• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Festival LLUN3S (Lluna Barroca)

cartell 2021 llun3s barrocaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que aquest dijous 22 de juliol a les 21.30 h tindrà lloc la segona edició del Festival LLUN3S al Far de la Mola. En el concert “Yes, We Bach” de Il Gesto Armonico interpretaran composicions de la saga més important de la història de la música occidental: els Bach.

L’acte té aforament limitat i és amb reserva prèvia; queden encara vuit entrades disponibles que podeu reservar al correu electrònic entradesllun3s@gmail.com.

La iniciativa està organitzada conjuntament per Espai_F i l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració de Ports de Balears i Ràdio Illa.

21 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera obre un portal d’energia de les instal·lacions municipals amb l’objectiu d’estalviar i racionalitzar el consum

foto 2021 portal d energiaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha obert un portal d’energia a la web de la institució amb informació sobre l’evolució del consum energètic de les instal·lacions municipals i de l’enllumenat públic. Es tracta d’un sistema de gestió i comptabilitat que, com ha destacat el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “ajudarà a racionalitzar el consum, reduir costos i estalviar energia amb la finalitat de millorar l’eficiència energètica i aconseguir una Formentera més neta, més verda i menys contaminant”.

“Aquest nou sistema ens permet controlar que els consums i despeses energètiques siguin els correctes; també podem dissenyar estratègies de millora constant, és a dir, proposar línies d’actuació per aconseguir millorar l’eficiència de les instal·lacions; i, a més, ens ajuda a sensibilitzar els usuaris que fan ús de les instal·lacions i a la ciutadania en general del que s’està fent”, ha incidit el conseller de Medi Ambient.

Dades de consum d’energia
Entre les dades en obert que ofereix aquest portal energètic destaca que els últims dotze mesos, els equipaments municipals han consumit 2.967.673 kW, dels quals 416.837 kW corresponen a l’enllumenat públic. Tota aquesta energia és equiparable a la que consumeixen 494 llars i suposa 565,03 de tones de CO2 emeses a l’atmosfera, que requereixen 154 hectàrees de bosc per ser absorbides. Així, en un rànquing d’eficiència en una mostra d’ajuntaments similars, Formentera ocuparia, de l’1 al 10, el setè lloc. “Òbviament, les dades són molt millorables, per això aquesta eina, a més de ser un exercici de transparència, ens marca una realitat que hem de combatre amb polítiques i accions d’eficiència energètica”, ha assenyalat el conseller.

Accions per estalviar energia
L’àrea de Medi Ambient ha impulsat els darrers mesos diferents accions en aquest sentit. En primer lloc, Formentera va signar l’adhesió i desenvolupament del Pacte de Batlles per al Clima i l’Energia, pel qual es compromet a aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle mitjançant actuacions relacionades amb l’eficiència energètica i les fonts d’energies renovables. Així, s’està treballant en la revisió dels comptadors de subministrament elèctric, en el reajustament de la potència contractada en diversos subministraments per adaptar-los al seu consum real, en el monitoratge de les instal·lacions d’energia solar implantades i en el control analític de les despeses en combustibles.

A més, des del passat mes de novembre Formentera forma part del projecte pioner europeu VPP4Island que té com a objectiu facilitar la integració de sistemes renovables, accelerar la transició cap a l’energia intel·ligent i verda.

També s’han impulsat projectes de marquesines fotovoltaiques als pàrquings públics i d’instal·lació de nous sistemes de generació fotovoltaica a instal·lacions municipals, com ara en el camp de futbol.

L’empresa Sistemes de Gestió Energètica de les Illes Balears SL s’encarrega de la implantació d’aquest sistema amb un pressupost de 12.709,83 euros. Cal recordar que l’article 9 de la Llei 10/2019, de canvi climàtic i transició energètica recull que les administracions públiques han de dur a terme o han de contractar auditories energètiques que han d’incloure propostes concretes de millores d’eficiència energètica per als edificis que ocupin o dels quals siguin titulars.

21 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de col·laboració amb la SD Formentera per a la realització de diversos actes i esdeveniments per commemorar el seu 50è aniversari

foto 2021 conveni sd formenteraLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president de la SD Formentera, Toni Roig, han signat avui un conveni de col·laboració per a la realització de diversos actes i esdeveniments esportius i socials per commemorar el 50è aniversari del club esportiu, que es compleixen el pròxim 7 de setembre. La consellera d’Esports, Paula Ferrer, també ha estat present a la signatura del conveni.

El Consell col·labora econòmicament amb 18.000 euros; així mateix, des de l’Arxiu d’Imatge i So s’ofereix suport logístic i material per a l’arxiu, conservació i divulgació de documents gràfics (vídeos, fotografies, etc.) relacionats amb el club que tenguin interès històric i també des de les diferents àrees de la institució es col·laborarà amb el suport logístic per a la resta d’actes.

Entre els actes prevists des de setembre fins al Nadal de 2021, la SD Formentera ha programat diferents esdeveniments, com ara homenatges als presidents de l’entitat, a antics jugadors i a treballadors del club; un partit amistós del primer equip com un dels actes centrals de la celebració; la realització d’un documental sobre la història de l’entitat; exposició, cicle de xerrades i taules rodones divulgatives de la història del futbol a Formentera, activitats per a al·lots i al·lotes; acte de futbol femení i una festa de commemoració com a un dels actes centrals de la celebració.

19 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni de cessió i dinamització Casa del Poble de la Mola

foto 2021 conveni casa del pobleLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el representant de l’Associació de Veïns del Pilar, Vicent Roselló, han signat avui un conveni per regular la cessió temporal d’espais del Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola”, així com per al finançament de determinades activitats de dinamització del mateix. La consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, també ha estat present a l’acte de signatura.

El Consell de Formentera subvenciona les activitats i despeses de l’Associació per a donar compliment a aquest conveni amb 30.000 €. Amb aquesta subvenció l’Associació ha de cobrir despeses de manteniment del centre i dels serveis que s’hi presten, així com la promoció i el sosteniment d’activitats associatives i comunitàries durant l’any 2021.

En concret, s’inclouen en l’objecte de la subvenció: el manteniment del centre i dels serveis que hi presten, la dinamització social i cultural del nucli del Pilar de la Mola mitjançant l’organització o coordinació d’actes sense afany de lucre en el Centre, com a mínim un a la setmana, excepte en els mesos d’estiu. També facilitaran l’accés als espais i la logística per als actes organitzats pel Consell de Formentera, obriran i tancaran les dependències del Centre per facilitar l’accés a la població i facilitaran l’atenció del servei de telecentre annex a la Casa del Poble, entre d’altres.

19 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 294

2

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat