• Català
  • Castellano
  • English
Media News

La minimarató Memorial John Tunks torna el dimecres 8 amb les curses d'atletisme i patinatge

La XLIII minimarató Memorial John Tunks, organitzada pel Grup Esportiu Espalmador amb la col·laboració de l'àrea d'Esports del Consell de Formentera, es celebrarà el dimecres 8 de desembre a partir de les 10 hores. La prova consta de dues modalitats esportives: atletisme i patinatge, que completaran 12 km de recorregut; i una prova per categories infantils, de 2,8 km amb sortida de Sant Ferran.

Les inscripcions per a la cursa de 12 km es poden realitzar a través de la web www.elitechip.es_i són gratuïtes per als menors de 18 anys, 15 euros per a la resta de participants i 50 % de descompte per als socis del GE Espalmador. Encara estan obertes per a la cursa de 2,8 km destinada a categories inferiors, que surt de Sant Ferran. Cal recordar que la inscripció en aquesta edició de la prova ha estat gratuïta en totes les categories. En la web www.elitechip.com_es poden completar les inscripcions i trobar tota la informació relativa a la prova. L'ús de la mascareta será obligartori fins a la sortida de la prova i inmediatament després de l'arribada

Els horaris de les sortides són:
10.00 h Sortida minimarató Memorial John Tunks, de 12 km.
10.10 h Sortida cursa de patinatge única categoria.
10.40 h aprox. Sortida 2.800 m des de Sant Ferran.

Per altra banda, tots els circuits dels recorreguts de la prova, en totes les seves categories, estaran tancats al trànsit de vehicles durant la celebració d'aquestes. Estaran tancades des de les 9.30 h fins a les 12.00 h les carreteres: PM 820 des de la Savina (encreuament amb la PM 820-2), Sant Francesc i Sant Ferran (primera rotonda) i PM 820-2 des de la Savina - es Pujols - Sant Ferran.

A més, per aquells participants de fora de l'illa l'organització posa a disposició un servei d'autocar gratuït des del port de la Savina fins a la sortida a Sant Francesc Xavier i la tornada.

3 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 john tunks

L'Observatori de Dades analitza el flux de turistes i els comentaris, preocupacions i propostes dels visitants a les xarxes socials

foto 2021 COPT1Avui s'ha celebrat la reunió de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística de Formentera (COPT). Abans de la trobada, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, juntament amb el cap de Promoció Turística, Carlos Bernús, i la tècnica de l'Observatori, Catalina Ramis, han oferit una roda de premsa per explicar al sector les dades del projecte d'antenes de sensorització i fluxos de mobilitat de turistes, i de l'estudi de l'escolta empàtica a les xarxes socials.

Flux de turistes

Per una banda, gràcies a la instal·lació, el juny de 2020, de deu antenes de sensorització en punts estratègics de l'illa, aquest any s'han pogut presentar per primera vegada dades sobre l'afluència en diferents zones de l'illa i la mobilitat de fluxos de turistes, visitants d'un dia i residents a Formentera. Segons aquestes dades, entre juny i octubre de 2021 han vengut 541.419 visitants a Formentera, dels quals 361.531 han set excursionistes d'un sol dia i 179.888, turistes que han pernoctat almenys una nit a l'illa, segons ha detallat la tècnica Catalina Ramis.
Alejandra Ferrer ha explicat que aquestes dades ens donen recolzament "per demanar a les administracions competents a que ens ajudin a regular aquesta afluència de visitants, sobretot en el cas de les excursions d'un dia." "Es tracta de que els visitants d'un dia arribin de manera més ordenada i d'acord amb la capacitat de carrega de l'illa i el seu port, a més des de Promoció si sabem com es mouen podem fer polítiques que ens ajudin a repartir-los perquè no es saturin alguns llocs i la satisfacció dels turistes i dels residents augmenti".

Escolta empàtica a les xarxes

Durant tota la temporada turística s'ha escoltat allò que diuen els turistes que visiten l'illa a través de les diferents xarxes socials i canals de difusió en línia. En total, s'ha comptabilitzat 22.858 opinions sobre l'illa de turistes que l'han visitat, i l'impacte d'aquestes opinions ha arribat a 110.674.824 usuaris.

Segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Turisme, "la finalitat del projecte Escolta empàtica pretén conèixer les diferents accions i reaccions en línia dels turistes que visiten l'illa de Formentera com a destí turístic per part dels diferents mercats turístics (espanyol, anglès, francès, italià i alemany) amb la finalitat d'ajudar la destinació a comprendre millor les opinions dels turistes i prendre decisions encertades per millorar la destinació".

Com a conclusions d'aquest estudi, cal destacar que els turistes queden molt satisfets de les vacances i experiències viscudes a Formentera. Els sentiments i emocions que l'illa els desperta són "felicitat i admiració per la natura, el paisatge i les platges en molt bon estat de conservació, la llum, la bellesa, la màgia, la tranquil·litat i la gent". La descriuen com "un paradís autèntic i singular i com a destinació sostenible".

Per altra banda, els preocupa principalment: l'elevada afluència en hores i llocs puntuals de l'illa de turistes i, sobretot, excursionistes d'un dia, percepció de major massificació i que això provoqui que Formentera perdi el seu encant, entra d'altres qüestions.

COPT

Després de la presentació, s'ha reunit la COPT de Formentera, formada per la responsable de Turisme i el cap de Promoció, així com els diferents grups polítics i representants de les patronals.

A la trobada, s'han repassat totes les accions promocionals dutes endavant enguany en compliment del Pla d'Impuls Econòmic i Turístic aprovat conjuntament amb el sector. També s'ha presentat la programació dels esdeveniments perquè el sector pugui organitzar l'obertura i tancament dels seus serveis. Aquesta trobada també ha servit per establir les accions promocionals amb vista al 2022. S'ha acordat convocar una altra reunió després de la celebració de Fitur, quan es tancarà el Pla de Promoció Turística de l'any 2022.


2 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Propostes teatrals i musicals dins el cartell de festes de Nadal a la Sala de Cultura (Cinema)

Dissabte 11 de desembre: La Fornal d'Espectacles porta a Formentera "Tina, la bruixa fina", un divertit musical recomanat per infants a partir de tres anys

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 11 de desembre, a la Sala de Cultura (Cinema) de Formentera podrem gaudir de "Tina, la bruixa fina", un espectacle de titelles i cançons, on la protagonista és una bruixeta molt espavilada que vol aprendre els secrets del seu ofici. Per aconseguir-ho, compta amb l'ajut d'en Tomassot, el seu oncle, un bruixot gran i experimentat, que es dedica a crear bàlsams per a animals malalts.

Aquesta és una història poètica sobre el desig dels més petits de volar i fer-se gran, amb la presència de la veu de l'experiència que exigeix prudència i aprenentatge. És un espectacle amb titelles, cançons, teatre negre, teatre d'ombres, un acolorit vestuari i una excel·lent dramatúrgia. Una obra per gaudir amb la família.

"Tina, la bruixa fina", recomanada per a partir de tres anys. Està dirigida per Xavier Company i interpretada per Marina Nicolás Domínguez, Joan Gomila Gayà i Albert Martínez Artiaga.

L'espectacle es podrà veure a Formentera dissabte 11 de desembre a les 18.00 hores a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades tenen un preu de 4 euros i estaran a la venda a partir de demà divendres 3 de desembre a www.entradesformentera.cat_o mitja hora abans de la funció a les taquilles.

Diumenge 12 de desembre: Úrsula Pomar i Jota Hidalgo presenten a Formentera un "Concert de flauta i piano"

El pròxim diumenge 12 de desembre, a la Sala de Cultura (Cinema) de Formentera podrem gaudir de "Concert de flauta i piano" amb obres de C.P. Bach, Txaikovski, Liszt o Mozart entre d'altres. Interpretades per la directora i professora del Escola de Música i Dansa de Formentera Úrsula Pomar i pel pianista i antic professor de Formentera José Jaime Hidalgo.

Aquest recital per a flauta travessera i piano reuneix dos músics que varen creuar els seus camins sent professors de l'Escola de Música i Dansa de Formentera. Són dos artistes amb formació clàssica que desprenen virtuosisme i passió pels seus instruments.

Úrsula Pomar és una jove flautista natural de Sóller (Mallorca), que es presenta com una de les promeses més importants de flauta en l'actualitat. Ha estat admesa en diversos màsters i postgrau per treballar amb els flautistes més prestigiosos del món. A més a més, és membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. En l'actualitat compagina la carrera com a solista amb la direcció de l'Escola de Música i Dansa de Formentera, on és mestra de l'especialitat de flauta travessera.

José Jaime Hidalgo és un pianista valencià especialitzat en el repertori d'òpera i ballet amb una àmplia carrera artística que va començar des de ben jove. També destaca la seua tasca com a improvisador, compositor i pedagog. Concertista a nivell nacional, també ha tocat a París, i la feina de repertorista d'òpera l'ha portat a una multitud de teatres italians i espanyols: Teatro di Roma, La Fenice de Venecia, Palau de les Arts de València, Òpera de Tenerife…

L'espectacle es podrà veure a Formentera dissabte 12 de desembre a les 20.30 hores a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades tenen un preu de 7 euros i, per a menors de 25 anys, de 5 euros. Estaran a la venda a partir de demà divendres 3 de desembre a www.entradesformentera.cat_o a les taquilles mitja hora abans de la funció.

En els dos espectacles les entrades seran gratuïtes per a persones en situació d'atur i autònoms sense activitat. Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent.

2 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021xii concert flauta piano

'Compra a Casa' entrega la targeta regal del Black Friday

foto 2021xii compra a casaNieves Gómez Ortiz, usuària de la targeta Compra a Casa des de fa dos anys, ha estat la guanyadora de la targeta regal de 50 euros del sorteig que varen organitzar l'àrea de Comerç del Consell i la Pime Formentera amb motiu del Black Friday. La guanyadora ha comentat que destinarà el premi a comprar unes sabates per a la seva filla.

D'altra banda, cal recordar que ja s'ha activat la campanya 'Al Nadal compra a casa' que premia les compres que es realitzin a Formentera entre l'1 de desembre i el 6 de gener. Enguany se sortegen entre totes les compres d'un mínim de 20 euros que es realitzin durant aquest període una targeta regal de Compra a Casa de 500 euros.

2 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 319

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat