• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Formentera regularà l'accés i l'estacionament de vehicles als camins del caló des Mort i es Ram a partir del pròxim 1 de juny

foto 2022 es caló des mortEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que entre l'1 de juny i el 30 de setembre es regularà l'accés i l'estacionament de vehicles als camins del caló des Mort i es Ram. Aquesta mesura es pren per evitar els problemes d'afecció al medi ambient, de circulació i aparcament i d'accés dels vehicles d'emergència que hi ha hagut en aquesta zona en les passades temporades, segons ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González, ja que aquest és un espai que rep molts visitants durant l'estiu.

Regulació d'accés i estacionament de vehicles

A les zones del caló des Mort i es Ram entre l'1 de juny i el 30 de setembre hi haurà un controlador que informarà de la prohibició d'aparcar en aquests espais i redirigirà els vehicles a la zona urbana propera que sí que disposa de zones d'aparcament. Aquestes prohibicions estaran correctament senyalitzades i s'han posat tanques de pal i corda en el perímetre de les zones vegetals per evitar-hi l'aparcament.

Sí que es permetrà que els vehicles aturin un moment per a la descàrrega o recollida de passatgers, així com que hi accedeixin amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda. El conductor haurà d'anar a la zona urbana situada en les proximitats per aparcar el vehicle. Així mateix, el controlador tendrà potestat per sancionar i retirar els vehicles que incompleixin la norma. També podrà actuar la Policia Local, a més de la Guàrdia Civil, fins ara l'única autoritat que tenia competència en aquest espai protegit.

Aquesta regulació dona resposta a una petició dels vesins de la zona.

25 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 calo des mort es ram

Torna la campanya "No som fems, som gats", per conscienciar sobre l’abandonament dels gats

Des del Consell es vol sensibilitzar la població sobre l'increment d'abandonament de gats a l'illa. Les últimes setmanes s'han trobat diverses ventrades de gats en contenidors de recollida d'escombraries o per cunetes, però també altres gats adults que semblaven domesticats. El Consell recorda que l'abandonament d'animals està prohibit, segons l'ordenança les infraccions comeses per abandonament d'animals seran sancionades amb multes de 30 a 15.000 euros.

Per a més informació es pot contactar amb el servei de veterinària de Consell (tel. 971 32 10 87, ext. 3164 / veterinari@conselldeformentera.cat).

25 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 campanya-gats

Trobada a Formentera sobre la sostenibilitat dels viatges dins el Congrés internacional de viatges i comunicació

El pròxim dijous 2 de juny se celebra a Formentera la ponència "Viatjar amablement" entre les 18.00 h i les 20.00 h a Casbah. Aquesta trobada s’emmarca dins la programació de la trobada internacional de viatges i comunicació (VYCO), que tendrà lloc a Eivissa i Formentera el 2 i el 4 de juny i que ha set presentada avui.

A Formentera concretament, es farà una ponència presentada i moderada pel periodista de viatges Paco Nadal, i en la qual el biòleg Manu San Félix parlarà sobre la importància dels mars i oceans en les nostres vides. Després es farà una taula redona en què participaran Manu San Félix, Paco Nadal, el naturalista i explorador Nacho Dean (conegut perquè va ser la primera persona a fer la volta al món caminant) i el viatger i amant de la mar David Ruiz (que ha creuat cinc vegades l’Atlàntic i ho explica en el seu darrer llibre "Irse").

La xerrada i el debat posterior estan oberts al públic i tenen com a objectiu posar el focus en les noves necessitats i maneres de viatjar i en la forma més sostenible possible de fer-ho. Per assistir com a públic només s’ha d’enviar un email a hola@vyco.es.

El dissabte 4 de juny el congrés continuarà a Eivissa:

De 10.00 h a 12.30 h
Comunicació en viatges

Presenta i modera Paco Nadal

Alan x el Mundo, "El poder dels viatges"

Ana Azul Mistico

Judith Tiral

Taula de debat: "El futur de la comunicació en viatges"

Guille Rodríguez, director de xarxes socials de Palladium Hotel Group

De 18.00 h a 20.30 h
Grans aventures

Auditori Caló de s’Oli, Sant Josep de sa Talaia

Ponència de Paco Nadal, "La fascinació dels grans espais oberts"

Nacho Dean, "Explorador per la natura"

Albert Sans, "Vidaje, la volta al món més lenta de la història"

David Ruiz, "Irse, la volta al món a vela en solitari"

L’objectiu, segons asseguren des de l’organització, és reunir els agents i protagonistes d'un sector imprescindible per a l'economia i reflexionar sobre els nous models de turisme, les necessitats que plantegen els temps postpandèmia, la seua promoció i difusió i, en general, convertir aquest esdeveniment en una experiència única. L’àrea de Promoció del Consell de Formentera ha col·laborat amb aquest esdeveniment.

24 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

foto 2022 vyco

El Consell adequarà la passarel·la dels pantalans de s'Estany des Peix, rebaixarà l'alçada i s'avaluen noves alternatives

foto 2022v passarellaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, i el director d'obra Pablo Quesada, han avançat que aquesta setmana es rebaixarà l'alçada de la passarel·la dels pantalans s'Estany des Peix per reduir-ne l'impacte visual. De la mateixa manera, el Consell ha assenyalat que s'està treballant amb l'empresa encarregada del projecte, Tragsatec, i l'empresa instal·ladora de la passarel·la en altres opcions com possibles alternatives a la passarel·la actual.

"Som conscients que aquesta passarel·la té un impacte visual enorme. Aquest impacte visual no és assumible per a Formentera ni per a s'Estany", ha assenyalat Ana Juan. La presidenta ha defensat el projecte bàsic presentat per la conselleria de Medi Ambient del Govern balear el 2018 i que compta amb el vistiplau de totes les administracions implicades en aquest indret natural. "Ara s'ha de reduir aquest impacte visual tenint en compte també la seguretat dels usuaris que han de fer servir les instal·lacions". La presidenta ha assenyalat que "s'està treballant per recuperar s'Estany mediambientalment i els usos tradicionals i naturals que volem per a aquesta zona protegida".

El conseller ha destacat que la rebaixa d'alçada de la passarel·la "serà la màxima possible, sempre tenint en compte els criteris de seguretat" i que ha de quedar "integrada en l'entorn". El conseller ha assenyalat que aquest canvi no suposarà cap retard en la posada en marxa del servei de regulació. "S'està treballant per trobar una solució sostenible, que tengui un equilibri entre l'impacte paisatgístic i la seguretat que ha de tenir aquesta passarel·la per als usuaris", ha dit.

Durant el procés d'instal·lació de pantalans i boies ecològiques, s'han retirat prop de 400 morts i més de 300 quilos d'escombreries del fons de s'Estany des Peix.

24 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 359

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat