• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques Aprovat el traspàs de Turisme a Formentera

Aprovat el traspàs de Turisme a Formentera

Turistes mercat artesa de la molaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui dilluns s’ha aprovat el text definitiu del traspàs de la competència de Promoció Turística de Formentera, Menorca i Mallorca, així com la millora del finançament per a Eivissa que ja comptava amb aquesta transferència des de l’any 2015.

Formentera rebrà un 11,07% del pressupost total
En el cas de Formentera, i en relació a la transferència de competència plantejada pel PP el 2015, es millora tant la dotació econòmica com els serveis i funcions que es transfereixen. Així, es rebrà una dotació econòmica de l'11,07 % del cost efectiu i es transfereixen funcions tan importants com estadístiques, estudis de mercat i creació de producte entre d’altres.

Segons ha explicat Alejandra Ferrer, consellera de Territori i Turisme, es compleix així amb el calendari fixat i es garanteix que a partir de l'1 d'abril d’enguany es farà efectiu el traspàs de competències amb la seva corresponent dotació econòmica. Aquest 2018, doncs, serà un any atípic, ja que hi ha una sèrie de compromisos a executar en col·laboració amb l’Agència de Turisme Balear (ATB) per mor que la transferència es fa efectiva iniciat ja l'any.

La titular insular de Turisme ha assegurat que “es tracta d'un bon acord perquè finalment es millora la dotació econòmica, que serà aproximadament d'un milió d'euros, i sobretot s'incorpora la transferència de personal i de funcions i importants serveis inherents a promoció turística".

Una vegada aprovat el text definitiu en la Comissió Mixta, resta l'aprovació del mateix en els respectius Plens dels Consells, i finalment la reunió de la Comissió Mixta i el posterior vistiplau pel Consell de Govern.

Aquesta transferència permetrà realitzar una promoció més individualitzada i tenint en compte els interessos i característiques de Formentera, així com iniciar destacats projectes com la creació d'un observatori turístic a l’illa.

balearsculturaltour

autoavaluacio_establiments_turistics_esp

Ens trobareu a:
c. de Mallorca, 15
07871 Sant Ferran
tel. 971 32 12 10 · fax 971 32 10 73
turisme@formentera.es

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)