• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Consell i Creu Roja celebren aquest cap de setmana dues sessions de voluntariat a Formentera

sessio---la-mola-13-12-20191Creu Roja d'Eivissa i Formentera, en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social del Consell, celebra aquest cap de setmana dues jornades dirigides a fomentar el voluntariat a l'illa de Formentera.

En primer lloc, demà divendres, a les 18 hores, s'ofereix una sessió informativa a la Casa del Poble de la Mola on s'informarà sobre els projectes en els quals treballa Creu Roja i què es pot fer per col·laborar amb l'entitat.

El dissabte 14 de desembre hi haurà una jornada dirigida als voluntaris. En aquesta trobada, que se celebra d'11 a 14 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, hi haurà tallers de RCP bàsica, demostracions d'immobilitzacions, activitats d'estimulació funcional, tallers de reciclatge i jocs infantils.

Jornada de voluntariat suspesa pel mal temps
Per altra banda, l'àrea de Benestar Social informa que a causa de les males previsions meteorològiques, la jornada de formació de voluntariat prevista per demà 13 de desembre, que hi hauria de celebrar-se en sessions de matí i tarda, queda posposada fins a nou avís.

El Consell demana disculpes als voluntaris i confia que aquesta sessió se celebri després de les vacances de Nadal. Aquesta formació està organitzada per la Plataforma del Voluntariat, en col·laboració amb el Govern i el Consell de Formentera.


12 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’associació Qué Celeste, guardonada amb el premi Savina de Voluntariat de les Illes Balears

fotografia-mar-alavirulejjEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que l’associació formenterera Qué Celeste és la guanyadora de la primera edició del premi Savina dins dels Premis Voluntariat Illes Balears 2019 que concedeix el Govern balear.

Aquesta associació formenterera rebrà demà el premi de mans del conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, en la gala que se celebra a Palma a partir de les 19 hores al Conservatori Superior de Música, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, on també es reconeix als premiats de la resta d’illes. Cadascú de les quatre associacions guanyadores del premi de bones pràctiques rebrà 3.000 euros. Qué Celeste ha merescut aquest premi pel seu programa de voluntariat Somiant Desperts i el jurat ha valorat la qualitat del programa, així com en el nombre de persones voluntàries implicades, la formació que han rebut, la difusió i repercussió del programa i el treball en xarxa amb altres entitats de voluntariat, entre altres criteris.El Consell de Formentera col·labora en l’organització i difusió de moltes de les activitats e iniciatives de Qué Celeste.

Taula informativa a Sant Francesc
També, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, a Formentera s’instal·larà demà, 5 de desembre, una taula informativa entre les 10 i les 13 hores a la plaça de la Constitució per a totes aquelles entitats, voluntaris o simplement persones que vulguin rebre informació sobre el tema del voluntariat i les properes formacions que es realitzaran a l’illa.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, assegura que des del Consell "s’està intentant promoure la creació d’una associació de voluntaris de Formentera, ja que són moltes les entitats i esdeveniments que es realitzen a l’illa i que requereixen la participació i col·laboració, moltes vegades indispensable, dels voluntaris, per poder-se dur a terme”.

L’octubre passat es va realitzar al Casal d’Entitats una reunió informativa i de motivació a la qual van assistir nombrosos interessats, tant en l’àmbit particular com també representants d’entitats. “Encara no s’ha materialitzat res, però des d’aquesta institució volem subratllar la importància de la creació d’una associació de voluntaris i recordar que aquesta associació, des dels seus inicis, rebrà el suport, assessorament i cooperació del nostre Consell i els seus professionals”. Finalment, des del Consell es reconeix la gran feina que fan els voluntaris, moltes vegades invisible als ulls de la resta de la població. “Destacar des d’aquí la magnífica tasca que realitzen aquestes persones voluntàries en la nostra societat al llarg de tot l’any”, ha senyalat el conseller.

Taller de voluntariat el 13 de desembre
Per altra banda, el divendres 13 de desembre s’impartirà una formació gratuïta, tant per a entitats, voluntaris o persones que estiguin interessades o tinguin la intenció de ser-ho. En aquesta formació organitzada per la Plataforma del Voluntariat, en col·laboració amb el Govern i el Consell de Formentera, es parlarà, al matí, de la nova Llei de Voluntariat balear i les aplicacions pràctiques que pugui tenir dins de les entitats que treballen amb voluntaris. A la tarda, es realitzarà un breu curs teòric-pràctic per a les persones interessades a obtenir aquesta formació bàsica i un diploma que ho acrediti.

La cita és el dia 13 d’11.30 a 13.30 hores, per entitats; i la tarda de 15 a 19 h per particulars al Casal d’Entitats. Tot aquell que vulgui inscriure pot passar per l’àrea de Benestar Social en horari d’oficina per tramitar les inscripcions. També es poden apropar a la taula informativa que s’instal·larà demà a la plaça de la Constitució.

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Jornada sobre Discapacitat

jornada-discapacitatpjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que al llarg d'aquest matí s'està celebrant a la sala de plens la II Jornada sobre Discapacitat a l'illa de Formentera. Aquesta jornada compta amb la participació de diferents professionals de les Pitiüses i està dirigida tant a les professionals com a les famílies i qualsevol persona interessada. La jornada ha començat a les 9.15 hores i es desenvoluparà fins a les 14 hores.

Durant la presentació, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha agraït la col·laboració de les associacions de l'illa que treballen amb persones amb discapacitat i posteriorment hi ha senyalat que “el treball i l'atenció d'aquestes persones ens dóna la mesura del tipus de societat que som”. Ramírez també ha incidit en el paper fonamental de les famílies, “que són les veritables campiones”.

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Vuit alumnes finalitzen el XIII Curs d’Integració Social i Cultural del Consell de Formentera

curs-2019-integracio--jpUn total de vuit alumnes han finalitzat el XIII Curs d’Integració Social i Cultural organitzat per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que s’ha desenvolupat durant aquest mes de novembre a l’Escola d’Adults. El conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, va fer entrega ahir dels diplomes als participants en aquest curs, en el qual s’han tractat diversos temes com els valors constitucionals de l’Estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea, igualtat entre homes i dones, entre d’altres. Aquest curs, que se celebra dues vegades a l’any, és vàlid per a obtenir l’Informe d’Esforç d’Integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CEE de nacionalitat.

28 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera organitza activitats de conscienciació i sensibilització amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

dia-discapacitatjpEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha organitzat diferents activitats de conscienciació i sensibilització amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el pròxim dia 3 de desembre. Les activitats començaran aquest diumenge dia 1 amb una caminada solidària i culminaran el dia 4 amb la celebració de la II Jornada sobre Discapacitat de l'illa de Formentera.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració d'Apneef, Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera; d'Apmitea, Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Transtorns de l'Espectre Autista; d'Aecc, Junta local de Formentera de l'Associació Espanyola contra el Càncer; Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera i d'Apies, Associació Pitiusa per la Inclusió Educativa i Social.

El conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, ha agraït la participació i col·laboració de totes aquestes associacions en les activitats programades aquests dies a Formentera, així com la seva tasca “fonamental per millorar la integració social de les persones amb discapacitat”. A més, Ramírez ha convidat a tothom a participar en les activitats “de conscienciació i sensibilització” previstes on també “es dóna visibilitat a tota la feina que es desenvolupa a l'illa amb aquest col·lectiu”.

Les activitats previstes per als pròxims dies a Formentera són les següents:

Caminada solidària i festival benèfic
L'1 de desembre, a les 11 hores, se celebra la tercera Caminada popular Solidària, de 2 kilòmetres, que sortirà des del Jardí de ses Eres. Una vegada finalitzada, a les 12 hores, s'oferirà un aperitiu pels participants. A més, es disposa de cadira adaptada per a persones amb mobilitat reduïda que volen participar en la caminada.

A la tarda, a les 20 hores, i amb entrada gratuïta, la Sala de Cultura acull el festival benèfic, que compta amb la participació de la Banda de l'Escola de Música i l'actuació de M. José Cardona. El festival serà presentat per Miquel Costa i Carles Batlle. Durant el festival es projectarà el curtmetratge Disminuir el paso, del director Iván Hermés, on han participat 11 joves amb discapacitat de l'associació esportiva ANDE Soria. Amb la col·laboració de Formentera film Festival i SOIF (Soria International Film Festival).

Cine i taula col·loqui a Ràdio Illa
Els dies 2 i 3 de desembre, de 12 a 14 hores, es projectarà la pel·lícula Wonder per a l'alumnat de l'Institut Marc Ferrer a la sala de Cultura. A més, durant tot el mes de desembre es projectarà un curtmetratge per a sensibilitzar sobre el tema de la discapacitat abans de les pel·lícules programades en cartellera els divendres i diumenges.

També, els dies 2 i 5 de desembre, de 10 a 10.45 hores hi haurà una taula col·loqui de professionals i familiars de persones amb discapacitat a Ràdio Illa.

Mesa informativa i venda de productes
Per altra banda, el pròxim dia 3, d'11 a 13 hores, s'instal·laran parades informatives a càrrec de les associacions a la plaça de la Constitució on també haurà venda de productes realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

II Jornada sobre Discapacitat a l'illa de Formentera
La sala de plens, ubicada al costat del centre de Dia, acull el pròxim dia 4 de desembre la II Jornada sobre Discapacitat a l'illa de Formentera, que tindrà amb la participació de diferents professionals d'Eivissa i Formentera. La jornada començarà a les 9.15 hores i es desenvoluparà fins a les 14 hores. El programa de la jornada és el següent:

-9.15 h Inauguració: Presentació de la jornada a càrrec de Rafael Ramírez, conseller de Benestar Social, Gerència i Transparència del Consell de Formentera.

-9.30 h Procés d'incapacitació, a càrrec de Javier González Granados, notari de l'Il·lustre Col·legi Notarial de les Illes Balears.

-10.30 h Nous projectes i serveis de l’Associació pitiusa de familiars de persones amb malaltia mental (APFEM) a càrrec de Carmen Córdoba, responsable dels serveis concertats per a adults.

-11.00 h Presentació de l'Associació de Mares de Persones amb Discapacitats de Balears (Amadiba) d'Eivissa a càrrec de Marian Vives, directora de l'àrea d'atenció familiar i social de l'entitat.

-11.30 h Pausa

-12.00 h Projecte pilot d'inserció laboral a Formentera a càrrec de Nuria Alandes Mira, presidenta de l'Associació Pau Mayans per a la Integració de Persones amb TEA (Apmitea).

-12.30 h Ajuts i recursos públics per a persones amb discapacitat a càrrec de Rocío Nemesio Pablos, treballadora social d'Apneef.

-13.00 h Taula rodona

-13.45 h Cloenda

28 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 34

5

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1