• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

News

El Consell Insular de Formentera interposa un total de 28 denúncies aquest estiu per acampar il·legalment a l'illa

El Consell Insular de Formentera ha interposat al llarg d'aquest estiu un total de 28 denúncies per l'incompliment de l'ordenança que regula la prohibició d'acampar a l'illa. Segons ha explicat la consellera de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, d'aquestes denúncies s'han iniciat 19 expedients sancionadors, dels quals 10 han pogut ser notificats i nou han estat publicats en el BOIB. Dels altres nou no hi ha hagut dades suficients per a poder obrir expedient. Quant als quatre expedients sancionadors que han sortit publicats al BOIB al no haver-se pogut localitzar als infractors, les denúncies corresponen una al mes de maig, una altra al mes de juny, una altra a la fi d'agost i una última al mes de setembre. A més, tres dels sancionats no són residents a Formentera i la quarta persona sancionada correspon a una persona que es trobava vivint en una cova i que estava empadronada, però amb expedient obert del padró.

El millor rock de les Pitiüses aquest Nadal a la Nit de Concerts

Formentera gaudirà dissabte que ve, 16 de desembre a partir de les 22.30 hores, d'una nit carregada de bona música amb les actuacions de dos bandes capdavanteres del rock de les Pitiüses: Canallas del Guateke i Morning Drivers.

Canallas del Guateke és una banda de versions en clau de rock que redefineix els clàssics espanyols de les dècades dels 70, 80, 90 i 2000 en la seva versió més desenfadada. Està composta per quatre músics amb una trajectòria professional més que contrastada, que omplen l'escenari amb la música d'artistes tan mítics i tan diferents com Mecano, Raphael, El Canto del Loco, Alaska, Loquillo, Marisol, Hombres G, Rafaella Carrá o Nacha Pop, entre molts altres.

Amb una proposta innovadora i un directe potent i de qualitat, la banda busca la perfecta comunió amb el públic, unint rock i, sobretot, molta diversió. Els integrants de Canallas del Guateke son Iván Doménech (veu i guitarra), Joan Barbé (guitarra i cors), Jano Blanco (baix), i Fernando Hormigo (bateria).

Morning Drivers, per part seva, és una banda de Pop Rock amb ritmes ballables que ha aconseguit posicionar-se en les millors playlists del panorama nacional Indie com Tot Indie i Radar Indie, entre altres. El seu major himne, “Salto Cuántico”, compta amb més d'un milió i mig de reproduccions dins de la plataforma Spotify.

L'any passat 2022 varen participar en els Concerts de Radio 3 i varen deixar la seva petjada en grans festivals del país com, per exemple, Sonorama Ribera (25 aniversari), Interestelar Sevilla, Granada Sound, Planeta Sound i Sonorama goes to Ibiza.

Una vegada finalitzada la dosi de bon rock, serà el moment la música més actual amb DJ Burbaia, que farà ballar tots els que es donin cita a l’envelat de sa Senieta.

Formació Digital del Consell Insular de Formentera

El passat dijous 30 de novembre marca l’inici de l’especialitat formativa de
Xarxes Socials i Màrqueting 2.0. al Consell Insular de Formentera, com a part
de la convocatòria de programes de formació no conduents a certificats de
professionalitat adreçats prioritàriament a treballadors per al període 2022-2025
(2n període) subvencionades pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears
(SOIB), el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i finançades pel Fons
Social Europeu, on el Consell Insular de Formentera ha estat beneficiari d’una
subvenció concedida per a l’execució d’accions destinades a millorar
l’ocupabilitat local.
La ràpida ocupació de les deu places ofertes en aquest curs subratlla el creixent
interès en l’aplicació de noves tecnologies en el mercat laboral i la notable
disposició de les persones aturades per elevar les seves habilitats i
competències. La iniciativa, amb el suport del SOIB, s’alinea amb la visió del
Consell de Formentera d’enfortir l’ocupació i consolidar les polítiques de
desenvolupament local a l’illa.
Aquest programa formatiu no només respon a la demanda actual del mercat
laboral, sinó que també representa un pas significatiu cap a l’apoderament de la
força laboral local. La inversió en habilitats digitals, particularment en l’àmbit de
les xarxes socials i el màrqueting digital, posiciona els participants per afrontar
els desafiaments contemporanis i contribuir al creixement econòmic de
Formentera.
L’alta demanda registrada subratlla la importància de continuar promovent
iniciatives similars que impulsin la capacitació i el desenvolupament professional.
A principis de 2024 el Consell té previst posar en marxa una nova acció formativa
d’Anglès per al sector comercial, per reafirmar el compromís de seguir liderant
esforços per millorar l’ocupabilitat i fomentar el progrés sostenible en la
comunitat local.

Comencen els treballs de construcció del trull de Formentera, que costarà 589.855 euros i que serà finançada en part pel Grup Leader

El Consell Insular de Formentera ha iniciat els treballs per a la construcció i equipament d’un trull que donarà servei al sector primari de l'illa. Aquesta instal·lació estarà situada al solar de la Cooperativa de Formentera i està previst que entri en funcionament per a la campanya 2024.

El projecte compta amb una inversió total de 589.885,12 euros, que en principi estaran sufragats amb fons de Consell Insular però per al qual s'ha presentat una sol·licitud de subvenció a la línia d'ajudes del Grup Leader d'Eivissa i Formentera, que està previst que es concedeixi en l'anualitat de 2024.

La construcció d'aquesta infraestructura la realitza per encomanda de gestió l'empresa TRAGSA i s'ha iniciat amb la signatura de l'acta de replanteig el passat 16 de novembre per un import de 324.290,12 euros. El termini d'execució previst de les obres és de tres mesos.

La maquinària, per part seva, ha estat adjudicada a l'empresa Elías Jadraque SA per un import de 265.595 euros.

La representació de ‘Grúmic, un somni de tardor’, tanca el programa d’arts escèniques i musicals L’illa a escena

La Sala de Cultura-Cinema acollirà dissabte,9 de desembre, l’obra teatral ‘Grúmic, un somni de tardor’, a càrrec de La Fornal d’Espectacles. Es tracta d’un espectacle per a tota la família (a partir dels 3 anys), on un follet molt espabilitat explicarà com s’ho fa per dirigir tots els elements de la natura perquè arribi la tardor.

‘Grúmic, un somni de tardor’, és el relat del retorn a la infantesa i de com un infant de cinc anys ha d’entendre la necessitat d’aprendre per a poder assolir els seus objectius. Una proposta que combina objectes i cançons, en la qual aquests elements sumats al text, la llum i l'escenografia recolzen una història plena de fantasia. Seguint la línia poètica que la companyia ha desenvolupat des de fa més d’una dècada, en aquest espectacle també hi trobam elements pròxims a la tècnica del clown i la comèdia.

Aquest treball escènic representa un espai de trobada i consum cultural entre pares i fills. Estimula valors imprescindibles per a l’educació de les persones, així com la creativitat , l’emotivitat i l’empatia dels mes petits. L’espectacle, que començarà a las 18 hores, tendra una durada de 50 minuts i un preu de 4 euros, amb un descompte del 50 % per al preu reduït.

‘Grúmic, un somni de tardor’ és la darrera representació inclosa al programa d’arts escèniques i musicals L’Illa a Escena d’aquesta etapa de tardor-hivern.

More Articles...

Page 3 of 403

3

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat