• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Els alumnes de l’institut visiten el Centre de Dia per conèixer els diferents perfils professionals que hi fan feina

visita-institut-centre-de-dia-2Un grup d'alumnes de quart d'ESO de l'institut de Formentera, l'IES Marc Ferrer, han fet avui una visita al Centre de Dia per conèixer de primera mà com és el funcionament del centre i poder intercanviar experiències amb els i les professionals que hi treballen i els seus usuaris. El passat dilluns, alumnes de primer i segon de batxiller ja varen visitar aquestes instal·lacions, i demà ho farà l'altre grup de quart d'ESO.

Aquestes jornades tenen com a objectiu apropar el funcionament del Centre de Dia de Formentera als i les estudiants més grans de l'institut perquè coneguin "els diferents perfils professionals que ofereix el centre i la futura residència i que es plantegin que pot ser un bon lloc per treballar en un futur", segons ha explicat la directora del Centre, Marta Uriarte.

Jornades intergeneracionals
Aquestes visites s'inclouen dins els actes organitzats amb motiu del Dia de la Infància. En aquest sentit, des de l'any 2015 s'han fet trobades intergeneracionals, primer els escolars varen visitar el Centre de Dia, després es va fer una passa endavant i foren els usuaris del Centre de Dia els que visitaren les escoles, segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Joventut, Vanessa Parellada.

Enguany li hem donat un nou gir i hem centrat l'experiència intergeneracional amb les sortides professionals, ja que el Centre de Dia, ara, i la residència en un futur, són "generadors d'ocupació en diferents branques i ens semblava que era interessant que els estudiants més grans de l'institut poguessin veure en directe què es fa aquí i quines sortides professionals hi ha", ha destacat Parellada.

Actualment al Centre de Dia hi ha 36 usuaris, 26 persones grans, i 10 persones amb diferents graus de dependència. A més, hi ha 5 usuaris més que hi van una hora al dia dins el Programa de Promoció Autonomia. Per dur endavant l'atenció a tots aquests usuaris hi treballen 19 persones, 8 d'elles són treballadores sociosanitàries, i quan es posi en marxa la residència faran falta almenys 8 treballadores sociosanitàries més.

El 20 de febrer s’obrin les inscripcions pel curs d’integració

foto-curs-integracio---20181El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que del dia 20 de febrer fins al 04 de març estarà obert el termini d'inscripció pel Curs d'Integració Social I Cultural que du endavant el Consell per XII edició. La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha destacat que “anualment es fan dos edicions del curs a l'any, una al novembre i altra al març, amb l’objectiu d’ajudar a la integració de la població estrangera i a afavorir la seva regulació”. La pròxima edició començarà el 5 de març i acabarà el 28 de març.

El nombre de places disponibles és de 15 alumnes i s’adjudiquen per ordre d’inscripció. Les persones interessades han d'adreçar-se a l'àrea de Benestar Social per fer les inscripcions en horari d’oficina de 9 a 14 h, és necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El curs té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19.00 h. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d’Adults i és gratuït.

Els continguts que es tractaran seran entre d'altres: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, Igualtat entre homes i dones, entre d’altres. La finalitat del curs és l'aprenentatge d'aquests continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix. És un curs adreçat sobretot a immigrants que els hi serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial. Les places s’adjudiquen per ordre d’inscripció.

Dia internacional contra el càncer

foto-aecc1Avui la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha visitat la taula informativa instal·lada per la Junta Local de Formentera de l'Associació Espanyola Contra el Càncer amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer que se celebra avui 4 de febrer. A l'Hospital de Formentera també s'ha instal·lat una taula informativa. Parellada els ha agraït "la gran feina de suport a malalts i famílies, difusió i prevenció que fan a la nostra illa i les ha encoratjat a seguir amb aquesta important tasca que duen endavant". Així mateix, la consellera s’ha compromès a mantenir l’estreta col.laboració i suport que el Consell presta a l’associació. En aquest sentit, també s'ha penjat una pancarta a la balconada del Consell per donar suport a l'associació i a la celebració d'aquest dia.

UOM a Formentera

Aquest divendres 1 de febrer comença el cicle de Conferències que la UOM (Universitat Oberta per Majors) fa a Formentera. Sota el lema "Aprendre no té edat" la UOM ha organitzat aquestes xerrades adreçades a persones majors de 50 anys. La inauguració del cicle serà aquest divendres a les 17 hores al Club de Jubilats i Pensionistes de Sant Francesc amb la conferència "Recerca i construcció de la nostra història local. Un plantejament pràctic, a càrrec de la senyora Lina Sansano". La cloenda del cicle serà el 24 de maig, en total es faran 8 conferències a Formentera. Totes elles gratuïtes.

Tret de sortida a l’organització de la XVII Festa Intercultural

foto-festa-intercultura-20181El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha convocat una reunió per organitzar la XVII Festa Intercultural de Formentera. La trobada serà el pròxim dimecres 30 de gener a les 20.00 h al Casal d’Entitats i està oberta al públic en general.

La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, espera que els residents de Formentera s’animin a participar en aquesta trobada d’intercanvi d’idees ja que “l’objectiu és que qualsevol persona particular , sense necessitat de pertànyer a cap associació, es pugui sumar per mostrar en aquesta festa alguna cosa dels seus orígens que pugui ser interessant”.

Fruït d’aquesta trobada naixerà un grup de feina per donar impuls a l’organització d’aquest festival intercultural que se sol celebrar al mes d’abril. L’any passat hi varen participar una vintena de països i comunitats que “mostraren la seva riquesa gastronòmica i cultural, que a la vegada és la riquesa de Formentera”, segons ha destacat Parellada.

Per a més informació poden adreçar-se a l'àrea de Benestar Social o trucar al telèfon 971321271.

Més articles...

Pàgina 8 de 30

8

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1