• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Premsa Notícies

Els bombers de Formentera realitzen rutes de vigilància i pràctiques per millorar la resposta davant un possible incendi mentre demanen a la població que extremi les precaucions

foto 2022vi practiques bombers AEls bombers del Consell de Formentera, aquests dies de forta calor, realitzen rutes de vigilància a les zones d'alt risc d’incendi, com a cala Saona o es Ram, entre d’altres. També fan pràctiques de foc forestal, com les del cap de setmana passat a la zona de sa Roqueta, as Pujols. Aquestes feines serveixen per adquirir destresa a l'hora d'afrontar sinistres reals, practicar les esteses de mànegues, les comunicacions i el maneig de les bombes dels vehicles, així com les funcions de cada membre de l'equip. En total, hi han participat tres bombers i un cap de servei amb dos vehicles autobomba i un lleuger.

D'altra banda, el conseller d'Interior, Josep Marí, ha explicat que des del cos de bombers es demana tant a la població de Formentera com als visitants que "extremin les precaucions per l'elevat risc d'incendi que hi ha aquesta temporada, un risc que s'ha incrementat aquests dies per l'onada de calor".

20 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la segona sessió d'aquest curs escolar del Ple de la Infància i la Joventut

foto 2022vi consell joventutAvui al matí s'ha celebrat la segona sessió d'aquest curs escolar del Ple del Consell de Participació de la Infància i la Joventut. Una sessió que ha tengut lloc de manera presencial per primera vegada després de la pandèmia. A la trobada, presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i que ha comptat amb la vicepresidència de la consellera de Joventut, Vanessa Parellada, hi han participat exclusivament representants de l'IES Marc Ferrer, que formen part d'aquest òrgan. Els representants de les escoles de l'illa no hi han pogut assistir per motius d'agenda.

La presidenta ha donat la benvinguda als consellers del Ple i ha agraït el seu bon comportament durant el temps de pandèmia. Per la seua part, Vanessa Parellada ha destacat que propostes com la creació del parc de patinatge varen sortir d'aquest ple.

Els joves han proposat modificacions que es poden fer precisament en el parc de patinatge per millorar-ne la funcionalitat, també han demanat millores per a l'institut i sobre les càmeres de seguretat del projecte formentera.eco. Finalment, també han preguntat sobre la possibilitat d'habilitar algunes instal·lacions a l'aire lliure per fer entrenaments de tecnificació de tir amb arc, un projecte en què ja treballa el Consell de Formentera.

A la reunió també se'ls ha recordat que el transport públic en autobús per als menors d'edat és gratuït i que al nou Espai Cultural de Sant Ferran es crearà un altre parc de cal·listènia perquè puguin practicar aquest esport.


20 de juny del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Festival de fi de curs de l'Escola de Música i Dansa

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació i Cultura, informa que el pròxim 25 de juny a les 17.30 h tendrà lloc el Festival de fi de curs de l'Escola de Música i Dansa de Formentera a la Sala de Cultura (Cinema).

Un total de 110 alumnes de música i dansa participaran en aquest espectacle on trobarem tota mena de músiques i balls: coreografies clàssiques i ball modern en el cas dels ballarins de dansa, o composicions barroques i batucades originals de Rio de Janeiro en el cas dels estudiants de música, passant per la interpretació de diverses bandes sonores, com les de Titànic o Pirates del Carib.

Per culminar l'acte, la Banda de Música interpretarà conjuntament amb la Coral Polifònica i el Cor Infantil l'obra "Conquesta del Paradís" de Vangelis.

El festival és obert a tot el públic i no cal reservar entrada, però sí que es recomana arribar-hi amb antelació. A les 17.00 h s'obriran les portes. L'accés és lliure fins a completar aforament.

17 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 EMDF fi de curs

Tallers, conferències, gimcana, música i cinema per celebrar el Dia de l'Orgull a Formentera

Sota el lema "Lluitar per la Igualtat és un orgull", Formentera celebra el pròxim dimarts 28 de juny el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQA+. L'àrea d'Igualtat ha preparat una sèrie d'activitats que, com destaca la presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, "estan destinades a conscienciar, donar veu i remarcar els drets i les realitats del col·lectiu a l'illa". Ana Juan ha desitjat que les persones residents "gaudeixen d'aquestes activitats", entres les quals "també hi ha les dirigides a formació interna de treballadors del Consell i de càrrecs electes, dins del Pla d'Igualtat de Formentera que s'està desenvolupant des de l'any passat".

Gimcana familiar

Les activitats començaran el mateix dia 28 de juny a les 17 hores a la plaça de Sant Francesc. Amb una gimcana a càrrec de ALAS. Les inscripcions i consultes es poden realitzar a igualtat@conselldeformentera.cat.

Cinema a la fresca

Dins del cicle Cinema a la fresca, el dimarts a les 22.00 h al Jardí de ses Eres es projectarà la pel·lícula Retrato de una mujer en llamas, de Céline Sciamma (França, 2019).

Concert de La Mare

El dimecres 29 de juny a les 22h a la plaça de Sant Francesc actuarà La Mare, cantautora gaditana, que presentarà el seu tercer treball "Mi raíz". L'amor a la mar és el marc temàtic d'aquest disc, on l'artista canta a les seves arrels amb amor i humor en perfecta sintonia, quedant cada cançó esquitxada d'elements i metàfores marines.

Sessió de treball oberta a la ciutadania

El dijous 30 de juny, a les 17.00 h, la sala de plens acollirà una sessió de treball per a ciutadania dins del Pla de Diversitat Sexual i de Gènere. El Consell està treballant en el I Pla de diversitat sexual i de gènere de l'illa i l'objectiu general d'aquesta proposta tècnica és l'elaboració d'un informe que promocioni la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI. És per això que la ciutadania està convidada a participar en una sessió que ajudarà a construir un Pla adequat a la realitat de Formentera.

És possible un esport més enllà del binari?

El diumenge 3 de juliol a les 20.00 h, Teo Valls, escalador, activista trans, terapeuta gestalt i shiatsu, guiarà la xerrada oberta 'És possible un esport més enllà del binari?' en Es Roco, de Sant Francesc. Serà una conversa entorn de la segregació per identitat de gènere en l'esport. Un debat en el qual es reflexionarà sobre els futurs possibles més enllà del binarisme de gènere i les formes d'habitar el món de l'esport, la construcció dels nostres desitjos i identitats i com afecten en el nostre dia a dia en l'escalada. Sobre el mateix protagonista, Teo Valls, el dimarts 5 de juliol, a les 19.00 h a la Sala d'Actes s'emetrà el documental "De Berta a Teo: Història d'un trànsit" i posterior col·loqui amb Teo Valls (protagonista i guionista). Inscripcions i consultes a igualtat@conselldeformentera.cat.

Accions internes dins del Pla d'Igualtat

A més, aquestes activitats obertes a la ciutadania es complementen amb altres accions internes del Consell de Formentera, com ara una formació en diversitat sexual i de gènere a personal de l'Escola d'Estiu, sessions de treball del Pla de Diversitat Sexual i de Gènere per a càrrecs electes el dimarts 28; i un grup de treball per a personal tècnic de diferents departaments del Consell el dia 29.

Així mateix, a la biblioteca Marià Villangomez de Sant Francesc s'exposaran les noves adquisicions de llibres de temàtica LGTBIQ+.

17 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartel 2022 orgull

Més articles...

Pàgina 2 de 359

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat