• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Constituïda la Comissió Negociadora per a l’elaboració del primer Pla d’Igualtat Intern del Consell de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Igualtat, informa que avui s’ha constituït la Comissió Negociadora per a l’elaboració del primer Pla d’Igualtat Intern del Consell Insular de Formentera. Aquest pla té com a objectiu aconseguir la igualtat pel que fa a l’organització interna del Consell, així com afavorir la formació i consciència de gènere del personal del Consell per tal que les actuacions, plans i polítiques de l’administració local incloguin la perspectiva de gènere.

Aquesta comissió es reunirà tres vegades, avui s’ha constituït amb representants de l’àrea d’Igualtat, impulsora del pla, amb la consellera Vanessa Parellada i la tècnica Sofia Vergara, així com de l’àrea de RRHH, fonamental en l’elaboració del mateix, amb la consellera Paula Ferrer i el tècnic Vicent Ribas, i representants del personal a través de les organitzacions sindicals.

Diagnosi i Pla d’Acció
“En la segona reunió es presentarà ja la diagnosi de la situació del Consell per veure com es troba actualment la realitat de la igualtat entre dones i homes a la nostra entitat. A través d’aquesta diagnosi es veuran quines són les principals necessitats i d’aquí sortiran les prioritats i mesures a incorporar en el Pla”, segons ha explicat la consellera d’Igualtat.

A la tercera reunió es presentarà el Pla d’Acció “per vetllar pel compliment del principi d’igualtat d’oportunitats i no discriminació de dones i homes al Consell Insular de Formentera”, segons ha afegit Parellada que ha conclòs que “treballarem per tenir una bona diagnosi per assolir una vertadera igualtat al Consell”.

L’elaboració del Pla d’Igualtat Intern es contempla al primer Pla d’Igualtat de Formentera, vigent des del 2019 fins al 2022, i també a la llei d’Igualtat de les Illes Balears, i serà conduït per la consultora Coop4equality Projectes d’Innovació Social.

8 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Poetic break’, una mostra conjunta de poesia i fotografia al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’

cartell 2021 poetic breakEl centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ acull des d’aquest dijous 10 de juny l’exposició “Poetic break”, una mostra que neix d’una idea conjunta de dues artistes residents a Formentera, la poeta Sandra Lorinquer i la fotògrafa Muntsa Darné. Aquest treball es va començar a crear el maig de 2020 i ha vist la seva llum a principi de 2021 en un llibre. Ara, es presenta en format expositiu. La poesia de Sandra Lorinquer està escrita en tres idiomes, francès (idioma natal), anglès, i castellà. En total, el projecte està compost de 24 poesies que expressen pensaments i vivències durant anys de viatges i experiències, mentre que Muntsa Darné presenta 20 fotografies que intenten expressar el que l’autora ha interpretat de cada poema de Lorinquer, sumant així un viatge visual a les emocions del text.
L’exposició romandrà oberta fins al 19 de juny tots els dies, excepte dimecres i diumenges, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

8 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’ONG Ocean Keepers comença la neteja del litoral de Formentera amb la col·laboració del Consell

foto 2021 ocean keepersEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, col·labora amb l’ONG Ocean Keepers que avui comença amb una neteja del litoral formenterer i es perllongarà durant set dies aquest mes de juny. Aquesta organització, amb seu a Eivissa i sense ànim de lucre, “lluita per un canvi en positiu per reduir la nostra petjada al planeta, que implica una major conscienciació sobre l'impacte que tenen les nostres accions". Aquesta setmana comencen la neteja en barca per la zona des Caló des Morts, el dimecres per la punta des Corb Marí i el dijous per Cala Saona; i la setmana del 22 de juny faran la neteja per s’Espalmador, ses Illetes, Llevant i pas des Trucadors. El Consell col·labora en aquesta neteja amb el suport logístic.

8 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Signatura de l’acció concertada amb la Cooperativa del Camp

foto 2021 cooperativa campLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Jaume Escandell, han signat avui la subvenció entre el Consell i la Cooperativa per l’any 2021 per donar continuïtat a les actuacions del programa públic de recuperació del sector agrícola i de millora de l’entorn rural i del paisatge de Formentera. Aquesta acció concertada està dotada amb 130.000 €. El conseller del Sector Primari, Josep Marí i el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí també han estat presents a l’acte.

La finalitat d’aquesta ajuda és contribuir a la reactivació de l’activitat agrícola a l’illa de Formentera, amb tots els avantatges econòmics, socials, culturals i ambientals que suposa. Entre les actuacions destaquen les de recuperació de parcel·les cedides gratuïtament a través del cens de terres, així com els treballs de recuperació de la finca de Can Marroig, però també la totalitat de les actuacions efectuades per la Cooperativa, que tinguin com a finalitat la recuperació del sector agrícola i millora de l’entorn rural i del paisatge de l’illa.

7 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 293

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat