• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Media News

Winner of Black Friday Formentera picks up her prize

foto 2022xii black fridayConchita Fátima Bittancourt has won last Friday's Black Friday Formentera. The contest took place last Friday and was co-presented by the Office of Commerce of the Consell de Formentera and the island's small- and medium-sized business group, Pimef. The winner, who got her Compra a Casa card in 2018, made her winning purchase at Avenida de la Mola Supermarket and has won a €50 gift card.

Further, "At Christmas, Buy Local" (Al Nadal, Compra a Casa), a push to reward islanders for doing their shopping at establishments based on Formentera, starts today and concludes 6 January. As part of this year's initiative, local shoppers who spend €20 at participating establishments are automatically entered to win a "Compra a Casa" gift card worth €500.

1 December 2022
Communications Office
Consell de Formentera

Formentera obri l'Oficina Municipal de Justícia, 'una porta als serveis públics per als ciutadans de l'illa'

foto 2022xii oficina justiciaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, acompanyada del secretari d'Estat de Justícia (SEJ), Tontxu Rodríguez, i del director general de Relacions Institucionals del Govern, Francesc Miralles, han inaugurat avui a Formentera el segon projecte pilot d'Oficina de Justícia als municipis (OJM) que s'implementa a tot Espanya, després del que es va portar a terme a la província d'Albacete, i el primer en un territori caracteritzat per la insularitat. A la inauguració han estat presents diferents consellers de l'equip de govern, autoritats balears i estatals dels cossos de seguretat i representats judicials d'Eivissa i Formentera.

Ana Juan ha destacat en la presentació que aquesta nova oficina "apropa els serveis públics judicials a Formentera d'una manera més àgil i senzilla i evitarà desplaçaments que avui en dia es fan a Eivissa o Palma per un simple tràmit judicial". La presidenta del Consell ha subratllat que "aquesta modernització de la justícia és molt necessària per a territoris com el nostre" i ha destacat que "Formentera no renuncia a cap jutjat d'instrucció i que es continuarà treballant per millorar els serveis públics a la ciutadania, com fa aquesta nova oficina".

Tontxu Rodríguez ha assenyalat que "també el servei públic de Justícia, que afecta tots els àmbits de la vida –personal, familiar o laboral–, necessita una estructura propera per atendre amb immediatesa les demandes ciutadanes". Les OJM que dissenya la Llei orgànica d'eficiència organitzativa, que es constituiran a tots els municipis on no hi hagi un Tribunal d'Instància, "responen a aquesta necessitat i són especialment rellevants en aquelles localitats més petites, amb dificultats en les comunicacions", ha afegit Rodríguez. Amb aquestes Oficines "es possibilita una nova organització dels mitjans al servei de la Justícia de proximitat, i la seva plena adaptació a la realitat social i tecnològica", ha explicat el SEJ, que ha assegurat que això "resulta especialment palès en territoris insulars com Formentera".

La nova OJM permetrà a la ciutadania de l'illa assistir per videoconferència a judicis en què hagin estat citats; evitarà que els policies locals que prestin testimoni hagin de perdre la jornada o dependre de les condicions meteorològiques per viatjar a Eivissa; facilitarà la concessió d'apoderament apud acta; possibilitarà l'obtenció del reconeixement del dret de justícia gratuïta; o la validació d'un títol educatiu estranger, entre altres tràmits. Rodríguez ha destacat la "intensa col·laboració" de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia, de la Secretaria de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, dels Jutjats d'Eivissa, del personal del Jutjat de Pau de Formentera, també del Registre Civil, així com de la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia i els seus equips per fer possible aquest projecte pilot. Per fer-ho, el Jutjat de Pau de Formentera ha estat dotat amb l'equipament tecnològic necessari i reforçat amb personal, que col·laborarà durant el desplegament del projecte perquè els residents de l'illa no necessitin desplaçar-se fins a les seus judicials d'Eivissa o Palma per relacionar-se amb la Justícia, ha explicat el SEJ.

Inauguració del projecte
Prèviament, a la presentació, s'han fet proves d'alguns dels tràmits que es podran dur a terme des de l'Oficina de Justícia de Formentera. Així, s'ha fet una connexió per videoconferència des del Jutjat de Pau de Formentera amb la ministra de Justícia, Pilar Llop, des de la Delegació de Govern a Illes Balears, a Palma, on la ministra es troba de visita institucional. Posteriorment, s'ha fet una jura de nacionalitat per videoconferència i s'ha establert una connexió amb l'Oficina d'Atenció a les Víctimes de Delictes Violents i contra la Llibertat Sexual. També s'ha enllaçat a manera de prova amb una sala de vistes d'Eivissa des del càrrec de Guàrdia Civil. Es tracta d'un sistema, fruit del conveni entre els ministeris de Justícia i Interior, que permet que en cas que hi hagi una denúncia, denunciant i denunciat no hagin de coincidir físicament a la sala de vistes. Finalment, s'ha dut a terme una demostració de lloc de treball deslocalitzat, que ha permès a una funcionària de l'Administració de Justícia del Jutjat de 1a Instància número 5 d'Eivissa treballar des de Formentera.

20 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Exhibition of eighth Eivissa-Formentera Architecture Awards

At 7.30pm, Friday 2 December, Centre Antoni Tur 'Gabrielet' will pull back the curtain on a display of works which the Official Architects' College of the Balearic Islands named winners of the eighth Eivissa-Formentera Architecture Awards (2016-2020). The exhibition will be on view 11.00am to 2.00pm and 4.00pm to 6.00pm, Monday to Saturday until 16 December. Monday mornings and Tuesday afternoons it will be closed.

1 December 2022
Communications Office
Consell de Formentera

cartell 2022xii arquitectura

Meeting with director of Office for Children and Adolescents of Balearic Islands

foto 2022xii oficina infancia adolescenciaToday Vanessa Parellada, councillor of youth affairs and citizen participation, met with Josep Lluís Riera, director of the Office of Children and Adolescents of the Balearic Islands (OIAIB), managers of departments of the Consell, and representatives of Formentera groups focused on children and youth. Riera wanted to explain OIAIB's work to defend and promote the rights of youth in the islands and he pointed up his readiness and availability for whatever they may need.

Councillor Parellada welcomed Riera's visit, which bridges the divide between resources in the Balearic Islands and local groups and their members. The local representatives described a need for help from government agencies in their work with children and young people, especially if suspicions exist around possible situations of abuse. Riera said that safeguarding the rights of minors is the responsibility of society as a whole. For her part, Councillor Parellada pledged to seek new ways to coordinate with groups, together with the Formentera Office of Social Welfare, and work together on prevention.


30 November 2022
Communications Office
Consell de Formentera

More Articles...

Page 2 of 390

2

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat