBIQA+ necessita tenir un dia per visibilitzar la seva lluita. Les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a igualtat@conselldeformentera.cat.

Dinàmica familiar
El divendres 25 de juny, a les 19.00 h al Jardí de ses Eres s’ha organitzat una dinàmica familiar basada en dues activitats, per una banda es farà la projecció del documental interactiu Trans* Happy que anirà seguit d’un debat al que estan convidats infants, pares i mares per fer entendre a petits i grans la diversitat de sentiments i identitats que tenim les persones. Després es farà una activitat titulada “Contes amb orgull”, en què s’explicaran històries per a infants relacionades amb temàtica LGTBIQA+. Aquesta jornada està organitzada per Chrysallis.

Dia de l’orgull, un dia de color
I el Dia Internacional de l’Orgull el Consell de Formentera vol omplir aquesta celebració reivindicativa de color i convoca a través de les xarxes un repte: que els ciutadans i ciutadanes es sumin al dia de l’orgull i pugin a les xarxes fotos pròpies preses a Formentera en algun dels llocs que el Consell ha pintat amb la bandera LGTBIQA+. N’hi ha un a cada nucli urbà, així que hauran de cercar-los i compartir-los a través de Facebook, Twitter o Instagram etiquetant al perfil oficial del Consell i posant el hashtag #diadelorgull #lluitarperlaigualtatesunorgull.

En aquest sentit, la consellera d’Igualtat i LGTBIQA+, Vanessa Parellada, ha recordat que “el passat 17 de maig, coincidint amb la celebració del dia contra la LGTBIQA+fòbia, des del Consell de Formentera vàrem començar a pintar amb els colors de la bandera del col·lectiu diversos elements del mobiliari urbà de l’illa, concretament un banc, a Sant Francesc i un pas de vianants, a Sant Ferran”. “Ara, amb la celebració del Dia de l’Orgull finalizem aquesta iniciativa i abans del dilluns 28 s’haurà pintat un element del mobiliari urbà amb aquest símbol a cada nucli urbà de l’illa, en concret un pas de vianants a la Savina i altre a es Pujols i un banc a es Caló i un altre a la Mola”, segons ha explicat Parellada. Aquests elements del mobiliari són els que sortiran fotografiats al repte plantejat a les xarxes.

Film i racó de llibres
Per últim, el dimarts 29 de juny al Jardí de ses Eres es farà la projecció dins el cicle de Cinema a la fresca de la pel·lícula XXY, de Lucía Puenzo (Argentina, 2007). Una pel·lícula de la directora Lucía Puezno, que narra la història d’Àlex, una singular adolescent de quinze anys que amaga un secret. Poc després del seu naixement, els seus pares varen decidir deixar Buenos Aires per viure, aïllats del món, en una cabanya de fusta a la vora de la mar. El que pretenien era que la seva filla creixés lliure de qualsevol mena de prejudicis, protegida i feliç, fins que arribàs el moment de decidir quin camí havia de seguir. Abans del film es projectarà el curtmetratge (A)NORMAL, de Miguel Parra, premiat a la setena edició del Formentera Film Festival d’enguany.

Així mateix, a la biblioteca Marià Villangomez de Sant Francesc Xavier es crearà un racó amb llibres de temàtica LGTBIQA+ cedits per Chrysallis. Aquest programa també compta amb la col·laboració de Sa Clau de s’Armari.

21 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Emilia Brussoni i Lola Raya mostren ‘Vida i essència’ al centre Antoni Tur “Gabrielet”

cartell 2021 vida y esenciaLes artistes residents a l’illa Emilia Brussoni i Lola Raya comparteixen la seva visió artística sobre la “Vida i essència”, en una exposició que obre el dimarts 22 de juny al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’. Brussoni i Raya presenten una mostra col·lectiva de 20 obres de tècniques diferents, a l’oli i al pastel, amb escenes on s’observen accions i persones que representen la vida illenca de fa unes dècades.

A més, l’exposició ofereix una experiència multisensorial, ja que el compositor José Manuel Martínez –JM Music Soul– ha creat una banda sonora com a expressió musical d’aquesta exposició, inspirada en les pintures. A través d’un QR facilitat a l’entrada de l’exposició, l’espectador que així ho desitgi, pot admirar l’obra escoltant la seva banda sonora durant el recorregut.

La mostra romandrà oberta des del 22 de juny fins a l’1 de juliol, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

18 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La dansa envairà el Casal de Joves aquest mes de juliol

cartell 2021 mini fest CEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que el pròxim 3 de juliol es farà una “Mini Fest de Dansa Urbana” a l’espai exterior del Casal de Joves. Aquest espectacle es farà dividit per grups i acomplint totes les mesures de seguretat. Les alumnes del curs de Dansa Urbana del Casal demostraran davant les seves famílies tot el que han après aquest any.

D’altra banda, entre el 5 i el 8 de juliol es farà un intensiu de dansa urbana, dansa contemporània i dancehall al Poliesportiu Antoni Blanc. El taller està adreçat a joves a partir de 10 anys. L’aforament és limitat i s’ha de fer reserva prèvia a casal@conselldeformentera.cat.

18 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 293

7

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat