• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

El UNA DÈCADA DE MÀGIA MUSICAL: FORMENTERA JAZZ FESTIVAL CELEBRA EL SEU 10è ANIVERSARI

El compte enrere ha començat per al desè aniversari del FORMENTERA JAZZ FESTIVAL! Durant els últims nou anys, gairebé 50.000 persones han set testimonis de la màgia del jazz en la paradisíaca illa de Formentera. I ara, del 6 al 9 de juny de 2024, celebrarà en gran una dècada de passió musical.

El 2015, el Formentera Jazz Festival naixia amb el suport del Consell Insular de Formentera. Des de llavors ha anat creixent sense perdre la seua essència de ser una trobada musical oberta la voluntat de la qual és reflectir la diversitat global del jazz a través d'una programació diversa quant a gènere, generació i origen, i mantenint sempre la filosofia inclusiva de l'illa. Ara arriba a la seua desena edició consolidat com un esdeveniment únic i una referència del gènere al Mediterrani, mantenint el seu esperit original de ser un esdeveniment gratuït i accessible per a tots.

“Que increïble que ja siguem aquí, a punt de celebrar la nostra primera dècada! Al llarg de tots aquests anys, a més de vibrar amb les propostes musicals de més d'un centenar d'artistes, hem après junts la importància treballar en i per la comunitat, hem posat en valor la cultura com aquest tresor inavaluable que hem de cuidar i alimentar i hem reflexionat sobre el nostre impacte en la naturalesa. Però, sobretot, hem mantingut la nostra voluntat fundacional de reflectir la diversitat global del jazz a través d'una programació que abasta a artistes emergents i consagrats, locals, nacionals i internacionals. I tot això de la mà de Consell Insular de Formentera i amb un equip humà espectacular que han fet seu el festival. Gràcies a tots”, ha manifestat Maxwell Moya Wright, fundador i director del Formentera Jazz Festival.

El conseller insular de Cultura, Óscar Portas, ha volgut felicitar els organitzadors del festival per aquest desè aniversari perquè "demostra la consolidació d'aquesta experiència única que ofereixen a formenterers i visitants" en un mes com el de juny, "la qual cosa ens ajuda a desestacionalitzar el turisme".

Portas ha convidat així mateix tots els ciutadans de Formentera al fet que continuïn assistint a aquests concerts "d'una qualitat extraordinària" i ha encoratjat a l'organització de l'esdeveniment a "continuar treballant d'aquesta manera, amb aquesta labor tan ben feta".

Entre els més d'un centenar d'artistes que han compartit el seu talent al Formentera Jazz Festival es troben figures tan rellevants com Marco Mezquida, el virtuós pianista menorquí, Jorge Pardo, destacat saxofonista i flautista reconegut a nivell global, qui es va presentar per primera vegada a Balears de la mà del festival amb el seu emocionant projecte de jazz electrònic "ElectroDjinn". També, Alexey León Reyes, influenciat pel jazz llatí, Duquende, un dels cantaors més prestigiosos del flamenc actual, i el gran violinista improvisador uruguaià Federico Nathan. Tonina, amb el poder de la seva veu, el baix i la poesia, Carlos Sarduy, un dels trompetistes cubans amb major projecció internacional, i Yadira Ferrer, que combina la seva formació clàssica amb una forta influència sonora cubana.

Miryam Latrece, amb la seva calidesa vocal i la seva banda, versionant cançons de grans cantautors, i Irene Atienza, amb la seva fusió del flamenc, el bolero i altres gèneres llatinoamericans. Representant el talent local, Alexandre Delange, el virtuós pianista i compositor francès, i el trompetista eivissenc Pere Navarro tanquen la llista dels principals talents que han brillat en els diferents escenaris del festival.

El Formentera Jazz Festival continua sent un far de l'elegància i la llibertat del jazz, i enguany celebra una dècada de música en viu, intercanvi cultural i reflexió sobre el nostre entorn.

A l'espera de conèixer tots els detalls d'aquesta edició de celebració, uneix-te a les seves xarxes socials per a no perdre't cap detall i recorda marcar en el teu calendari que del 6 al 9 de juny toca celebrar la màgia de la música en el paradís de Formentera!

ENLLAÇ D'INTERÈS :
Facebook: formenterajazzfestival
Instagram: formenterajazzfestival
Web: formenterajazzfestival.com

Sobre el FORMENTERA JAZZ FESTIVAL:

El FORMENTERA JAZZ FESTIVAL és un esdeveniment anual de música jazz que se celebra en la bella illa de Formentera. Durant una dècada, hem compartit la passió pel jazz i la diversitat cultural amb els nostres seguidors de tot el món, mantenint l'essència de ser un esdeveniment gratuït i accessible per a tots.

El Consell Insular de Formentera permetrà a partir de dijous l'entrada a l'abocador des Cap de restes de residus de construcció i demolició

El Consell Insular de Formentera reprendrà a partir de demà dijous el servei de recepció de residus de construcció i demolició en l'Àrea de Gestió de Residus de l'abocador des Cap així com en el punt net, encara que no les restes de poda ja que per precaució es prefereix esperar que no hi hagi risc que puguin prendre les noves restes. Així mateix, es reprèn l'acceptació de residus voluminosos en el punt net.

Des del departament de Gestió Ambiental han pres aquesta decisió donats els importants avanços que ha hagut al llarg de la setmana en l'extinció de l'incendi que des de fa setmanes roman actiu en l'abocador. De fet, fins al dia d'avui ja s'ha aconseguit apagar el 50 % del principal munt afectat.

Els treballs han començat a les 8 hores i estava previst que es donassin per finalitzats a les 19 hores. Els bombers s'han centrat en anar separant porcions del munt més gran de material orgànic afectat tapat amb terra per que es mantingui sufocat per absència d'oxigen mitjançant maquinària pesant, i s'han anat refredant aquestes porcions mitjançant aigua projectada amb llances.

Es preveu que faran falta entre dues i tres jornades més per a completar l'extinció de tot el munt. I atès que està tapat amb terra i el vent és fluix, no està previst realitzar vigilància presencial des de les 20 hores atès que el risc de propagació és baix.

Una vegada extingida la muntanya més voluminosa, es procedirà a actuar a les muntanyes de compostos que continuen cremant en la part de darrere de l'abocador.

Al llarg de la jornada d'avui han treballat en l'extinció de l'incendi cinc bombers amb una autobomba rural impulsora d'aigua a través de mànegues, un operari del Consell, tres cubells d'aigua, així com dues màquines pesades.

Formentera reclama a EasyJet més connexions en temporada mitjana i baixa

El Conseller de Turisme de Formentera, Artal Mayans, ha expressat al CEO de l'aerolínia EasyJet, Garry Wilson, la seua preocupació per la falta de connexions aèries en temporada mitjana i baixa, a més de per l'encariment del preu dels bitllets.

Mayans ha esgrimit aquestes queixes durant la reunió mantinguda entre representants dels diferents consells i la cúpula directiva de la companyia davant dependència que té l'illa de Formentera dels vols que arriben a Eivissa.

Wilson ha explicat que l'hipotètic increment de freqüències hauria de donar-se de la mà del sector privat “perquè els nostres clients busquen experiències, i en arribar a les illes s’ho poden trobar tot tancat”.

De qualsevol forma, Mayans s'ha mostrat satisfet amb el compromís de l'aerolínia de respondre a les necessitats que es demostrin en el mercat.

Formentera es destapa com una destinació turística ideal per als turistes xinesos en temporada baixa

L'illa de Formentera encaixaria com una destinació turística ideal per als ciutadans asiàtics, especialment els xinesos, en temporada baixa. Així s'ha desprès de la reunió mantinguda en el matí d'avui entre el conseller de Turisme de Formentera, Artal Mayans, i la representant de l’operador turístic asiàtic Asialink a Espanya, Jennifer Zhang.

Zhang ha assenyalat que el principal nínxol turístic de la zona asiàtica són les grans ciutats de la Xina, com Xangai, que tenen molta població i amb un alt poder adquisitiu, per la qual cosa són on caldria realitzar un major esforç promocional.

Així mateix, ha destacat que es tracta d'un turisme al qual li agrada provar la gastronomia local, a més del servei prèmium, “ja que fugen de la paraula luxe”, ha indicat la responsable d’Asialink. A més, els agrada tot el rústic i les activitats complementàries.

Artal Mayans ha indicat que per a aquest nínxol turístic Formentera ofereix activitats aquàtiques i esports nàutics, una cosa molt valorada pels ciutadans de les grans ciutats xineses. “Seria un turisme molt compatible amb l'illa d'Eivissa”, ha assegurat el conseller insular de Turisme, “ja que els permetria passar la seua estada a Formentera i desplaçar-se puntualment a Eivissa per a assistir a algun esdeveniment o per a realitzar determinades activitats”. Seria, a més un turisme clau per a la tan anhelada desestacionalització.

More Articles...

Page 3 of 448

3

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat