• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Oberta la convocatòria de 20 places per treballar de monitor/a de temps lliure a l’Escola d’Estiu

cartell 2021 oferta monitorEl Consell de Formentera ha obert la convocatòria per la selecció de monitors i monitores de temps lliure per l’Escola d’Estiu 2021. En total, hi ha 20 places i es poden presentar les sol·licituds fins al 9 de maig. La data prevista d’incorporació al lloc de treball és el 22 de juny, amb durada fins al 31 d’agost en horari de matí, de dilluns a divendres. Per poder accedir a aquesta convocatòria és necessari la majoria d’edat i el títol de monitor/a d’activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil o equivalents. Més informació a l’apartat d’ofertes de feina de la web del Consell de Formentera.

29 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dilluns s’inicia el procés d’inscripció de les escoletes de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que el pròxim dilluns 15 de març s’inicia el procés d’inscripció a les escoletes de Sa Miranda i Camí Vell. Les famílies interessades podran accedir al tràmit a través de la pàgina habilitada per la Conselleria d’Educació de les Illes Balears: http://www.caib.es/sites/primerainfancia/ca/proces_dadmissio_2021-2022/. El termini per realitzar el tràmit finalitza el 31 de març de 2021.

Es poden inscriure a l’escoleta Sa Miranda, els infants nascuts l’any 2019, 2020 i 2021. I a la del Camí Vell els nascuts al 2020 i 2021. Les llistes de puntuació provisional sortiran el 14 de maig i les definitives el 31 de maig.

Obertura nova escoleta
La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha avançat que per al mes de setembre es preveu que l’escoleta de Sant Ferran obri portes, amb la qual cosa l’escoleta del Camí Vell que va ser creada de manera provisional fins que es construïa la nova deixarà de funcionar.

“En el moment que obrim la nova escoleta, tots els alumnes que estiguin inscrits o estiguin fent classe a l’escoleta del Camí Vell, passaran a la de Sant Ferran”, ha destacat Susana Labrador. També quan obri el nou centre es farà un procés d’inscripció extraordinari per nadons, ja que a l’escoleta del Camí Vell no hi ha aula per infants de 0 a 1 any, però a la de Sant Ferran sí que hi haurà.

Per dubtes les famílies poden telefonar al centre educatiu 971323415 escriure al correu electrònic escoleta@conselldeformentera.cat i/o al telèfon. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h.


12 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reforça les ajudes als estudiants per la crisi de la covid

La Comissió de Govern del Consell de Formentera ha aprovat 3 propostes d’atorgament d’ajudes relacionades amb l’educació per valor de 93.694€. “A més d’aquestes ajudes que donem cada any per ajudar als estudiants de Formentera i a les seves famílies, en vista al curs 2020-2021, i a causa de la crisi provocada per la covid, treurem unes línies de subvencions especials per les famílies afectades per la crisi”, segons ha declarat la consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador.

La Comissió de Govern ha aprovat l’atorgament de 10 beques d’estudis superiors per a estudiants de Formentera corresponents als curs 2018-2019. Cada beca és d’una quantia de 1.250€, en total les ajudes ascendeixen a 12.500€.

D’altra banda, a la mateixa comissió també s’han aprovat les subvencions destinades als centres educatius de primària i secundària de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de texts, i ajuts individuals que estan destinats als estudiants que cursin estudis de primària i secundària que formin part del programa de reutilització dels llibres de text, membres de família nombrosa i/o monoparental. Per al curs escolar 2019-2020 s’han atorgat 17 ajuts individuals i ajudes als 4 centres educatius públics. En total s’han concedit: 47.294€, incrementant la partida inicial de 45.000€ per donar resposta a totes les sol·licituds.

Per últim, també s’han aprovat les ajudes per a compensar la doble/triple insularitat per als estudiants que cursin estudis superiors, cicles superiors, cicles formatius o d’educació post obligatòria reglada o ensenyaments artístics fora de l’illa de Formentera per al curs 2019-2020. En concret, s’han concedit 80 ajuts amb un import total de 33.900€.

Ajudes especials crisi covid

La consellera d’Educació ha explicat que “durant aquest any es convocarà la partida ordinària d’ajudes per educació de 95.500€, però aquesta partida serà ampliada amb una altra de 100.000€ extraordinària per compensar els efectes de la crisi de la covid”. Aquest pressupost es destinarà a:

- ajuts per a compensar la doble i triple insularitat del curs 2020-2021
- beques d’estudis superiors dels cursos 2019-2020 i 2020-2021
- ajuts per a l’adquisició de llibres dins del programa de reutilització i de portàtils per als alumnes de 1er d’ESO dins del programa de digitalització
- ajuts extraordinaris per a la compra d’equips informàtics

Totes aquestes línies d’ajuts tindran en compte les particularitats i dificultats de les famílies més afectades per la crisi de la covid, segons ha afegit la consellera. Aquestes convocatòries han estat informades i tenen el suport de les associacions que formen part de la Sectorial d’Educació que va ser constituïda el passat 10 de novembre, “una trobada que també va servir per recollir les seves propostes”, segons ha conclòs Labrador.

13 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La nova escola i escoleta de Sant Ferran obriran portes el pròxim curs escolar

foto 2020 nova escola 1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Educació, Susana Labrador, han acompanyat avui a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i al conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, a visitar les obres del nou centre d’educació infantil i primària i de la nova escoleta de Sant Ferran de Formentera.

A l’acte hi han assistit també la vicepresidenta Ana Juan, el vicepresident Rafael Ramírez, la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i representants de l’equip directiu i de l’associació de mares i pares del centre, entre d’altres autoritats.

Segons han explicat des del Govern, tot apunta a que la nova escola i l’escoleta seran una realitat com a màxim el proper curs 2021-2022.

La presidenta Alejandra Ferrer ha destacat que aquesta és una infraestructura molt esperada i necessària per el poble de Formentera. Així mateix, la presidenta formenterera ha agraït la paciència que la comunitat educativa ha tengut esperant aquest nou centre i ha afegit que “esperam que la pròxima vegada que ens trobem aquí sigui per celebrar l’obertura de la nova escola i escoleta de Sant Ferran”.

Projecte
El projecte del nou col·legi i de l’escoleta ha estat redactat per l’IBISEC i preveu un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de la futura escoleta municipal que comptarà amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys).

L’edificació es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d’accés on s’ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l’escoleta que poden fer-se servir d’aules matineres per rebre els alumnes així com de sales d’actes vinculades al carrer.

Els espais de Primària es desenvolupen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent així com les aules de suport i petit grup; i als altres dos pavellons s’ubiquen les 12 aules tipus. La tipologia del bloc d’aulari de Primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.

El porxo d’educació infantil i de l’escoleta separa els espais d’esbarjo d’aquests nivells del pati de primària. Aquest porxo fa també d’element de comunicació entre els patis de l’escoleta i d’educació infantil. El gimnàs del CEIP s’ubica al fons d’aquests mòduls.

La construcció del centre d’Educació Infantil i Primària (6+12) ho assumeix la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i, l’escola d’Educació Infantil municipal el Consell Insular de Formentera. En total, les obres suposen una inversió de 6.708.234€: 5.800.000€ per a l’escola, que finança el Govern balear i 1.118.000€ euros per a l’escoleta municipal que finança el Consell de Formentera.

Actualment el CEIP de Sant Ferran té 328 alumnes i es troba ubicat a un solar que no permet la seva ampliació. Per això es va elaborar un projecte de nou centre, qualificat com a prioritari en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 de la Conselleria.

Aquesta actuació de 6,7 milions d’euros, és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

L’obra està cofinançada amb Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Operatiu FEDER/ESE 2014-2020.


18 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell ofereix cursos de català al personal de l’Hospital de Formentera i agents de la Guàrdia Civil

foto 2020 curs hospital de formenteraEl Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, informa que s’han reprès els cursos de català per al personal sanitari de l’Hospital de Formentera i la Guàrdia Civil. Es tracta de dos cursos de nivell inicial (A2), un que se celebra a la sala de juntes del mateix hospital de Formentera en horari de tarda i que té vuit alumnats apuntats; i l’altre a la mateixa caserna de la Guàrdia Civil, també en horari de tarda, amb dos alumnes assistents.

Cal recordar que l’acord de col·laboració entre el Consell de Formentera i l’Hospital per realitzar cursos de català per al seu personal es va iniciar el novembre de 2012, i durant aquests anys, s’hi han realitzat cursos de tots els nivells, per a cada una de les convocatòries de proves oficials ofertades. Aquests cursos, que varen quedar ajornats el passat mes de març amb la declaració de l’estat d’alarma, estan dissenyats per preparar les proves oficials previstes per al mes de gener que convoca el Govern de les Illes Balears.

D’altra banda, el curs per als agents de la Guàrdia Civil, el primer que es celebra a l’illa, i que s’havia de fer el passat mes de març, és fruit d’un acord de col·laboració amb la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Eivissa i Formentera i també estava previst per al març d’enguany.

‘Promoure el coneixement i l’ús de la llengua pròpia’
La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha mostrat la seva satisfacció per “a poc a poc anar recuperant la normalitat i l’activitat didàctica amb aquests cursos que promouen el coneixement i l’ús de la llengua pròpia de Formentera entre tots els agents socials vinculats a l’illa”. Respecte als cursos de català als agents de la Guàrdia Civil, hi ha assenyalat que “aquesta primera passa neix amb la voluntat de seguir oferint, en un futur, els diferents nivells progressius de català, com ara el B1 o el B2”.

De cara a la realització de les classes, s’han previst totes les mesures sanitàries establertes. Les aules estan constantment ventilades, tant l’alumnat com el professorat porten la mascareta corresponent, es guarda la distància de seguretat i, si és possible, fins i tot, les classes es realitzen a l’aire lliure.

2 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 33

9

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1