• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques El Formentera Fotogràfica torna a portar a l’illa el coneixement de grans professionals del món de la fotografia

El Formentera Fotogràfica torna a portar a l’illa el coneixement de grans professionals del món de la fotografia

foto-ff-2020--2019-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Promoció Turística, ha explicat que entre el 29 d’abril i el 3 de maig se celebrarà a l’illa de Formentera la 8a edició del Formentera Fotogràfica. En aquest festival, de cinc dies de durada, adreçat a professionals, estudiants i aficionats de la imatge, els inscrits podran aprendre i compartir el coneixement de grans professionals del món de la fotografia nacional i internacional, en un indret únic com és Formentera.

La presidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que el Formentera Fotogràfica s’inclou dins la campanya Descobreix Formentera al maig, per atraure turisme en els extrems de la temporada. “A més, aquest esdeveniment posa Formentera en el centre dels objectius de molts amants de la fotografia que troben a la nostra illa un lloc idíl·lic per practicar la seva afició”, ha afegit Alejandra Ferrer. La presidenta ha recordat que hi ha un preu especial per als residents de 165€ per tot el curs, ja que tenen un 50% de descompte, per la resta el preu del festival és de 325€. Les inscripcions es poden fer al web https://www.formenterafotografica.com.

Ponents
La nord-americana Donna Ferrato i el marsellès Antoine d’Agata al costat de referents de la fotografia espanyola com Vari Caramés, Miguel Oriola i Manuel Outumuro.

L’activista Donna Ferrato, una de les màximes exponents de la fotografia documental guardonada recentment amb el premi PhotoEspaña 2019, travessa l’Atlàntic per compartir la seva lluita contra la violència de gènere i el seu compromís en la defensa dels drets de la dona, la igualtat de gènere i la llibertat sexual.

Per altra banda, el fotògraf i cineasta marsellès Antoine d’Agata presentarà a Formentera un fragment de White noise, la seva última producció cinematogràfica aclamada pel públic a l’IFFR (International Film Festival Rotterdam). Una revisió als 30 anys de trajectòria d’aquest mestre de la fotografia documental de l’agència Magnum Photos.

També hi haurà la presència de grans fotògrafes i fotògrafs com ara Javier Aznar —biòleg membre de la ILCP—, Jota Barros —pedagog i fotògraf de carrer—, Vari Caramés —referent de la fotografia contemporània gallega—, Antoni Cladera —fotògraf de natura i membre fundador de Photopills—, Tomeu Coll —documentalista mallorquí—, Adriana López Sanfeliu —fotògrafa i cineasta—, Camilla de Maffei i Eugeni Gay de l’Observatorio, Ferran Forné —docent i subdirector de fotografia del Diari Ara—, Miguel Oriola —docent i fotògraf de moda—, Manuel Outumuro —retratista enamorat de la indumentària— i Juanan Requena amb La Ínsula nòmada.

Projecció documental
Silence Sounds Good és el documental guanyador de la categoria nacional del Dart festival 2019, d’Adriana López Sanfeliu, i es projectarà a la Sala de Cultura de Sant Francesc el dimecres 29 d’abril a les 22.00h. Amb aquest film es vol fer un homenatge a la figura de l’artista francès Elliott Erwitt, fotògraf de l’agència Magnum Photos amb més de 70 anys de trajectòria.
El documental serà obert al públic en general i d’entrada gratuïta.

Exposició de Toni Catany
El Far de la Mola i la Sala d’Exposicions de Sant Francesc acolliran la mostra Altars profans de Toni Catany, una mostra coorganitzada per l’àrea de Cultura del Consell de Formentera i la Fundació Toni Catany.

Les fotografies del singular fotògraf de Llucmajor (Mallorca), Toni Catany, s’exposaran a Formentera gràcies a la col·laboració de la fundació que porta el seu nom. La mostra presenta l’última sèrie creativa d’aquest creador incansable de la fotografia contemporània, mort l’octubre de 2013 mentre preparava aquesta exposició per a la galeria Trama de Barcelona. La consellera de Cultura, Susana Labrador ha expressat la seva satisfacció “per poder apropar aquesta mostra a la ciutadania de Formentera, i als aficionats de la fotografia que aquells dies visitaran la nostra illa, ja que és una exposició necessària si es vol conèixer la figura d’aquest fotògraf de les illes i que encaixa perfectament en els dos espais expositius que l’acolliran”.

La inauguració serà dimecres 15 d’abril a les 20.00h a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’. La mostra es podrà veure fins el 2 de maig a la sala Ajuntament Vell, i fins a finals del mes de juny a la sala d’exposicions del Far de la Mola.

Binomi: fotografia-territori
El binomi fotografia-territori en format reduït és el tret principal d’aquest festival de fotografia. Després de vuit edicions, Formentera Fotogràfica segueix apostant per un aforament reduït, posant en valor la qualitat de la formació i el respecte pel territori. Ponències, tallers, classes magistrals, exposicions, projeccions audiovisuals, visionat de portafolis i rutes guiades pel patrimoni de l’illa. Sessions pràctiques i teòriques en espais interiors com la Sala de Cultura de Sant Francesc Xavier però també a l’aire lliure, en contacte directe amb la naturalesa. Una invitació a gaudir, debatre i reflexionar entorn del fet fotogràfic, on poder compartir els reptes que se’ns plantegen i intercanviar experiències de tu a tu amb tots els agents del sector.

13 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

balearsculturaltour

autoavaluacio_establiments_turistics_esp

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 12 10
turisme@formentera.es

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)