• Català
  • Castellano
  • English
Media News

Formentera celebra l’acte institucional de la Diada al Far de la Mola

foto 2021 premis sant jaume CAhir a les 20.00 h es va celebrar al pati del Far de la Mola l’acte institucional de lliurament de les distincions honorífiques de l’illa, amb motiu de la celebració de Sant Jaume, Diada de Formentera. A l’acte es varen entregar la Medalla d’Or de Formentera i els premis Sant Jaume així com un títol de filla adoptiva.

Filla adoptiva
Es va atorgar la distinció en la categoria de Filla adoptiva a títol pòstum a Remedios Castillo Cañas (Granada, 1940 - Formentera, 2021). En reconeixement a la seva tasca com a ceramista i, sobretot, a la seva apassionada trajectòria com a divulgadora d’aquesta disciplina durant més trenta anys a l’illa, tot contribuint a desenvolupar la imaginació i creativitat de tants formenterers i formentereres, així com pel seu compromís de promoure la convivència i participació ciutadana de l’illa, i en defensa de la igualtat.

Els tres premis Sant Jaume han recaigut sobre:
Associació Reis Mags de Formentera
En reconeixement a l’impuls i compromís social en l’organització de la cavalcada dels Reis Mags i la celebració de la Mitjana Festa de Nadal, així com altres activitats solidàries, culturals i festes populars, com a expressió de la identitat local i mostra de la cultura popular de Formentera.

Fonda Pepe
En reconeixement a una trajectòria empresarial iniciada als anys cinquanta, i que continua a dia d’avui, com a establiment emblemàtic de Formentera, esdevenint punt de trobada indiscutible, ja des de la seva fundació, de la multiculturitat incessant de l’illa, i a la qual continua conferint identitat i singularitat.

Teixits J. Marí Serra
En reconeixement a la seva llarga trajectòria empresarial, originada a mitjans del segle passat, com a comerç familiar dedicat a la venda de teles i productes tèxtils, i que s’ha convertit en un dels establiments emblemàtics i de referència de Formentera.

La Medalla d’Or de Formentera es va atorgar al Col·lectiu professional de la informació de Formentera. Per la seva tasca d’aproximar la notícia i la realitat local a la ciutadania de Formentera i, per tant, garantir un dels drets humans cabdals, el de la informació, pilar indiscutible dels pensaments més lliures i independents. Aquesta distinció cobra especial rellevància després de tota la feina que estan fent els periodistes i informadors de Formentera durant la pandèmia.

La presidenta va felicitar, en nom propi i de tot l’equip de Govern, a tots els premiats i va oferir un discurs en què va destacar la trajectòria de tots els guardonats que han dut endavant una feina essencial a Formentera “conformant el nostre teixit particular que ens protegeix i al que alhora hem de protegir perquè la nostra illa mantengui la seva singularitat i identitat”.

A l’acte també varen assistir el president del Parlament, Vicenç Thomàs, el vicepresident i el conseller del Govern balear, Juan Pedro Yllanes i Josep Marí Ribas, així com la diputada Sílvia Tur, i els consellers i conselleres de la institució insular formenterera, entre d’altres autoritats.

L’acte es va tancar amb l’actuació musical de Júlia Benevelli (a la veu) i Sergi Navarro (al piano) que varen interpretar quatre peces “Mad World”, “Breathe”, “When I was your man”, “Hallelujah”. La gala es va retransmetre a través del canal de YouTube del Consell de Formentera i de la TEF. El podeu veure aquí.

Dia de Sant Jaume
Avui 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, a les 20.00 h se celebra la tradicional missa a l’Església de Sant Francesc Xavier i a les 21.00 h tendrà lloc el ball pagès a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

A les 22.00 h al pati de sa Senieta Clara Peya quintet oferirà un concert únic. Pianista i compositora, Clara Peya és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Una biografia frenètica que transita entre la música, el teatre i l’activisme. Les entrades per aquest concert amb aforament limitat han estat exhaurides.

25 de juliol 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera autoritza 13 taxis estacionals per atendre l’increment de la demanda

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que avui han autoritzat 13 llicències de taxi estacional a l’illa que donaran servei fins al 31 d’agost. Això suposa un augment de la flota de taxis del 52 %. Aquesta oferta s’inclou al Pla d’Actuació de Taxis Estacionals 2021.

El pla inicialment contemplava tres llicències estacionals amb la possibilitat d’augmentar-les en cas de necessitat. Finalment, a causa de la demanda actual són 13 les llicències atorgades, xifra que coincideix amb el nombre de sol·licitants.

Per altra banda, l’horari de servei també s’amplia respecte a la previsió inicial, que era de 9.00 a 21.00 h i finalment serà de 9.00 a 23.00 h fins al 31 d’agost.

Pla d’actuació
Les tres llicències estacionals previstes inicialment s’han atorgat per un termini de dos mesos, fins al 23 de setembre. Les 10 llicències restants s’han atorgat fins al 31 d’agost. Totes les llicències o part d’elles es podran ampliar fins al 30 de setembre en cas de necessitat.

Cal destacar que hi ha 25 taxis ordinaris que donen servei durant tot l’any, amb els 13 nous, la flota total serà de 38 taxis, sent el nombre màxim que hi ha hagut a l’illa.

L’horari de servei previst inicialment per les llicències estacionals de les 9.00 a les 21.00 h també es podrà ampliar en el mes de setembre en el cas de ser necessari.

En aquesta oferta, s’han presentat set titulars de llicència ordinària i sis assalariats que han acreditat haver treballat en el sector un mínim de cinc mesos durant els anys 2018 i 2019.

El nombre de llicències estacionals i l’horari de servei d’aquestes ha estat consensuat entre el Consell de Formentera i l’Associació Sindical de taxistes de Formentera.

Situació excepcional
A causa de la situació excepcional generada per la covid-19:
-El pla d’actuació està vigent només durant l’actual temporada.
-El Consell bonifica al 100 % el cànon habitual, que en anys anteriors era de 1.000 € al mes per llicència.


23 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

With Nit Jove, it’s young people’s turn to celebrate Sant Jaume

cartell 2021 nit jove CThe Formentera Department of Youth is pleased to report that this Friday 23 July, Youth Night (Nit Jove) of the 2021 Sant Jaume celebrations will feature performances from the Miquel Tur Quartet and Donuts Hole.

Together with the group’s namesake (and Formentera-born) frontman, the Catalonia College of Music-trained musicians in Miquel Tur’s four-piece band embrace styles spanning folk and pop to deliver a full-throated, roaring repertoire of original songs and contemporary covers.

For their part, Donuts Hole are a five-piece outfit that occupy the terrain between alternative metal and metal-core. Genres aside, the band wrap forcefulness, melody and ambience into a tempest of emotions.

The shows start at 9.30pm in the courtyard of Sa Senieta in Sant Francesc. Seating will be limited and all Covid health and safety measures will be enforced.


22 July 2021
Communications Department
Consell de Formentera

In 24 hours, police write 12 citations for itinerant vending

The Formentera Department of Interior reports that island law enforcement launched a special operation yesterday in a bid to tackle illegal vending on several beaches near Ses Salines Nature Reserve. With help from four plain-clothes and three uniformed officers, the drone-assisted effort resulted in 12 citations for the illicit sale of fruit, drinks and clothing.

The team sought to penetrate an organisational scheme wherein vendors alert one another and hide when patrolling officers are spotted entering the reserve.

Forty-one citations have been written this summer for unlawful itinerant vending in Ses Salines, Migjorn and Cala Saona. Besides constituting a source of unfair competition for hometown businesses, street vendors aren’t submitted to health and safety controls — an added risk factor particularly amid rising cases of Covid-19.


21 July 2021
Communications Department
Consell de Formentera

More Articles...

Page 1 of 293

Start
Prev
1

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat