• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

Formentera.eco ha rebutjat un 10 % de les sol·licituds rebudes aquest estiu per accedir amb vehicle a l'illa

Formentera.eco ha rebut un total de 58.736 sol·licituds d'entrada de vehicles a l'illa, de les quals se n'han denegat 5.753, aproximadament un 10 %, la majoria d'elles per tractar-se de vehicles de lloguer d'Eivissa, la qual cosa està prohibida per llei.

Així mateix, es tracta d'unes 15.000 sol·licituds més que les rebudes l'any passat, quan Formentera.eco va estar actiu 93 dies, es varen aprovar un total de 43.438 sol·licituds i únicament es va denegar el 5 % de les entrades sol·licitades.

El sistema Formentera.eco ha suposat uns ingressos bruts del voltant de 505.000 euros, pràcticament el doble que l'any passat, que es varen recaptar 264.000 euros. L'estada mitjana dels vehicles a l'illa ha set de 4,9 dies, ha disminuït en 0,5 punts la mitjana respecte les dades registrades l'any passat. Així mateix, les estades d'un dia s'han reduït un 3 % respecte de 2022.

Dels 122 dies que ha estat actiu aquesta temporada Formentera.eco, en 25 dies s'ha aconseguit el contingent màxim de vehicles permesos, tots ells el mes d'agost; la resta dels dies l'ocupació mitjana va oscil·lar entre el 75 % i el 99 %.

En aquests moments s'estan acabant de revisar i tramitar les sancions de les darreres setmanes, així i tot s'estima que hauran set unes 2.500 sancions.

D'altra banda, la consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, ha anunciat que la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics s'ha ampliat amb la instal·lació d'algun punt més en diferents pobles de l'illa. Així mateix, ha destacat que s'han dut a terme tasques de millora de funcionament i manteniment en tots els punts de la xarxa, així com substitució de punts antics, on s'ha millorat la potència elèctrica.

A la Savina, a l'aparcament al costat del restaurant Café del Llago, s'ha ampliat de dos a quatre punts de recàrrega, igual que a l'aparcament de sa Senieta. S'han posat en funcionament els tres punts de recàrrega del carrer de Joan Castelló Guasch, així com el punt davant el parc infantil de ses Bardetes. Avui dia funcionen correctament tots els punts, falta el situat al far de la Mola, perquè s'està pendent del canvi de potència elèctrica.

L'equip de Govern de Sa Unió fa balanç dels seus 100 primers dies al capdavant del Consell Insular de Formentera amb un balanç molt positiu

L'equip de Govern del Consell Insular de Formentera ha valorat avui els seus 100 primers dies en la institució. Uns primers 100 dies que s'han saldat amb un balanç “molt positiu”, segons ha explicat el president de la institució, Llorenç Córdoba, màximament després d'haver de fer front a la “absoluta desorganització” que es van trobar en entrar a governar. “Cal dir que aquesta desorganització que hem trobat no és culpa dels funcionaris del Consell”, ha apuntat el president.

“Han estat 100 dies molt intensos, de molta feina, on hem intentat conèixer la realitat interna del Consell i, d'aquesta forma, tenir una base per a treballar”, ha assenyalat Córdoba, que ha agraït l'esforç realitzat en aquests dies per treballadors de la casa i consellers per a tractar de tirar endavant la ingent quantitat de treball que calia fer per a posar al dia la institució.

El president ha destacat així mateix d'aquest inici de legislatura la bona i directa relació que hi ha entre el Consell Insular i el Govern balear. “Això portarà molts beneficis a Formentera i en això estem treballant”, ha insistit.

Per la seva part el portaveu de l'equip de Govern, José Manuel Alcaraz, ha recordat que s'ha estat treballant des de les diferents àrees “per a tornar a portar i acostar la administració a tots els ciutadans de Formentera” i ha manifestat la seva convicció que “en aquests primers 100 dies hem comès menys errors que encerts en la gestió que hem fet”.

Alcaraz ha destacat que s'han complert promeses electorals en temps rècord, com l'obertura d'una oficina d'atenció ciutadana en Sant Ferran o la posada en marxa dels menjadors escolars, que estaran tots en funcionament o al llarg d'aquesta setmana o al principi de la qual ve.

En l'àrea educativa i de patrimoni també s'ha implantat la gratuïtat per al cicle de zero a tres anys en les escoletes de l'illa, a més d'haver començat la restauració de Cas ses Ferreres per a crear un espai polivalent i un observatori astronòmic.

Quant a les mesures adoptades en aquests primers 100 dies en l'àrea de Mobilitat, destaca el canvi de la bonificació dels bons i títols multiviatges del transport públic, que s'aplicava a tots els usuaris i que ara s'ha limitat a residents a Formentera, menors d'edat, persones amb discapacitat i treballadors a l'illa.

Així mateix, en aquesta primera etapa de la legislatura s'ha procedit a realitzar un pla de xoc de neteja amb l'empresa Prezero per a augmentar, entre altres coses, les freqüències de buidatge de contenidors.

En matèria turística, ha assegurat que ja s'està treballant per la desestacionalització i per tenir un model turístic propi. “El model d'aquesta illa no és el d'Eivissa i no és el de Menorca, el nostre model de futur és el de Formentera, el model de Formentera de sempre, i per això apostarem en les nostres polítiques turístiques, les nostres polítiques de comerç i les nostres polítiques d'habitatge”.

Alcaraz ha fet recalcament en l'esforç que ha realitzat l'actual equip de Govern per a no perdre subvencions ja compromeses amb fons Next Generation. Per això, s'ha procedit a incrementar de dos a cinc treballadors l’àrea de contractació a fi de tirar endavant totes les licitacions pendents d'aquestes ajudes europees.

En infraestructures s'està redactant ja el projecte de remodelació de l'Antiga escola des Cap de Barbaria per a convertir-la en un centre d’artesania i polivalent d'exposicions. Alcaraz ha apuntat també que “volem una illa amb més control i més seguretat, per això hem reforçat l'àrea de supervisió del territori”, que en aquests moments compta amb dos zeladors i un supervisor. Seguint en aquesta línia de Seguretat, el portaveu de l'equip de Govern ha anunciat que avui mateix la taula sindical aprovarà les bases per a dotar a la Policia Local amb dos nous agents i per a crear la plaça d'un inspector turístic, figura que mai ha tingut el Consell i que servirà, entre altres coses, per a poder posar en el mercat més habitatge residencial.

En matèria esportiva el portaveu de l'Executiu insular ha destacat que s'ha pogut dotar en aquests primers mesos de legislatura al poliesportiu del personal suficient per a poder donar un servei adequat i *augmentar el nombre de classes dirigides i de natació.

El portaveu del Consell ha destacat així mateix la recuperació de la festa Sa Flower Formentera i la creació de Sa Fireta, un esdeveniment lúdic per als més petits de la casa.

Els majors de Formentera celebren la seva festivitat amb menjars i excursions

El Club de Jubilats de Sant Francesc va celebrar diumenge passat el Dia dels Majors amb una missa a l'església de la localitat i un dinar a l'Hotel Riu La Mola. Varen assistir a l’acte la consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació Ciutadana, Eva Nieto; la consellera de Benestar Social, Cristina Costa; la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, i el conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz.

Dissabte que ve serà el Club de Jubilats de Sant Ferran el que celebri la festivitat; i el diumenge, els majors de la Mola, en aquest cas amb una excursió pel patrimoni cultural de Formentera, a més d’un dinar.

El Consell Insular de Formentera no renuncia a rebre els 429.000 euros amb els quals l'Estat subvenciona el transport públic malgrat les dificultats per justificar-la

La consellera de Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Verónica Castelló, ha assenyalat que l'anterior equip de Govern del PSOE i Gent per Formentera ja sabia que no es complien els requisits exigits pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) per justificar la subvenció governamental de 429.000 euros per a bonificar el transport públic terrestre.

Castelló ha insistit que “l'anterior conseller del ram, Rafa González, i els seus companys d'equip de govern estan criticant que el Consell hagi modificat quin tipus d'usuari pot beneficiar-se del 100 % de la bonificació del preu del transport públic, quan ell i els seus companys ja coneixien des de finals del mes de maig la resolució provisional del MITMA en la qual s'enumeraven les condicions que calia complir per justificar la recepció d'aquesta subvenció; unes condicions que, clarament, l'anterior equip de Govern del Consell coneixia que no complia”.

Entre altres coses, des de l'Executiu central s'exigia que es comptàs amb un registre electrònic dels abonaments i títols multiviatge que s'acollien a aquesta mesura de bonificació, un registre que calia conservar a la disposició del MITMA durant tot el temps d'aplicació de la mesura i durant els cinc anys següents, a l'efecte de possibles controls financers i auditories.

Així mateix, el Ministeri exigia que, en el cas dels abonaments, com a mínim, havia de constar l'identificador de l'abonament, el DNI de l'usuari de l'abonament, el temps de durada, el trajecte o zona coberts i la data d'expedició. Quant als títols multiviatge, havia de constar l'identificador, l'itinerari o àmbit territorial d'aplicació, el nombre de viatgers que inclou i la data d'expedició.

En vista que no es complien els requisits bàsics, l'anterior equip de Govern del Consell Insular va fer una sèrie d'al·legacions que va traslladar al Govern balear, que és l'administració encarregada de gestionar aquesta partida pressupostària, i que, al seu torn, va traslladar aquestes al·legacions al Ministeri.

“Ara, el Govern central ha tret una resolució definitiva que és pràcticament calcada a la provisional, per la qual cosa des del Consell veim difícil poder justificar aquesta subvenció”, ha manifestat Castelló, que ha assegurat així mateix que, malgrat tot, “continuarem treballant per poder cobrar aquesta subvenció”.

La consellera ha criticat també que a l'anterior conseller de Mobilitat se li ompli ara la boca amb la paraula sostenibilitat “quan tenim una contracta de transport públic de l'any 1998 i que està caducada i prorrogada fa deu anys, amb un sistema tarifari obsolet i amb uns vehicles amb unes emissions de CO2 molt allunyades del que és la sostenibilitat, i tot perquè el conseller de Gent per Formentera no va treballar prou per tirar endavant la nova contracta durant tots els anys que ha estat en el càrrec”.

More Articles...

Page 7 of 448

7

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat