• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Conveni amb Espai Dones per la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere

Foto conveni espai donesEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la presidenta de l’Associació Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo han signat un conveni de col·laboració per la promoció de la igualtat i prevenció de violència de gènere per l’any 2017 dotat amb 3.000 euros. L’objecte d’aquest conveni és establir les condicions de la col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’associació Espai Dones Formentera, per dur a terme actuacions relacionades amb la promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere.

Espai Dones Formentera és una entitat sense ànim de lucre que té com a objecte la lluita feminista perquè la societat reconegui i recolzi la igualtat de gènere. Des de la seva creació l’associació Espai Dones Formentera ha realitzat activitats en dates anuals senyalades tal i com el dia de la dona treballadora i el dia contra la violència de gènere principalment.

Actes de celebració del VI Aniversari del Centre de Dia

Foto acte celebracio v aniversariEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que entre demà dimarts 25 d'abril i el 4 de maig es realitzaran els actes de celebració del VI Aniversari del Centre de Dia. L'objectiu d'aquestes jornades és "apropar el servei que s'ofereix en el centre, donar resposta a determinades situacions d'alguns usuaris i els seus familiars, així com crear jornades de germanor entre ells i personal del centre", segons ha explicat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada.

Jornada de portes obertes
Demà dimarts, dimecres i dijous d'aquesta setmana entre les 11.00 i les 13.00 hores hi haurà jornada de portes obertes al Centre de Dia. Totes les persones de Formentera que vulguin conèixer les instal•lacions així com les activitats que es fan al centre o el servei que donen es poden acostar durant aquest horari.

Xerrades i tallers
I demà dimarts 25 d'abril, entre les 11.00 i les 12.30 hores a la sala polivalent del Centre de Dia, l'equip Tècnic del Centre de Dia oferirà una xerrada de prevenció de caigudes. Aquesta formació es dóna després que s'hagi constatat que un alt percentatge de les caigudes es donen al domicili. Es facilitaran unes pautes per evitar-les, que moltes vegades impliquen adaptar els habitatges a les noves necessitats dels seus inquilins i al seu estat de dependència.

El dimecres 26 d'abril, entre les 11 i les 12.20 hores a la sala polivalent del Centre de Dia, l'equip Tècnic del Centre de Dia, oferirà un taller de gestió emocional per a cuidadors, una població vulnerable que també necessita ajuda professional per l'alt risc de patir estrès o altres malalties.

Fi de festa
Finalment el pròxim 4 de maig entre les 11.00 i les 13.00 hores al mateix Centre de Dia es farà un ball commemoratiu del VI Aniversari. Així es posarà el punt final a la celebració del sisè aniversari del centre, una festa de la qual gaudiran usuaris, familiars i el personal del centre.

Balanç de les accions del Fons Pitiús de Cooperació

Presentacio fons pitiusAvui la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, que exerceix el càrrec de vicepresidenta del Fons Pitiús de Cooperació, i la gerent del Fons, Fina Darder han presentat en roda de premsa els acords presos per l'Assemblea ordinària de socis del Fons Pitiús de Cooperació, que va tenir lloc dia 27 de març. Entre aquests acords presos han explicat l'entrada d'un nou soci, així com el pressupost i les línies de treball del 2017.

El Consell de Formentera col•laborarà aquest 2017 amb una aportació econòmica de 20.000 euros a aquesta organització sense ànim de lucre que du endavant projectes de cooperació i d'ajuda humanitària en emergències però també fa accions d'educació per la ciutadania de Formentera i Eivissa amb campanyes de sensibilització i accions educatives i de formació.

Portes obertes als pisos de protecció que l'Ibavi ha construït a Sant Ferran

Presentacio ibavi 1Aquest matí s'ha fet la presentació dels 14 pisos de protecció oficial que l'Institut Balear de la Vivenda (IBAVI), depenent del Govern de les Illes Balears, ha construït a Sant Ferran, en un terreny cedit pel Consell de Formentera.

A la presentació han acudit el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, els vicepresidents i consellers del Consell de Formentera Bartomeu Escandell, Alejandra Ferrer, Daisee Aguilera i Rafael González, la gerent de l'IBAVI, Maria Antònia Garcias i l'arquitecte de l'obra, Carles Gabriel Oliver.

Portes obertes
Aquest dimecres dia 29 de març i el proper dilluns 3 d'abril són les dos jornades obertes al públic per conèixer aquestes 14 vivendes, totes elles de dues habitacions, en horari de 12.30 a 14.30 h i de 16.30 a 17.30 h.

Últims dies per apuntar-se
Els responsables de l'Ibavi han informat que a hores d'ara hi ha 214 sol·licituds realitzades i que el termini acaba el proper dimarts 4 d'abril. La inscripció es realitza a l'oficina de l'Ibavi situada al carrer Pla del Rei de Sant Francesc, que estarà oberta els propers dies 29 i 30 de març i el dilluns 3 d'abril i dimarts 4 d'abril, en horari continuat de les 11.30 h a les 17 h.

El pròxim 2 d’abril se celebra la XV Festa Intercultural

rsz foto presentacio festa interculturalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha presentat avui la XV edició de la Festa Intercultural. A l’acte han assistit la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, l’organitzadora de la Festa Intercultural, Maribel Jiménez i la presidenta de l'Associació Intercultural, Serena Amaduzzi

El proxim diumenge 2 d'abril, el col·legi Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc acollirà la XV edició de la Festa Intercultural “que reunirà com cada any, a una variada mostra de països i comunitats autònomes que conviuen a la nostra illa”, segons ha explicat la consellera Vanessa Parellada. L'objectiu d'aquesta festa és “viure, sentir i gaudir altres cultures que hi ha a la nostra illa i que ens enriqueixen”, ha declarat.

Jocs per infants
L’entrada té un cost de 4 euros, i és gratuïta pels menors de 12 anys. Les portes del recinte s’obriran a les 12.30h i la festa començarà a partir de les 13h, moment a partir del qual es podrà gaudir d'activitats infantils pels més petits de la casa tals com, taller de caretes, el joc del Twister, jocs populars, tira llaunes, taller de reciclatge i fins i tot escriure el seu nom en àrab i realitzar un punt de llibre amb ell. En aquest espai, els nens també podran gaudir dels castells inflables i d'altres activitats dirigides per a ells que es fins les 17.30h, segons ha explicat l’organitzadora.

Teatre musical
Una de les novetats d’aquesta edició és el teatre musical que hi haurà a partir de les 13h. Una actuació musical dirigida per la Banda de Música on els alumnes de l'escola de dansa i el grup de teatre s’Esglai posaran en escena l’obra “el Viatge Músic”. “Una actuació molt especial on es combina música, teatre i dansa”, ha declarat Maribel Jiménez.

Gastronomia
A partir de les 14:00h i fins a les 15:30h podrem assaborir la gastronomia de cadascun dels països participants. El nostre paladar podrà viatjar i delectar-se amb el cous-cous marroquí, passant per una fritada de carn equatoriana o viatjar fins a Indonèsia per provar un nasi goreng, entre molts altres menjars típics. “Tot un espectacle de sabors en el mateix recinte”, ha explicat.

Cuba, Xile, Bolívia, República Dominicana, Argentina, Colòmbia, Indonèsia, Brasil, Itàlia, Equador, el Marroc, Alemanya, Paraguai, Andalusia, Galícia, València, Catalunya i Formentera són els països i CCAA i pobles que participaran en aquesta edició i “que ens permetran viatjar per bona part del món”, ha destacat l’organitzadora.

Actuacions
Per amenitzar la jornada, comptarem amb la participació i mostra musical d'alguns dels països i comunitats de la festa. Així per exemple, podrem veure mostres de Galícia amb les seves famoses gaites, el ball pagès típic de Formentera, o ballar a ritme de la salsa cubana i música brasilera així com escoltar una bachata de República Dominicana. Com a fi de festa comptarem amb el concert de la Supercúmbia i la Lliga de l’Alegria. L’organització ha passat una circular a totes les associacions que s’han compromès a que les lletres de les cançons no seran denigrants per la dona ni altres col·lectius vulnerables.

Cura del medi ambient
Aquest any es vol fer especial incidència en que els assistents siguin conscients de la necessitat de tenir cura amb el medi ambient, per això es recomana a la ciutadania que portin els seus plats i gots reutilitzables de casa, segons ha destacat Serena Amaduzzi. A tot el recinte s’instal·laran papereres de reciclatge i també cendrers per evitar que les burilles acabin a terra dins el centre escolar amb les dificultats de neteja que comporten.

Per última la consellera ha fet un agraïment especial als 100 voluntaris que faran possible aquesta nova edició de la Festa Intercultural.

Més articles...

Pàgina 26 de 34

26

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1