• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

News

Consell Insular de Formentera i PIMEF celebren una jornada per animar les empreses locals a presentar-se a les licitacions públiques

El Consell Insular de Formentera i la PIMEF celebraran el pròxim dia 30 de novembre, a les 19 hores en la seu de la patronal, una jornada informativa sobre la contractació pública per a petites i mitjanes empreses.

Segons ha explicat la gerent de PIMEF, Lídia Álvarez, l’objectiu d'aquesta jornada és “animar les empreses locals a presentar-se als diferents concursos que treu l'administració insular” i que tenguin eines que els facilitin a les presentar-se a les licitacions públiques.

Per la seva part el conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, ha assenyalat que des del Consell "estam molt interessats que es presentin empreses locals a les pròximes licitacions en igualtat de condicions que les que es presenten de fora".

La jornada consistirà en una xerrada impartida per tècnics del Consell Insular de Formentera, i posteriorment s'obrirà un debat entre empresaris i administració per a conèixer de primera mà que traves s'estan trobant les petites i medianes empreses de l'illa a l'hora de presentar-se a aquestes licitacions, buscar solucions als problemes que plantegen i resoldre qualsevol tipus de dubte que tenguin sobre els concursos públics de l'administració.

El Consell de Formentera inicia els treballs de la xarxa de clavegueram des Ca Marí, amb l'execució de la primera fase per un import de 303.370,74 euros

El Consell Insular de Formentera està executant les obres de la primera fase del projecte de dotació de la xarxa de clavegueram públic en el nucli urbà des Ca Marí. L'objectiu d'aquests treballs és que les aigües residuals d'aquesta zona deixin de tractar-se en instal·lacions privades i es canalitzin a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Sant Francesc.

Per a això cal construir la nova xarxa que transcorrerà pel nucli urbà, la qual cosa es denomina la xarxa de baixa, a més d'instal·lar canonades i pous de registre, així com les escomeses, i un bombament amb la finalitat d'impulsar les aigües residuals a la xarxa que baixa del Pilar de la Mola fins a la EDAR de Sant Francesc.

El pressupost total de les dues fases amb les quals compta el projecte ascendeix a 1.500.000 euros, dels quals 1.250.000 provenen de l'Impost de Turisme Sostenible i els 250.000 restants de fons propis del Consell.

Aquesta primera fase es va licitar per un import de 360.854,94 euros, IVA inclòs, i finalment es va adjudicar per 303.370,74 euros, IVA inclòs, a l'empresa ACCYNIA Enginyeria S.L.

Les obres varen començar el passat 1 de novembre i està previst que finalitzin el 2 de febrer de 2024.

Finalitza la instal·lació de panells solars a les instal·lacions de l'Escola de Vela de Formentera

El Consell Insular de Formentera ha finalitzat la instal·lació de panells solars a les instal·lacions de l'Escola de Vela de Formentera. Es tracta d'un sistema de panells fotovoltaics per a consum directe, sense emmagatzematge, que consta d'un total de 24 panells.

La potència instal·lada és de 13,08 kwp i permetrà un estalvi de 5,48 tones d'emissions de CO a l'atmosfera, la qual cosa equival a 252 arbres plantats.

El cost d'aquesta instal·lació de panells fotovoltaics ha set de 26.037,24 euros, IVA inclòs, i el termini d'execució dels treballs ha set de 6 mesos. L'empresa encarregada de la instal·lació és Enervega SLU.

Aquesta iniciativa està impulsada per la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 6 de setembre de 2021 per la qual s’aprova la convocatòria pública de subvencions per a la realització d’instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable, amb o sense emmagatzematge, i la incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia ja existents, en el sector residencial, les administracions públiques.

Formentera compta amb tres nous agents de policia

El Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí la presa de possessió de tres nous agents de Policia, que passaran a formar part de la plantilla de la Policia Local de l'illa. Es tracta de tres agents que es trobaven fent les pràctiques a Formentera i que, després d'aquesta presa de possessió, passen a formar part del funcionariat de l'illa.

Amb aquestes tres noves incorporacions passa a disset el nombre d'agents amb els quals compta la plantilla de la Policia Local de Formentera, a costa de l'oposició que es durà a terme el mes de gener.

El Consell Insular de Formentera organitza un programa d'activitats nadalenques per a tots els públics i amb una pista de patinatge sobre gel com a novetat

El Consell Insular de Formentera ha presentat aquest matí els actes previstos per a aquestes festes nadalenques i en els quals els principals protagonistes seran els més petits de la casa, encara que hi haurà activitats per a tots els públics.

Nadal començarà oficialment el divendres, 1 de desembre les 17 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc amb la inauguració del Mininadal, amb l'espectacle d’Anakrónica ‘Ho saps tot del nadal?’. Posteriorment, a les 18 hores, es procedirà a l'encesa de la il·luminació nadalenca i mitja hora més tard es procedirà a la inauguració del mercat nadalenc.

Segons ha assenyalat la consellera de Festes, Eva Nieto, “volem que per Nadal hi hagi activitats de tota mena i per a totes les edats: exposicions, concerts o tallers que donin impuls a les nostres tradicions, com és el cas del taller per a aprendre a elaborar la salsa de Nadal”. Unes activitats que no sols es fan pensant en els residents a l'illa, sinó també en aquells que resideixen fora de l'illa per estudis o treball o els que tenen a l'illa la seva segona residència. “Volem que Formentera no sigui un lloc del qual escapar per Nadal, sinó on tornar en aquestes festes”, ha insistit la consellera.

Eva Nieto ha revelat així mateix que, per primera vegada en les festes nadalenques, Formentera comptarà amb una pista de patinatge de gel. “He anat recollint les peticions que em feien els més petits pel carrer i fruit d'això és que, per primera vegada, Formentera comptarà amb una pista de gel en les festes nadalenques. Es tracta d'un gel ecològic i estarà instal·lada prop del Mercat de Nadal”, ha explicat.

Quant a la resta de programació per a aquestes festes nadalenques, dissabte, 9 de desembre, a les 18 hores, la Sala de Cultura Cinema acollirà l'obra de teatre ‘Grúmic, un somni de tardor’, a càrrec de la companyia La Fornal d’Espectacles. Dos dies més tard, el dilluns 11 de desembre, s'inaugurarà l’exposició Col·lectiva de Nadal a les 19 hores a la sala d'exposicions ‘Ajuntament Vell’.

El dimarts, 12 de desembre, tots els interessats a aprendre a fer salsa de Nadal podran fer-ho al Centri Antoni Tur ‘Gabrielet’ amb el taller que ha organitzat el Consell Insular de Formentera i les inscripcions del qual es podran realitzar en el correu electrònic coneixpatrimoni@conselldeformentera.cat.

El dimecres, 13 de desembre, la plaça de l'Església de Sant Ferran s'omplirà de nadales amb ‘Cantam nadales’, a càrrec dels alumnes dels col·legis del Pilar, el Mestre Lluís Andreu, el de Sant Ferran de ses Roques i el Verge Miraculosa, a més dels alumnes de l'Institut Marc Ferrer. Això serà a partir de les 18 hores i posteriorment se servirà una xocolatada i coca dolça, tot sense gluten ni lactosa.

El dijous, 14 de desembre, el punt de lectura de Sant Ferran acollirà a les 17 hores el ‘Contacontes conta’m el mon’, de la mà de David i Monma. Aquest mateix dia, a les 18 hores a l'església de Sant Francesc el Cor infantil de l'escola de Música i Dansa i la Coral Polifònica de Formentera interpretaran el Concert de Nadales. També el mateix dijous 14 i el divendres 15 de desembre el Casal de Joves acollirà, a les 18.30 hores, un taller de decoració nadalenca.

El dissabte 16 de desembre els alumnes del col·legi Verge Miraculosa representaran a les 16 hores a la Sala de Cultura (Cinema) el Betlem vivent de Nadal. Aquest mateix dia se celebrarà la nit de concerts amb Morning Drivers, Canalles del guateque i dj Burbaia.

El dimarts 19 i el dimecres 20 de desembre els patges reals visitaran els centres educatius de l'illa. També el dimecres 20 de desembre Papà Noel visitarà la carpa de sa Senieta a les 17.30 hores. Durant la visita hi haurà xocolatada i coca dolça sense gluten ni lactosa.

El dijous, 21 de desembre, se celebrarà el Nadal a la plaça a les 18 hores en la plaça de la Constitució de Sant Francesc, a càrrec de l'Escola de Música i Dansa. El diumenge, 24 de desembre, l'església de Sant Francesc acollirà la Missa de matines i caramelles de Nadal a mitjanit, alguna cosa que es repetirà el 26 de desembre a les 11 hores a l'església de Sant Ferran i a les 17 hores en la del Pilar de la Mola.

El diumenge, 31 de desembre, l’envelat de sa Senieta acollirà la celebració de la nit de cap d'any amb Tremendos a partir de la una de la matinada mentre que el 4 de gener, a les 17.30 hores, s'oferirà una xocolatada en el Casal de Joves. El divendres, 5 de gener, es procedirà a la tradicional Cavalcada dels Reis Mags.

A més d'aquestes activitats, el dimecres, 13 de desembre, es procedirà al lliurament de premis del XVII concurs d'Aparadorisme Nadalenc. A més, del 27 de desembre al 4 de gener el mòdul esportiu acollirà el Diverespai, amb inflables i altres activitats per als més petits de la casa.

More Articles...

Page 6 of 403

6

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat