• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social Formentera commemora al mes d’octubre la despatologització trans*

Formentera commemora al mes d’octubre la despatologització trans*

diatrans 2019 v6 imprimir-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i LGTBI, ha presentat avui el cartell d'activitats organitzades per commemorar el Dia de la despatologització trans* que se celebra el tercer cap de setmana d’octubre. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha recordat que amb aquest cartell d'activitats “es pretén normalitzar i fer visible la diversitat d’identitats de gènere i apartar-les de les seves connotacions patologitzants”.

El pròxim dimarts 22 d'octubre a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez es farà una xerrada col·loqui sobre el llibre Todos los parques no son un paraíso a la qual assistirà el mateix escriptor Antoni Roig Roselló. Aquesta novel·la escrita al 1977 és el relat en primera persona d'Antoni un home que estava atrapat entre dos amors, la seva vocació religiosa i la seva orientació homosexual. El 1977 aquesta novel·la va ser finalista del Premi Planeta i arrel la seva publicació l'autor va ser expulsat de l'ordre de los Carmelitas Descalzos. L'acte serà presentat per Toni Martí (Sa clau de s'armari) i Miquel Costa (Espai_F).

Cinefòrum
El dimarts 29 d'octubre a les 19.00h a la Sala de Cultura-Cinema es projectarà la pel·lícula documental Me llamo Violeta. Un film de 76 minuts de durada. El seu argument es basa en què als sis anys, Ignacio, fill de Nacho Vidal i Franceska Jaimes, va dir als seus pares: “Soy una niña, me llamo Violeta”.

Aquest commovedor documental tracta sobre la diversitat de gènere i captivà el públic del Festival de Cinema de Màlaga, on fou guanyador del Premi del Públic i el Premi d'Amnistía Internacional en el DocsBarcelona. Després de la projecció es farà un col·loqui amb presència de membres de l'associació Transitam. En aquest col·loqui una mare d'una jove trans* de 18 anys explicarà la seva experiència, i una persona que està fent el transit explicarà en primera persona aquesta vivència.

Activitats a l’institut
A més, durant aquest mes d’octubre es faran diverses activitats i tallers per treballar els estereotips i la diversitat de gènere i el mite de l’amor romàntic amb alumnes de l'IES Marc Ferrer. “Hem volgut potenciar la informació entre el jovent de l'illa, per normalitzar la diversitat de gènere existent, en aquest moment vital tant sensible com és l’adolescència en la construcció de la identitat”, segons ha explicat la consellera.

Vanessa Parellada ha recordat que a més d'aquestes activitats, des de la seva àrea treballen de manera transversal amb la resta d’àrees del Consell, en especial la de Cultura per incloure dins la programació cultural obres de temàtica LGTBIQ+ “perquè la diversitat sexual i de gènere ha d’estar present amb tota normalitat a tots els àmbits i durant tot l'any, no només al volant de les dates reivindicatives assenyalades”.

16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1